Vi har länge hovrat runt det här avsnittet men nu är det dags att fördjupa sig i Cabernet Sauvignon - druvsorten som amerikanarna kallar för The King of Grapes. Vinerna som provas i avsnittet:3501 Ch Ste Michelle Indian Welles Cabernet Sauvignon, Washington, USA54063 Vasse Felix Cabernet Sauvignon, Margaret River, Australien
--------
31:33
--------
31:33
50. Smöriga Vita Viner
I det här avsnittet pratar vi om de vita vinerna som fått smörälskare världen över på fall. Vad är det egentligen som gör ett vin smörigt, och varför gillar vissa det medan andra rynkar på näsan? Vi snackar Chardonnay, fat, malolaktisk jäsning – och mera.Vinerna som provas i avsnittetArt nr. 7469701 Faiveley Bourgogne ChardonnayArt nr. 7928101 Stag's Leap Wine Cellars Karia Charonnay
--------
28:48
--------
28:48
49. Valpolicella
Ett mycket efterfrågat område bland er som lyssnar. Nu är det äntligen dags att göra en resa till Valpolicella och fördjupa oss i vinerna som svensken förälskat sig i. Vad är egentligen skillnaden mellan en ripasso och en amarone? Det och mycket mer reder vi ut i avsnittet.Vinerna som provas i avsnittet:Art nr. 81621 Tenuta Sant'Antoni Valpolicella NanfréArt nr. 70215 Bolla Le Poiane Amarone
--------
34:27
--------
34:27
48. Det Nya Spanien
Det händer grejer i Spanien och det finns mycket mer bortom Rioja, Cava och Sherry. Allt mer dynamiska, moderna och uttrycksfulla viner produceras i landet av en ny och hungrig generation vinmakare. Det är precis vad det här avsnittet handlar om.Vinerna som provas i avsnittet:72841 Legado del Moncayo Garnacha94643 Raul Perez Ultreia Saint Jacques
--------
29:43
--------
29:43
47. Mogna Viner
I avsnittet fördjupar vi oss i mogna viner och vad man behöver tänka på när man ska dricka ett moget vin. Vad är det för magi som uppstår när ett vin får lagras riktigt länge och vilka nitar kan man åka på? Det och mycket mer diskuteras här.Vinerna som provas i avsnittet:1982 Chateau d'Issan, Margaux, Bordeaux1964 Hans Weiler Mehringer Zellerberg, Mosel, Tyskland
I podden hemmasommelieren får du följa vinentusiasten Erik Lidén som vill ta sitt vinintresse till nästa nivå. Till sin hjälp har han sommelieren Fredrik Lindfors som delar med sig av sin kunskap och ger sina bästa tips och tricks för hur man blir en vass hemmasommelier.Följ oss på insta! @hemmasommelieren