Hur kan arbetsmiljön förbättras för personer med funktionsnedsättning? I en kunskapssammanställning från Myndigheten för arbetsmiljökunskap identifierars både utmaningar och främjande faktorer som kan bidra till ett mer inkluderande och hållbart arbetsliv.
Lasse Nivér och Veslinka Möllerström från oss på Myndigheten för arbetsmiljökunskap samtalar med forskaren Per Germundsson.
--------
31:44
--------
31:44
Säkerhetskultur och säkerhetsbeteende inom militära verksamheter
Att stärka säkerhetskultur och säkerhetsbeteenden är avgörande för god riskhantering inom militär verksamhet. Vi intentifierar faktorer som bidrar till detta och skapar en tryggare arbetsmiljö.
Axel Wiman från oss på Myndigheten för arbetsmiljökunskap leder samtalet.
--------
36:38
--------
36:38
#11 - Framtidens chefer med Andreas Wallo och Daniel Lundqvist
Hur förändras ledarrollen i en alltmer digital och flexibel arbetsmiljö? Vilka strategier behöver utvecklas för att hantera framtida arbetslivsutmaningar? Hur kan chefer främja och stödja självledarskap och tillitsbaserad ledning i sina team?
Robert Ljung från oss på Myndigheten för arbetsmiljökunskap leder samtalet.
--------
18:18
--------
18:18
#10 – Chefens utmaningar vid en kris med Andreas Wallo och Daniel Lundqvist
Hur påverkas chefernas arbetsmiljö under en kris? Är hybridarbete på kontor här för att stanna? Och finns det andra lärdomar att ta med sig från coronapandemin till framtida kriser?
Medverkar gör två av författarna till rapporten Arbetsmiljön för chefer under coronapandemin, Andreas Wallo och Daniel Lundqvist verksamma vid Linköpings universitet, Cathrine Reineholm som också varit med och skrivit rapporten kunde ej delta vid inspelningen av detta avsnitt.
Robert Ljung från oss på Myndigheten för arbetsmiljökunskap leder samtalet.
--------
29:48
--------
29:48
#9 – Ledarträning med Susanne Tafvelin, Robert Lundmark och Andreas Stenling
Vad finns det för forskning om ledarträning? Hur designas en ledarträning så att den blir effektiv? Vilka ledarbeteenden går att träna upp och hur gör vi det? In och lyssna nu!
Medverkar gör återigen Susanne Tafvelin, Robert Lundmark och Andreas Stenling, verksamma vid Umeå universitet och författare till vår kunskapssammanställning ledarskap för välbefinnande och prestation.
Robert Ljung från oss på Myndigheten för arbetsmiljökunskap leder samtalet.
#ledarskap #arbetsmiljö #ledarträning #ledarcoach #ledarutbildning
#utbildning
Vi sprider kunskap till de som ska förverkliga morgondagens goda arbetsmiljö, följer utvecklingen och utvärderar insatserna. Vi tar arbetet för en bättre arbetsmiljö in i framtiden.