Powered by RND
Lyssna på Hälsa för ohälsosamma i appen
Lyssna på Hälsa för ohälsosamma i appen
(2 266)(249 698)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

Hälsa för ohälsosamma

Podcast Hälsa för ohälsosamma
Podcast Hälsa för ohälsosamma

Hälsa för ohälsosamma

Ephi
Lägg till
Hälsa för ohälsosamma lyfter fram perspektiv på folkhälsa som sällan kommer fram i debatten, men som många funderar på. Kan man äta en påse chips om dagen utan...
Mer
Hälsa för ohälsosamma lyfter fram perspektiv på folkhälsa som sällan kommer fram i debatten, men som många funderar på. Kan man äta en påse chips om dagen utan...
Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 106
 • 105. Vad är en modern borgerlig drogpolitik?
  Christian Karlsson, socialutskottets ordförande, gästar podden och förklarar hur han ser på den svenska drogpolitiken. Varför har vi så hårda straff för bruk av cannabis när andra länder avkriminaliserar? Är politiker stolta över snuset som fått svenskar att bli rökfria? Och hur kommer det att gå med gårdsförsäljningen?
  2023-09-14
  48:10
 • 104. Svensk export är bra för klimatet
  Hur påverkar svensk export klimatet? Borde vi kanske handla mindre med andra länder för klimatets skull? Astrid Kander är professor vid Lunds Universitet och forskar om hur klimatpåverkande utsläpp kan mätas mer rättvisande. Ett viktigt, och kanske förvånande, resultat är att svensk export bör öka för klimatets skull.
  2023-08-28
  51:50
 • 103. Sommar, sol och inre stormar
  I det här avsnittet möts Roger Lundgren, patient inom psykiatrin, och David Eberhard, psykiater, i ett samtal om psykisk ohälsa och psykiatrins roll i vårt moderna sekulära samhälle. Har psykiatrin tagit över kyrkans roll i stöttandet av människors existensiella frågeställningar? Är det verkligen psykiatrins ansvar, eller bör vi se över systemet? Och får svårt psykisk sjuka människor stå åt sidan när allt fler människor söker sig till psykiatrin?
  2023-08-10
  44:45
 • 102. Träna för äventyret
  För att åka rullskidor från Smygehuk till Barcelona eller cykla över hela den amerikanska kontinenten krävs god fysik. Den här veckan gästas podden av Fredrik Erixon som driver en äventyrsskola. Han berättar om vad som krävs för att lyckas med såväl extrema fysiska utmaningar som vardagsmotionen.
  2023-07-27
  29:13
 • 101. Träna för nationen
  Biffa upp kroppen istället för att bunkra konserver, skrev officeraren L-O Nilsson på DN-debatt den 2 juli 2023. L-O, som ansvarar för utbildning inom fysiskt stridsvärde på Försvarsmakten, menar att vårt fysiska förfall är en fara för nationen i händelse av krig. I den här intervjun reder Marie Söderqvist ut vad han menar med vårt fysiska stridsvärde och varför det är farligt om det blir för lågt.  
  2023-07-06
  21:48

Fler podcasts i Hälsa och motion

Om Hälsa för ohälsosamma

Hälsa för ohälsosamma lyfter fram perspektiv på folkhälsa som sällan kommer fram i debatten, men som många funderar på. Kan man äta en påse chips om dagen utan att bli tjock? Är det bättre att vara en aktiv motionär och vara överviktig, än att sitta still och vara smal? Ska jag röka e-cigaretter eller snusa? Borde man sluta med kött och socker eller ingendera? Experter möts och ger svar på frågorna de inte brukar få. Och politiker försöker reda ut vad de egentligen vill uppnå och på vilket sätt. Hälsa för ohälsosamma produceras av Marie Söderqvist (mailto:[email protected]) från EPHI – Environment and Public Health Institute (https://www.ephi.se) .
Podcast-webbplats

Lyssna på Hälsa för ohälsosamma, Kjos och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

Hälsa för ohälsosamma

Hälsa för ohälsosamma

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store