Powered by RND

Nötpodden

Nötverket/Göran Christiansson
Nötpodden
Senaste avsnittet

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 5
  • Peter Linder - Linders Plantskola
    Vi är på besök hos Peter Linder på Linders Plantskola (https://www.LindersPlantskola.se) och pratar nötträd.  Peter har ett särskillt öga för snygga träd, så att man får både härliga nötter och en vacker trädgård. Peter är växtkompositör, och det går att hyra in honom för projekt där man vill skapa en grön miljö utöver det vanliga.  Peter organiserar också en "Superlista" för beställning av rariteter och ovanliga växter.  Vi samtalar i ett av hans hemtrevliga växthus, omgivna av träd och klätterväxter.  Någon annan gång ska vi prata om Lignosdatabasen, men den nyfikne kan titta redan idag på: (https://lignosdatabasen.se/)
    --------  
    27:07
  • Christin Persson - Nötter i staden
    Idag träffar vi Christin Persson - en nötälskare i Malmö - som berättar om hur det är att leva som nötfantast i staden. Hur gör man för att hitta nötträd? Går det att odla upp ett riktigt valnötsträd från nötter(frön) som man hittar i en park?  Christin har utvecklats från att arbeta som journalist till att bli entreprenöriell nötträdsodlare och framtidsfixare.  Nötpodden är delfinansierad 2025 av Vinnova, Sveriges Innovationsmyndighet, inom projektet "Nötter - framtidens vardagsmat".  Läs mer om nötter och nötodling på www.Nötverket.se
    --------  
    24:26
  • Hugo Malm - Nötter och beredskap
    Hugo Malm är beredskapsexpert och kommunikatör, historielärare och medgrundare av Holma Folkhögskola, där han håller i kursen i "Beredskap". Läs mer här: https://www.holmafolkhogskola.se/ Hugo är huvudförfattaren till broschyren "Om krisen eller kriget kommer - till Sveriges lantbruksföretagare." https://www.sva.se/media/lx4clyms/naer-krisen-eller-kriget-kommer.pdf Vi träffas en kväll i mars, 2025, för att prata om beredskap och vilken roll nötter kan spela för att säkerställa god och näringsrik mat i både fred och ofred, i nöd och lust, kanske?  Hugo berättar att nötträd är något som kan förena hållbarhets- och beredskapsintresserade. Vad tror du?   
    --------  
    42:03
  • Johanna Johansson/Holma Folkhögskola
    Johanna Johansson är lärare på Holma Folkhögskola, Höör. Hon håller i kursen "Nötodling för sydsvenska förhållanden" som är en ett-årig distanskurs i just nötodling. Sedan 2023 har kursen varit en populär utbildning för nötintresserade. Dessutom organiserar Johanna den årliga Nötnätverksträffen första söndagen i oktober. Läs mer på: https://www.holmafolkhogskola.se/ Vi träffas en kväll i mars för att prata om nötter och nötodling och om Johannas favoritnötter. 
    --------  
    29:28
  • Philipp Weiss - författare till Nötodlarens Handbok
    I det första avsnittet av Nötpodden träffar vi Sveriges förmodligen främste nötodlingsexpert Philipp Weiss, som bland annat skrivit "Nötodlarens Handbok" (https://www.adlibris.com/se/bok/notodlarens-handbok-9789163932519).  Vi träffas 6 mars 2025 i Vollsjö, på Sveriges just nu största nötodling och pratar lite nötter.  Läs mer på Philipps blogg  (https://skogstr%C3%A4dg%C3%A5rden.stj%C3%A4rnsund.nu/) där du också hittar plantskolan som Rebecka och Philipp driver ihop:    Nötpodden ges ut av Nötverket - en kunskapsplattform för svensk nötodling. Delvis finansierad med medel från Vinnova - Sveriges innovationsmyndighet. Läs mer om nötodling och nötter på Nötverkets hemsida: https://www.notverket.se   
    --------  
    27:05

Fler podcasts i Konst

Om Nötpodden

En podd om nötter, nötodling, matlagning med nötter och sånt.
Podcast-webbplats

Lyssna på Nötpodden, Skilda världar och många andra poddar från världens alla hörn med radio.se-appen

Hämta den kostnadsfria radio.se-appen

  • Bokmärk stationer och podcasts
  • Strömma via Wi-Fi eller Bluetooth
  • Stödjer Carplay & Android Auto
  • Många andra appfunktioner
Sociala nätverk
v7.16.2 | © 2007-2025 radio.de GmbH
Generated: 5/2/2025 - 5:48:37 AM