Det händer grejer i Spanien och det finns mycket mer bortom Rioja, Cava och Sherry. Allt mer dynamiska, moderna och uttrycksfulla viner produceras i landet av en ny och hungrig generation vinmakare. Det är precis vad det här avsnittet handlar om.Vinerna som provas i avsnittet:72841 Legado del Moncayo Garnacha94643 Raul Perez Ultreia Saint Jacques
--------
29:43
--------
29:43
47. Mogna Viner
I avsnittet fördjupar vi oss i mogna viner och vad man behöver tänka på när man ska dricka ett moget vin. Vad är det för magi som uppstår när ett vin får lagras riktigt länge och vilka nitar kan man åka på? Det och mycket mer diskuteras här.Vinerna som provas i avsnittet:1982 Chateau d'Issan, Margaux, Bordeaux1964 Hans Weiler Mehringer Zellerberg, Mosel, Tyskland
--------
36:34
--------
36:34
46. Alsace
Vi kickar igång höstsäsongen med en riktigt klassisk region - Alsace. Vad är det som kännetecknar vinerna härifrån, vad äter man till och vilka producenter ska man känna till? Det och mycket mer avhandlas i avsnittet.Vinet som provas i avsnittet:Mittnacht Frères Riesling Grand Cru Rosacker
--------
34:52
--------
34:52
45. Sommarviner
Nu är sommaren här och det är hög tid att sätta ihop sin vingarderob för säsongen. I avsnittet provar vi oss igenom våra favoriter för soliga, lediga dagar. Glad, njutningsfull sommar!Vinerna som provas i avsnittet:Art nr 54875 Donnafugata Anthilia, Sicilien, ItalienArt nr 51060 Guado al Tasso Vermentino, Toscana, ItalienArt nr 90001 Sigalas Assyrtiko, Santorini, GreklandArt nr 55978 Nessa Rosé, IGP Méditerranée, Frankrike
--------
28:43
--------
28:43
44. Malbec
Vi kör en kort genomkörare av druvsorten Malbec. Hittar man den utanför Argentina och vad har den för karaktär egentligen? Det och mycket mer diskuterar vi i avsnitten.Vinet som provas i avsnittet:Art nr 95050 El Burro Malbec Natural, Mendoza, Argentina
I podden hemmasommelieren får du följa vinentusiasten Erik Lidén som vill ta sitt vinintresse till nästa nivå. Till sin hjälp har han sommelieren Fredrik Lindfors som delar med sig av sin kunskap och ger sina bästa tips och tricks för hur man blir en vass hemmasommelier.Följ oss på insta! @hemmasommelieren