Powered by RND
Lyssna på Medicinvetarna i appen
Lyssna på Medicinvetarna i appen
(2 266)(249 698)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

Medicinvetarna

Podcast Medicinvetarna
Podcast Medicinvetarna

Medicinvetarna

Karolinska Institutet
Lägg till
I podden Medicinvetarna kan du lyssna på ledande hälsoexperter om allt från snusets farlighet till odling av minihjärnor. Medicinvetarna ges ut av Karolinska In...
Mer
I podden Medicinvetarna kan du lyssna på ledande hälsoexperter om allt från snusets farlighet till odling av minihjärnor. Medicinvetarna ges ut av Karolinska In...
Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 129
 • Medicinvetarna: #129: Vem får rättspsykiatrisk vård?
  Hur går en rättspsykiatrisk bedömning till? Det vet forskaren och rättspsykiatrikern Katarina Howner. Hör henne även berätta om vad forskningen visar kring vårdtider, behandling och återfallsrisk bland de patienter som döms till vård i stället för fängelse.  
  2023-09-20
  1:12:33
 • Medicinvetarna: #128: Hur behandla ledgångsreumatism?
  Inflammation i leden kan ge svår smärta. Med moderna läkemedel kan drygt hälften av alla patienter idag bli smärtfria. Hör professor Johan Askling berätta mer om hur sjukdomen behandlas och hur livsstilen inverkar.
  2023-09-06
  59:38
 • Medicinvetarna #127: Har du koll på skärmtiden?
  Hur oroliga ska vi vara över skärmvanorna hos det uppväxande släktet egentligen? Riktigt ordentligt oroliga enligt psykologiprofessor Lisa Thorell som anser att barn upp till två år inte ska exponeras för några skärmar alls. I avsnittet svarar också forskaren Peter Ueda på en lyssnarfråga om ifall porrkonsumtion påverkar sexualiteten.
  2023-08-23
  1:06:00
 • Är fasta bra för hälsan? - Medicinvetarna #126
  Två tidigare medverkande i Medicinvetarna berättade för oss att de varken äter frukost eller lunch. Med dem som utgångspunkt gästades podden av professor Kerstin Brismar för att kicka igång säsong sex med en studiolive om periodisk fasta, andra dieter och vilka hälsoeffekter som kan tänkas uppstå.
  2023-08-09
  39:53
 • Vem är synestet? - Medicinvetarna #125
  Kan du känna en viss doft och komma att tänka på en färg? Eller anser du att månaden januari självklart smakar choklad? Då kanske du upplever synestesi, ett fenomen som undersöks av forskaren Janina Neufeld. Bland annat undersöker hon kopplingen till olika neuropsykiatriska diagnoser. I avsnittet medverkar också Anders Sönnerborg och svarar på lyssnarfrågan: Varför bevarar vi smittkoppsviruset?
  2023-07-26
  1:07:52

Fler podcasts i Hälsa och motion

Om Medicinvetarna

I podden Medicinvetarna kan du lyssna på ledande hälsoexperter om allt från snusets farlighet till odling av minihjärnor. Medicinvetarna ges ut av Karolinska Institutet.
Podcast-webbplats

Lyssna på Medicinvetarna, Klimakteriepodden, kvinnlig hälsa och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

Medicinvetarna

Medicinvetarna

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store

Medicinvetarna: Poddsändningar i Familj