Ännu ett avsnitt i beredskapens tjänst. Vi avhandlar väsande får, socialisering av kossor, fruar som är bortresta jättelänge, spisar som går sönder, taktält som är nya, matlagning på gasol och sen noga om radioaktivt nedfall. Hur ska man tänka med brunnen, maten och fodret till djuren? Och vad kan du odla som hjälper till att sanera din tomt efter kärnvapenkrig (huuuu). Lite fladdrigt men bra tror jag! Puss Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
--------
58:08
--------
58:08
205. Kombatanter och griskött
Hej! Nytt härligt avsnitt. Patrick har föreläst inom försvarsindustrin och har tankar om driftvärn, säkerhetsrutiner och poliser som kombattanter i händelse av krig. Sen massa prat om kött. Jag ska slakta gris och vill ha tipps på styckdetaljer och charkuteriprodukter. Det blir coppa, korv, karré, bacon, rökning och saltning och torkning och ätning. VARNING MAN BLIR HUNGRIG. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
--------
1:03:49
--------
1:03:49
204. Ballongvisp och strömavbrott
Hej! Förlåt jag är så förkyld. Men det blev ett avsnitt. Täppt men ändå. Vi pratar om patricks jungfrufärd med segelbåten. Kossuppdatering. m golvet i min betesbur. Sen ballongvispnivå i allmänhet och när det kommer till potatiskupning i synnerhet. Sen om mygg och knott som besvärar boskap. Slutligen om strömavbrottet på gotland. Ja, du är ju dum om du inte lyssnar. Puss Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
--------
58:42
--------
58:42
203. Förrymda kossor och nedtrappning
Yes! Jag heter Kalle och jag är tillbaka från sommarlov! Vi pratar om Patricks nya kossor(!!!) och deras fantastiska förmåga att hoppa över stängsel. Sen om att gasa (patrick) och bromsa (jag). Om min känsla av att vilja hinna med fler saker som inte är hemma. Om campingliv och resor och jakt.Sen om att odla jordgubbar med markduk, flytt av persikoträd och en vinstock som brita vill sno i Frankrike.Härligt! Lyssna! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
--------
57:44
--------
57:44
202. Grymma grödor - Hässja hö
Patrick och Ingo summerar helgens kurs om att hässja hö – en tradition som är lika praktisk som den är vacker. Vi pratar om kärnan i svensk kultur: att skörda gräs och ge det till idisslare. Bete, vallar, ängar, betesdjur och lite mat. Ett samtal om arbete, tradition och glädjen i att förvalta det som växer. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.