Powered by RND
PoddsändningarKonstHemmasommelieren

Hemmasommelieren

Fredrik Lindfors & Erik Lidén
Hemmasommelieren
Senaste avsnittet

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 52
  • 49. Valpolicella
    Ett mycket efterfrågat område bland er som lyssnar. Nu är det äntligen dags att göra en resa till Valpolicella och fördjupa oss i vinerna som svensken förälskat sig i. Vad är egentligen skillnaden mellan en ripasso och en amarone? Det och mycket mer reder vi ut i avsnittet.Vinerna som provas i avsnittet:Art nr. 81621 Tenuta Sant'Antoni Valpolicella NanfréArt nr. 70215 Bolla Le Poiane Amarone
    --------  
    34:27
  • 48. Det Nya Spanien
    Det händer grejer i Spanien och det finns mycket mer bortom Rioja, Cava och Sherry. Allt mer dynamiska, moderna och uttrycksfulla viner produceras i landet av en ny och hungrig generation vinmakare. Det är precis vad det här avsnittet handlar om.Vinerna som provas i avsnittet:72841 Legado del Moncayo Garnacha94643 Raul Perez Ultreia Saint Jacques
    --------  
    29:43
  • 47. Mogna Viner
    I avsnittet fördjupar vi oss i mogna viner och vad man behöver tänka på när man ska dricka ett moget vin. Vad är det för magi som uppstår när ett vin får lagras riktigt länge och vilka nitar kan man åka på? Det och mycket mer diskuteras här.Vinerna som provas i avsnittet:1982 Chateau d'Issan, Margaux, Bordeaux1964 Hans Weiler Mehringer Zellerberg, Mosel, Tyskland
    --------  
    36:34
  • 46. Alsace
    Vi kickar igång höstsäsongen med en riktigt klassisk region - Alsace. Vad är det som kännetecknar vinerna härifrån, vad äter man till och vilka producenter ska man känna till? Det och mycket mer avhandlas i avsnittet.Vinet som provas i avsnittet:Mittnacht Frères Riesling Grand Cru Rosacker
    --------  
    34:52
  • 45. Sommarviner
    Nu är sommaren här och det är hög tid att sätta ihop sin vingarderob för säsongen. I avsnittet provar vi oss igenom våra favoriter för soliga, lediga dagar. Glad, njutningsfull sommar!Vinerna som provas i avsnittet:Art nr 54875 Donnafugata Anthilia, Sicilien, ItalienArt nr 51060 Guado al Tasso Vermentino, Toscana, ItalienArt nr 90001 Sigalas Assyrtiko, Santorini, GreklandArt nr 55978 Nessa Rosé, IGP Méditerranée, Frankrike
    --------  
    28:43

Fler podcasts i Konst

Om Hemmasommelieren

I podden hemmasommelieren får du följa vinentusiasten Erik Lidén som vill ta sitt vinintresse till nästa nivå. Till sin hjälp har han sommelieren Fredrik Lindfors som delar med sig av sin kunskap och ger sina bästa tips och tricks för hur man blir en vass hemmasommelier.Följ oss på insta! @hemmasommelieren
Podcast-webbplats

Lyssna på Hemmasommelieren, Ut och In och många andra poddar från världens alla hörn med radio.se-appen

Hämta den kostnadsfria radio.se-appen

  • Bokmärk stationer och podcasts
  • Strömma via Wi-Fi eller Bluetooth
  • Stödjer Carplay & Android Auto
  • Många andra appfunktioner

Hemmasommelieren: Poddsändningar i Familj

Sociala nätverk
v7.23.9 | © 2007-2025 radio.de GmbH
Generated: 10/16/2025 - 1:55:10 PM