Vad sägs om soltorkade tomater, sweet chilisås eller en FRÄSCH pastasallad med skinka? Denna vecka lajvar Jimmy och Siri mathistoriker och återupplever vår barndom genom händelserna, tendenserna och såklart MATEN som satte smak på vårt ljuva 90-tal. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
--------
47:55
55. Restauranger vi älskar i STOCKHOLM
Rakt upp och ner ett avsnitt där vi pratar om våra favoritkrogar i Stockholm. Här är listan på våra tips:Bar Nimes Bistro bacchanaleSurfers Bar agrikulturLennart och bror fiskRolfs kökStockholms stadshotellProsperoBromsChez JulieFrippesCoco & Carmen Honourable mentions: FarangFrämmat Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
--------
38:28
54. Påsken behöver en makeover
Är påsken vår fulaste högtid? Det tycker i alla fall Jimmy så Siri föreslår att servera den à la Francaise. Vi pratar även om Stefan Ekengrens potatisgratäng-hack, fenomenet skådebröd, och hur vi helst vill ha vår glasrabarber. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
--------
38:20
53. Maten som framkallar skamkänslor
I en samtid då smalhets och hållbarhetspredikare bombarderar våra internetflöden diskuterar vi i skamkänslor kopplade till mat. Hur lagar och äter man egentligen nyttigt utan att bli ätstörd? Är det haram med asiatisk guacamole? Detta och mycket mer går vi igenom i veckans avsnitt! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
--------
58:24
52. Maten vi åt som barn
En psykoanalys i matens tecken där vi går tillbaka till minnena som format oss som matlagare. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jimmy Guo och Siri Barje är kokboksförfattarna bakom en podd som handlar om... ja, mat och inget annat. Här avhandlar vi varje vecka teman, både högt och lågt i syfte att utbilda, inspirera och kåsera kring allt som får det att vattnas i munnen. Räkna med att få mängder av recept, tips och spaningar som som kommer att göra dig till en bättre matlagare. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.