Powered by RND
Lyssna på Kanslifolket i appen
Lyssna på Kanslifolket i appen
(2 266)(249 698)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

Kanslifolket

Podcast Kanslifolket
Podcast Kanslifolket

Kanslifolket

Kristin Löf & Lisa Åberg
Lägg till
Ha förtröstan! Kanslifolket är ditt sällskap i ekorrhjulet på kommunkontoret. I denna podd bjuds lyssnaren på diskussioner om politisk ärendehantering, nämndadm...
Mer
Ha förtröstan! Kanslifolket är ditt sällskap i ekorrhjulet på kommunkontoret. I denna podd bjuds lyssnaren på diskussioner om politisk ärendehantering, nämndadm...
Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 7
 • Bonusmaterial - det blir en säsong 2!
  Nu lägger Kanslifolket den första säsongen till handlingarna och går in i beredningsfasen inför säsong 2! Inför nästa säsong vill vi gärna få in inspel och önskemål från er lyssnare på ämnen och frågor som ni tycker att vi ska lyfta i podden. Och vem vet – kanske har ni även en och annan ”blooper” att bjuda på från era ekorrhjul där ute i kommunhusen? Jamen låt oss höra! Mejla oss på [email protected]. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-06-09
  8:59
 • Ärendehanteringsprocessens utmaningar
  Håll med om att du som nämndsekreterare, handläggare eller chef en eller annan gång har stött på hinder eller utmaningar i den kommunala ärendehanteringsprocessen. Det kan vara ärenden som har plockats bort från dagordningen, ärenden som inte har passerat kansliet på vägen till politiken eller ärenden som inte har förankrats eftersom det plötsligt blev "väldigt bråttom". I dagens avsnitt diskuterar vi förvaltningens del i ärendehanteringsprocessen och skillnaden mellan teori och praktik. Dessutom bjuder vi på en ny och spännande förkortning som ni inte vill missa! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-06-02
  33:06
 • Best of kommunallagen
  Okej, i detta avsnitt nördar vi ner oss på riktigt. Det blir kommunallagen för hela slanten. Vilka är egentligen de smaskigaste paragraferna och vilka paragrafer hade det inte skadat om lagstiftaren varit lite tydligare med? Vi hissar och dissar från kapitel 1 till kapitel 13. Let us entertain you! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-05-26
  28:15
 • Den heliga treenigheten
  Låt oss kalla den ”den heliga treenigheten” – den ack så viktiga relationen mellan nämndsekreterare, ordförande och förvaltningschef. För de här tre rollerna måste ju verkligen arbeta på topp tillsammans för att få till en fungerande beredningsprocess. Men vad är hemligheten bakom ett fungerande samarbete i treenigheten? Ja, det och lite till kommer vi uppmärksamma i detta avsnitt som helt ägnas åt dessa tre lirare. Nu kööör vi! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-05-19
  32:28
 • Hur får vi pli på handläggarna?
  Går det att få pli på handläggarna? Det kanske du har frågat dig någon gång som nämndsekreterare när du inte har fått in ett beslutsunderlag i tid, eller när en handläggare genat ärendehanteringssystemet. Kan ett datum hit och dit vara så viktigt och är inte nämndsekreterare generellt väldigt fyrkantiga och petiga? Det kanske en och annan handläggare har frågat sig. I detta avsnitt snackar vi om vikten av förståelse, dialog och ömsesidigt kunskapsutbyte för att underlätta relationen mellan kansliet och handläggarna. Smaklig spis! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-05-12
  29:31

Fler podcasts i Stat och kommun

Om Kanslifolket

Ha förtröstan! Kanslifolket är ditt sällskap i ekorrhjulet på kommunkontoret. I denna podd bjuds lyssnaren på diskussioner om politisk ärendehantering, nämndadministration, kommunalrätt och andra smaskiga förvaltningsfrågor. Kristin Löf & Lisa Åberg Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Podcast-webbplats

Lyssna på Kanslifolket, Macroaggressions och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

Kanslifolket

Kanslifolket

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store