Reform eller revolution? Det här avsnittet handlar om mat och samhällsförändring - och förändring i största allmänhet. Erik samtalar med Annika Göran-Rodell, adjunkt och excellent lärare vid Grythyttan, om hur förändring går till och om hur studenter blir förändringsagenter i en värld med gigantiska utmaningar.
--------
40:03
De fem supersåserna!
Karl-Magnus Edberg guidar oss genom de fem grundsåserna espagnole, velouté, béchamel, tomatsås och hollandaise. Oklart om Erik kan tenta av dessa nu, men han får åtminstone slå ett slag för torkad mesost till lutfisk...
--------
40:01
Studentspecial: Möt Vendela Nordström!
Erik pratar med sommelierstudenten och [v]influencern Vendela Nordström om drycker, sociala medier, studentlivet i Grythyttan och framtiden - med mera! Vendela på TikTok: https://www.tiktok.com/@vinstromsVendela på Instagram: https://www.instagram.com/vinstroms/#
--------
22:12
Lite skit rensar magen?
Marie-Louise Danielsson-Tham (professor emerita i livsmedelshygien vid Grythyttan, Örebro universitet) gästar och talar med Erik om elaka tarmtroll och hur man bäst håller dem på avstånd... Erik lär sig bl.a. att laga råbiff på ett säkert sätt!
--------
36:38
Vad gör en sommelier? (och hur stavas det?)
Möt Henrik Scander i ett samtal om hans väg in i yrket, om hur man kan börja med provning, om varför vitt egentligen ÄR godare än rött... Och mycket annat. Erik lär sig pyttelite franska.
En podd från Restaurang- och Hotellhögskolan i Grythyttan, Örebro universitet. Om allt mellan måltid, mat och dryck!
Programledare och producent: Erik Löfmarck