Powered by RND
Lyssna på Lagom Kondition i appen
Lyssna på Lagom Kondition i appen
(2 266)(249 698)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

Lagom Kondition

Podcast Lagom Kondition
Podcast Lagom Kondition

Lagom Kondition

Niklas Bergh & Erik Wickström
Lägg till
Träningspodden för dig som är lite lagom. Längdskidåkning, löpning och allt som hör till. Uppfinnare av konceptet Stifa och namnet Stakskjut.
Mer
Träningspodden för dig som är lite lagom. Längdskidåkning, löpning och allt som hör till. Uppfinnare av konceptet Stifa och namnet Stakskjut.
Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 274
 • 271. Att träna ihop samt "regler" för klungkörning
  Niklas och Erik förberedde sig på varsitt håll inför avsnittet vilket ledde till ett tämligen tudelat ämne. 1) Om att träna kondition ihop. Är det något för alla? För- och nackdelar? 2) Erik får utlopp för sitt överintresse för bra klungkörning/lagtempo och presenterar tio tips på det. Dessutom: Niklas berättar om sin vätskestation på Sörmlands 100 och Erik hyllar papperstidningen. Tack till avsnittets sponsorer: Idre Fjäll - Hoppas vi ses vecka 42 på skidpremiären. Hoka - Testa Mach X med både Pebax och EVA i mellansulan. Rabattkoden "LAGOMHOKA20" på www.therunningcompany.se gäller hela 2023. Höstmaran - Traillopp i Borås 14 okt med distanserna 10, 21 och 42 km. Här finns Lagom på Instagram.
  2023-09-20
  1:08:09
 • 270. Så får du intervallpassen att bli av
  Vi pratar om hur och varför det kan vara bra att träna högintensivt. Men framförallt ger vi tips på hur intervallpassen blir av. Detta är ett avsnitt för dig som tränar regelbundet och vet att intervallträning kan vara bra, men som inte får till den typen av träning. Dessutom: Klargörande kring Country Club-Mickes rådjursjakt samt race report från danska mästerskapen på rullskidor där Erik sopade hem bucklan. Tack till avsnittets sponsorer: Idre Fjäll - Din destination för sommar- och vintersemestern. Rullskidcenter - Din boj i bukten när du ska köpa rätt rullskidor. Wickström Coaching - 16 veckor för priset av 12 fram till 18 sep. För dig som vill ha motivation i skidträningen, oavsett nivå. Här finns en uppsats kring teleskopord. Här finns Lagom på Instagram.
  2023-09-13
  1:07:05
 • 269. Om Niklas utmattning
  I slutet av maj klev Niklas åt sidan då han drabbades av utmattningssyndrom. Nu är han tillbaka och berättar om sin resa ner och upp igen. Vi svarar på lyssnarfrågor om att gå in i väggen och vilken roll träningen kan ha i en utbrändhet. Både som markör, belastning och medicin. Dessutom: Erik har fyllt träningsrevisionen med högintensiva pass (3000 m löp, 5000 m SkiErg, stakning med Lager 157, rullskidband och skejtintervaller) och Niklas har lärt sig allt om när man bäst besöker Närhälsan. Tack till avsnittets sponsorer: Hoka - Spring Sörmlands Trail x Hoka som går av stapeln 15-17 sep. LAGOMHOKA20 på www.therunningcompany.se gäller hela 2023.  Idre Fjäll - Åk med oss och andra (kanske franmän) på premiären 19-22 okt. Wickström Coaching - 16 veckor för priset av 12 fram till 18 sep. För dig som vill ha motivation i skidträningen, oavsett nivå. Eriks Chariot på Tradera, där pengarna går till Hjärtebarnsfonden: Se här. Emil Jensen om sin bästa och sämsta engenskaper. Se här. Här finns Lagom på Instagram.
  2023-09-06
  1:41:44
 • 268. Race report Alliansloppet 2023
  Erik ger en bred race report från helgens Allianslopp i Trollhättan. Du får inte bara höra om brutna stavspetsar, klungdynamik och resultat, utan även om förlorade pingismatcher, mäniskor med trippelhawaiikapacitet och en liten vända i rullmotståndets underbara värld. Dessutom: Niklas hyllar glaset och Erik ifrågasätter appar med begränsade desktopmöjligheter. Tack till avsnittets sponsorer: Rullskidcenter - Behöver du de snabba blåa hjulen finns de här. Idre Fjäll - Se Idre Fjällmaraton som ett självklart mål för din löpträning. Vi har med en kort intervju med debutanten Alexandra Niklasson som sprang 28 km. Alliansloppet - Folkfesten på rullskidor i Trollhättan. Boka redan in 2024. Detta är Niklas comeback-avsnitt efter en period med Johanna Ojala som vikarie.
  2023-08-30
  1:19:40
 • 267. Prestationsångest, tröstetankar och målsättningar med Henrik Gustafsson
  Vi intervjuar Henrik Gustafsson, professor i idrottsvetenskap med inriktning mot stress, återhämtning och prestationsutveckling. Ämnen som tas upp är Johannas eventuella prestationsångest inom konditionsidrott, problemet med tröstetankar, hur motionärer kan tänka kring målsättningar och vad "Sola i Karlstad" egentligen betyder. Dessutom: Erik ger en kort race report från Topprullen och meddelar att familjen Wickström ska fälla två björkar. Tack till avsnittets sponsorer: Rullskidcenter - Sommarveckan är över och det är dags att börja rullskidträning. Hoka - Beställ Challenger ATR, som funkar både i skogen och på landsvägen. LAGOMHOKA20 på www.therunningcompany.se gäller hela 2023.  Idre Fjäll - Boka din sportlovsresa idag! Johanna Ojala är fortsatt vikarie för Niklas Bergh. Här finns Lagom på Instagram.
  2023-08-23
  1:36:01

Fler podcasts i Hälsa och motion

Om Lagom Kondition

Träningspodden för dig som är lite lagom. Längdskidåkning, löpning och allt som hör till. Uppfinnare av konceptet Stifa och namnet Stakskjut.
Podcast-webbplats

Lyssna på Lagom Kondition, Hälsorevolutionen och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

Lagom Kondition

Lagom Kondition

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store