Powered by RND
Lyssna på Oss ADHD emellan i appen
Lyssna på Oss ADHD emellan i appen
(2 266)(249 698)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

Oss ADHD emellan

Podcast Oss ADHD emellan
Podcast Oss ADHD emellan

Oss ADHD emellan

Amalia Lundell
Lägg till
En intervju- och samtalspodd om livet med ADHD tillsammans med Amalia Lundell och gäster.Amalia Lundell fick sin ADHD-diagnos i vuxen ålder efter flera år prägl...
Mer
En intervju- och samtalspodd om livet med ADHD tillsammans med Amalia Lundell och gäster.Amalia Lundell fick sin ADHD-diagnos i vuxen ålder efter flera år prägl...
Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 9
 • 9. Om män och pojkars psykiska ohälsa, uppväxt och om att må som bäst av strukturer och lugn med Nisse Edwall (part 1)
  Amalia gästas av fyrtioplussaren och Nyhetsmorgons relationscoach Nisse Edwall, som också driver "Pappapodden". De samtalar bland annat om män och pojkars psykiska ohälsa och varför det är så viktigt att män också får lära sig att lokalisera och förstå sina känslor. De tar också upp det faktum att Nisse faktiskt inte fått sin adhd-diagnos på papper, då han valde att hoppa av sin utredning för en kort tid sedan tillbaka. Han upplevde att SSRI rådde bukt på hans depression och illamående och i och med att han levt i över 40 år med odiagnostiserad adhd så har han hittat verktyg och strukturer med hjälp av sig själv. Nisse och Amalia jämför också hur deras liv påverkats av att växa upp med eller utan sociala medier, och det pratas om uppväxt och skolgång i stort.Lyssna på Pappapodden här: https://play.acast.com/s/pappapodden Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-03-04
  27:17
 • 8. Om att acceptera sin ADHD, självkänsla och att jobba MED sin diagnos
  Amalia gästas av Emelie, som länge förstått att hon har ADHD men som valde att ta tag i sin utredning först i vuxen ålder. De pratar bland annat om varför det är så viktigt att omge sig med människor som accepterar ens ADHD och behov och att man ska arbeta med något som ger mer än tar. Emelie genomsyrar detta avsnittet med positivitet och fin självkänsla, som nog spiller över på den som lyssnar - ett riktigt peptalk helt enkelt! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-02-19
  28:06
 • 7. (Trigger warning) Om jakten på bekräftelse, att använda sex som ett sätt att vara i nuet och att inte orka leva, med Elin (part 2)
  (!!) Känsliga lyssnare varnas, då det förekommer samtal om självmord och självmordstankar i detta avsnitt. Amalia och vännen Elin, fortsätter att gräva djupare i de negativa mönster & beteenden, som de har haft och har - för att stilla sin ångest, må bättre på kort sikt och kompensera för sin ADHD. De berör bland annat det faktum att de båda haft svårt för tystnad, eftersom de då tvingats lyssna på sina 24/7-tankar och att sex ibland används som ett verktyg för att få bekräftelse och vara i nuet. Men de pratar också om när det gått för långt så att livslusten börjar avta. Om du har tankar på att ta ditt liv eller är orolig för att närstående är suicidal - ring självmordslinjen på 90101 eller chatta med dem på https://mind.se/chatt/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-02-11
  24:26
 • 6. Om destruktiva mönster, dopaminkickar och det som kan stjälpa mer än hjälpa med Elin (part 1)
  Amalia gästas av vännen och före detta klasskompisen Elin, som i sin ungdom fick diagnosen ADD (som idag inte längre är det formella namnet, utan ska benämnas som ADHD fast utan hyperaktivitet). De ägnar avsnittet åt att gräva djupare i de negativa mönster & beteenden, som de har haft och har - för att stilla sin ångest och kompensera för sin ADHD. Saker de trodde hjälpte men som egentligen stjälpte och blev destruktivt. Bekräftelsebehov, jakten efter dopaminkickar, destruktiva relationer och att inte lita på sitt eget omdöme berörs bland annat. Numera släpps avsnitten på lördagar. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-01-28
  23:06
 • 5. Om att våga uttrycka sina behov, sår från förr och rädslan för att vara ensam med Felizia (part 2)
  Fortsättning på förra veckans avsnitt: Amalia och Felizia pratar vidare om hur de båda utvecklat vissa destruktiva mönster redan vid ung ålder, som finns med dem än idag. Vidare pratar de om rädslan för att vara ensamma och Amalia tar upp det faktum att det är vanligt förekommande att personer med adhd kan ha svårt för att sova själva samt ha problem med nattskräck. De pratar även om svårigheterna kring att uttrycka sina adhd relaterade behov. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-01-21
  23:45

Fler podcasts i Hälsa och motion

Om Oss ADHD emellan

En intervju- och samtalspodd om livet med ADHD tillsammans med Amalia Lundell och gäster.Amalia Lundell fick sin ADHD-diagnos i vuxen ålder efter flera år präglade av psykisk ohälsa, utmattning och självhat. Med podcasten Oss ADHD emellan vill Amalia att färre personer med ADHD ska känna sig ensamma genom att öppna upp för samtal, igenkänning och gemenskap.Oss ADHD emellan berör stora som små ämnen om ADHD: Alltifrån utanförskap, adhd på jobbet, adhd och relationer till allt det fina och mörka och komiska med diagnosen.Varje lördag - finns där poddar finns. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Podcast-webbplats

Lyssna på Oss ADHD emellan, Klimakteriepodden, kvinnlig hälsa och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

Oss ADHD emellan

Oss ADHD emellan

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store