Powered by RND
Lyssna på Klimatgap i appen
Lyssna på Klimatgap i appen
(2 266)(249 698)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

Klimatgap

Podcast Klimatgap
Podcast Klimatgap

Klimatgap

Södertörns högskola
Lägg till
I Klimatgap utforskar retorikforskare Maria Wolrath Söderberg tillsammans med Isak Jarnehäll och Moa Svan, gapet mellan kunskap och handling i klimatfrågorna. V...
Mer
I Klimatgap utforskar retorikforskare Maria Wolrath Söderberg tillsammans med Isak Jarnehäll och Moa Svan, gapet mellan kunskap och handling i klimatfrågorna. V...
Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 50
 • 49. Skogen vi älskar (och dödar)
  Vi är granskogsfolket! I detta avsnitt träffar vi religionsvetaren David Thurfjell som studerat naturkärleken som en slags religion för världens mest sekulariserade folk (vi svenskar). Men vad är det för slags skog vi har denna särskilda relation till? En tillrättalagd Astrid Lindgrenfantasi, något vi kan kontrollera och benämna eller en risig klafsig vildmark som finns i egen rätt? Och gör känslan för skogen oss beredda att försvara den? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-05-31
  46:40
 • 48. Mitt hörn av naturen
  Klimatförändringarna kommer närmare. Det gör ont när platser som vi älskar förändras eller förstörs. Kan kärleken till lekvänliga tallar eller fjället ovan trädgränsen vara en drivkraft för omställning? Det frågar vi författaren och poeten Mats Söderlund. Och varför hade han bara sju tändstickor med sig på sin veckolånga skidtur på fjället? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-05-08
  1:05:33
 • 47. Är det egentligen energikris?
  Vi svenskar är energislösare. Teven är på, vi scrollar på mobilen och i alla rum lyser spotlights. Ja, kanske inte just nu då, för nu har vi energikris. Eller har vi det? Det finns en gigantisk potential för att spara energi och att använda den mer effektivt. Hur kommer det sig då att debatten bara handlar om ökad energiproduktion? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-04-06
  1:16:33
 • 46. Vi är aningslöst influerade!
  Bianca, Therese o Yogagirl höjer ribban för vad som är en eftersträvansvärd livsstil. Och det funkar - får oss att klicka hem väskor när vi sitter och svajpar på toan. Vilket ansvar har influencers för vår överkonsumtion? Vad är det som gör dem så attraktiva för företagen? Och varför blir vi så påverkade?Klimatgap gästas av multierfarna programledaren Isabelle McAllister, som gått från att göra tv-program som Äntligen hemma, till att bli greeninfluencer. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-02-17
  43:56
 • 45. Men vi har ju hållbarhetsmål!
  Mycket av klimatarbetet är målstyrt. Men funkar det egentligen? Mäter vi rätt saker? Och kan man byta ut farmor mot två hundar? Det frågar vi förvaltningsforskaren Anders Ivarsson Westerberg. Samtalet börjar med vild kritik men landar i insikten att vi trots allt behöver dem, målen. Men kan vi använda dem klokare? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-01-31
  1:17:12

Fler podcasts i Utbildning

Om Klimatgap

I Klimatgap utforskar retorikforskare Maria Wolrath Söderberg tillsammans med Isak Jarnehäll och Moa Svan, gapet mellan kunskap och handling i klimatfrågorna. Vi vet att vi måste ställa om till en mer hållbar livsstil, ändå är det så svårt. Vad är det som hindrar oss och vad kan få oss att ändra vårt beteende? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Podcast-webbplats

Lyssna på Klimatgap, Livslångt och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

Klimatgap

Klimatgap

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store

Klimatgap: Poddsändningar i Familj