Vi hade fel om Jesus-trenden – Läsarpoddens frågepodd
Läsarpoddens första frågepodd, där Patrik och Joel svarar på lyssnarnas inskickade frågor! De handlar om varför de haft fel om Jesus-trenden, historiska förebilder och erfarenheten av Gud.
--------
1:02:36
--------
1:02:36
Avsnitt 93: Samisk tro och modern kristendom – "Sámi Nature-Centered Christianity in the European Arctic" av Tore Johnsen
Hur kan samisk kristendom bidra till den världsvida kyrkan i en tid av klimatkris? Den samiske teologen Tore Johnsen visar på spänningar och möjligheter i sin bok "Sámi Nature-Centered Christianity in the European Arctic". Joel Halldorf och Patrik Hagman har läst den.
--------
1:04:31
--------
1:04:31
Avsnitt 92: Extas och dödssynder – "Fully Alive", av Elizabeth Oldfield
Kan religiös extas hjälpa oss att bryta med dödssynderna? Och hur formar man gemenskaper i en polariserad tid? Läsarpoddens Joel Halldorf och Patrik Hagman har läst "Fully Alive" av Elizabeth Oldfield och samtalar om vägen till mognad i turbulenta tider.
--------
1:11:48
--------
1:11:48
Avsnitt 91: Om barn och föräldraskap – "Föräldrarnas födelse", av Maja Larsson
Lever vi i ett samhälle där föräldraskapet har blivit religion och barnen små gudar? Joel Halldorf och Patrik Hagman har läst "Föräldrarnas födelse" av Maja Larsson och funderar på hur föräldraskapet förändrats från 1700-talet och fram till vår tid.
--------
1:01:17
--------
1:01:17
Avsnitt 90: Mission och översättning – "Bokstavstro" av Johanna Larsson
Hur ska man se på den kristna missionens historia? Är det en berättelse om rå kolonialism eller gudsrikets utbredande? Och vad händer egentligen med bibeltexten när den översätts? Dessa frågor har diskuterats i många avhandlingar – men nu har de också blivit ämne för poesi. Johanna Larssons diktsamling "Bokstavstro" (Elerströms förlag) var en av förra årets mest hyllade böcker och hon djupdyker just i de här frågorna. Joel Halldorf och Patrik Hagman har läst den.