– Nu är du ett steg från att skaffa Ubuntu
Vi har APT och Jessica leder oss med fast hand genom en känslomässig avstämning. Vi kommenterar några lyssnarbrev. Vi breafar detta med att få respons och feedback på sitt arbete, både hur detta är när det sker i offentligheten och i förhållande till förlaget. Vi pratar så mycket att Jessica försöker korta dagordningen , men si, det går inte, för Mattias har något han inte kan släppa.
Med Elin Boardy, Martin Engberg, Mattias Hagberg och Jessica Schiefauer.
Profilbild: Kajsa Bergström
Musik: Mad Hatter Audio/Patrik Vörén
--------
51:39
Vad ska vi med förläggaren till?
”Man måste väl få göra en mellanbok!”
Författaren skriver boken, tryckaren trycker den, bokhandeln säljer den, läsaren läser den – så vad ska vi egentligen med förläggaren till? Ja, det diskuterar vi i det här avsnittet.
Författarna drömmer om en förläggare som både ger uppmuntran och rätt sorts motstånd, och har tålamod om resultatet dröjer, men klimatet i litteraturvärlden har blivit tuffare. Den författare som varken hyllas av kritikerna eller når kommersiell framgång kan snart få vända i dörren.
Frågan är om det var bättre förr? Erik Andersson berättar om specialfallen Tord Herne och Py Sörman och låter oss förstå att det där med skeva förhållanden mellan förlaget och författaren inte är något nytt.
Med Erik Andersson, Elin Boardy och Martin Engberg Musik: Mad Hatter Audio/Patrik Vörén
--------
39:15
Vad hände egentligen med Rickard Fuchs? (och alla andra författare vi glömt)
”Då får man väl säga att han i någon mån får anses vara glömd.”
Ett avsnitt om författare som varit stora och väldigt lästa i sin samtid men nu är mer eller mindre bortglömda. Vad hände egentligen? Finns det någon metod för att undersöka bortglömdheten i relation till författarens storhet? Och finns det något recept på att INTE bli bortglömd?
Med Elin Boardy, Martin Engberg, Mattias Hagberg och Erik Andersson. Musik: Mad Hatter Audio/Patrik Vörén
--------
46:02
Den enes utopi den andres dystopi
Tillsammans med författaren och översättaren Erik Andersson samtalar vi om dystopier och utopier. Men hur är det, befinner vi oss vid dystopins slut – finns det inte längre utrymme att föreställa sig en värre värld än den vi har? Frågorna haglar likt eldkloten på den yttersta dagen: Varför är det så ont om rejäla utopier? Har människan alltid ägnat sig åt att formulera dystopier? Och är dystopin egentligen en genre för lata författare?
Med Erik Andersson, Elin Boardy, Martin Engberg, Mattias Hagberg och Jessica Schiefauer.
Profilbild: Kajsa Bergström
Musik: Mad Hatter Audio/Patrik Vörén
--------
51:03
Bra författare som skriver dåliga böcker
”Men Ian, gud vad du gör mig besviken”
Vi pratar om böcker som vi tycker är dåliga av författare som vi brukar gilla. Det är i alla fall tanken, men genast fegar vi ur. Är det egentligen inte en ganska bra bok, ifall den bara läses på rätt sätt? Snart slår vi knut på oss själva för att hitta ursäkter för varför böckerna blev som de blev. Vi pratar om skillnaden mellan ambition och resultat, och om risken att ta risker i ett författarskap.
Med Elin Boardy, Martin Engberg, Mattias Hagberg och Jessica Schiefauer.
Profilbild: Kajsa Bergström
Musik: Mad Hatter Audio/Patrik Vörén
En podd om skrivande och litteratur. Författarpoddarnas motsvarighet till schwarzwaldtårtan. Med författarna Elin Boardy, Martin Engberg, Mattias Hagberg och Jessica Schiefauer