Powered by RND
Lyssna på Sektpodden i appen
Lyssna på Sektpodden i appen
(2 266)(249 698)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

Sektpodden

Podcast Sektpodden
Podcast Sektpodden

Sektpodden

Acast, Rigmor Robèrt och Emma Gembäck
Lägg till
Runt ”det vanliga” - som partipolitik, budgetarbete, gudstro, terapi och annat - kan sekten uppstå.- Jag skulle aldrig gå med i en sekt!Inte? Du möter övertygad...
Mer
Runt ”det vanliga” - som partipolitik, budgetarbete, gudstro, terapi och annat - kan sekten uppstå.- Jag skulle aldrig gå med i en sekt!Inte? Du möter övertygad...
Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 167
 • 167 Efter 3 1/2 år går sektpodden i mål!
  Knutbysekten blev en prototyp för hur grupper av goda människor kan spåra ur till sekt. Mycket vore kvar för oss att belysa, som Silicon Valley-kulturen med high-tech, stora pengar och Buring Man-kulten. I ockultism har Lucifer (trixtern) fått byta plats med Gud. Då gäller: ”Fake it till you make it!” I Sektpodden finns kunskap och verktyg: Känn igen manipulativa tekniker; förutse sektledarens förföljelseidéer; var klar över att hemligheter är sektens kitt och hållhakar; och var beredd på att läkning tar tid för den som stiger ut ur sektberoende.Stora och varma tack till er kära lyssnare! Emma & Rigmor Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-03-25
  56:44
 • 166 Följ med Peter Bryngelsson in i musikernas värld
  ”Samtala är att jamma”, säger Peter, musiker och författare. Hör honom berätta för oss om Beatles-mania, om musik för Gud, musik för krig, musik för tortyr, musik för kärlek och musik som enar en sekt; hur toner betyder mest i Väst medan rytm är viktigare i Öst och Syd. Varför kan musik återge vemod men inte den råa, verkliga sorgen? I Nazityskland var synkoper, swing, viss rytm förbjuden. Metall-rockens ”djävulsintervall” fanns redan i Alice Babs jazzbacill på 40-talet. Och - därför riskerar många musiker att fastna i drogberoende. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-03-09
  1:03:09
 • 165 Polishärvan blev tragedi som kostat blod
  När polismyndighetens ledning beter sig sektledarlikt har vi i podden befarat fortsatt kaos (avsnitt 155). Förra veckan höll rikspolischef Thornbergs egen utredare presskonferens. Runar Viksten hade granskat härvans tre toppchefer. Han lade hela skulden på en av dem och föreslog bestraffning. Med Leif GW:s ord ”nära en offentlig avrättning”. Thornberg sades ha gjort rätt och Linda Staaf framträdde i media som offer, felfri förebild och sambo med Svenska försvarsmaktens överbefälhavare. Den kvällen hittades utpekade Mats Löfving död. Vi summerar de sakkunnigas kritik i ärendet. Om Linda Staafs motstridiga utsagor: Hon kanske inte ljugit utan upplevt verkligheten annorlunda? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-03-02
  38:30
 • 164 Wagner, wagnerianer, divan & operabögarna
  På Kungliga Operan kom vi att tala om Rickard Wagner, ytterligheternas musikgeni. ”Orden är manliga, musiken är kvinnlig”, menade Wagner, som arbetade och dog i rosa sidenklänning. Rabiat antisemit; Hitlers favoritkompositör; Wagner-soundtrack i krigsfilmer; Rysslands legosoldater har tagit hans namn. Men han var också sin tids stjärnkompositör som ömsint tonsatt de älskandes känslor, i försvar även för otillåten kärlek. Med Tristan-ackordet öppnade Wagner för 1900-talets konstmusik och för hårdrockens djävulsintervall. Och kanske för ”queens”, operabögarna som hyllar divans rätt att älska, att rasa och uttrycka passion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-02-23
  57:39
 • 163 Sektledares konstiga sexualitet
  Vi svarar lyssnare: Kristi bruds älskare skulle agera stand in för Jesus.Sektledare regisserar medlemmar till ändrad personlighet.ESP – många sektledare påstår sig ha paranormala gåvor.James Randi erbjöd en miljon dollar till den som visar sin övernaturliga förmåga.Synkronicitet – meningsfulla sammanträffanden existerar!Kärlek är att älska den andra, sektledaren begränsas i sin egenkärlek. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-02-16
  45:09

Fler podcasts i Verkliga brott

Om Sektpodden

Runt ”det vanliga” - som partipolitik, budgetarbete, gudstro, terapi och annat - kan sekten uppstå.- Jag skulle aldrig gå med i en sekt!Inte? Du möter övertygade och leende vänner, ibland i lycklig eufori.Hjärntvätt syns inte. Du ser inte rädsla, indoktrinering, hemligheter, manipulation, det hårda slitet, pengarna, hot, förvrängd sex, våld, psykisk tortyr. - Vi vet, vi har varit där, säger Emma Gembäck och Rigmor Robèrt.Emma, upphöjd pastor i Knutby blev utfryst och nedtryckt. Rigmor, läkare och psykoterapeut, var med om liknande, men i ett helt annat sammanhang utomlands.I podden följer vi kommande Knutbyrättegång där ”Kristi brud" och hennes medpastorer åtalas. Vi belyser en terapeutsekt runt Quickfallet. Samma terapeuter hetsade i da Costa-fallet upp opinion mot två läkare. MK Ultra - kan hjärntvätt och trauma användas för ett rikes säkerhet? ”Rebellerna”, en vänsterextrem sekt i 68-rörelsen. Stallsekter - män som äger hästar har krävt sex och slavarbete av hästflickor. Finns det likheter mellan maffia och sekter? Med mera.. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Podcast-webbplats

Lyssna på Sektpodden, Försvunnen och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

Sektpodden

Sektpodden

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store