Powered by RND
Lyssna på TV-fabriken i appen
Lyssna på TV-fabriken i appen
(2 266)(249 698)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

TV-fabriken

Podcast TV-fabriken
Podcast TV-fabriken

TV-fabriken

Fredrik Ralstrand
Lägg till
Programledaren Fredrik Ralstrand träffar kända och okända som jobbar med tv. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Mer
Programledaren Fredrik Ralstrand träffar kända och okända som jobbar med tv. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 136
 • 130. Gift vid första ögonkastet
  Allt om den prisbelönta kärleks-realityn från SVT! Jag har träffat William som varit både fotograf, redaktör och som nu axlar rollen som producent för programmet. Vi pratar om hur inspelningarna går till, vilken veto-rätt har paren på det som sänds, hur han håller isär sin roll som producent och engagerad vän till paren, hur castingprocessen går till och varför den gjorts om och hur de lyckas med att spegla hela Sverige. Jag undrar också hur cyniska de är i matchningarna, hur viktig är jämställdheten, varför det pratas så lite om sex och inte minst om kritiken mot programmet. Sen har jag också besökt Arvid och Ida: carbonara-paret! hur gick det egentligen till när den rikskända scenen spelades in, vilken är Arvids okända koppling till programmet, vilka reaktioner har de fått från tittare och varför har Arvid sagt upp sig? Hur ser deras liv ut framåt och hur mycket äter de carbonara idag som småbarnsföräldrar? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-09-30
  1:45:18
 • 129. DOKUMENTÄR: TV3 Direkt
  Den sanna berättelsen om tv-nyheternas svarta får. 1995 startade TV3 Direkt som kom att bli synonym med kanalen och som skulle generera och polarisera åsikter om vad ett nyhetsprogram ska välja för nyheter och ha för tilltal. Hör hur Rapport-ankaret Fredrik Skillemar tog sina första stapplande steg som programledare, Claes Åkeson om att komma in från sporten för att leda nyheter, TV4:s Henrik Alsterdal tog chans att göra så mycket han bara kunde som ung och hungrig. Inte minst hör du TV3-ankaret Fredrik Birging berätta om sin tid på redaktionen och om hur alla tillslut fick sparken. Vilket avtryck gjorde dom och hur var det att jobba på TV3 Direkt? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-09-16
  50:36
 • 128. Patrick Ekwall
  Den kaxige sportjournalisten om vad som hände när han blev petad från TV4 Sporten efter att varit kanalen trogen i över 20 år. Hör om hans frustration över att fortfarande inte fått veta varför han fick gå och vad han lärde sig av det som käftsmällen. Vi pratar också om Muren, att sticka ut, om svin i branschen, klädintresset, fåfängan och om hur det var att göra tv-dokumentären om sin fru Hannah. Han avslöjar att han just nu skriver på sin första roman, att han INTE är speciellt sportintresserad och så undrar jag om han vill göra sport-tv igen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-09-02
  1:15:14
 • 127. Macken - Anders Eriksson & Jan Rippe
  Ett avsnitt med en av svensk tv:s största humor-succéer! 3,6 miljoner svenskar bänkade sig för att se sista avsnittet av "Macken" 1986. Sedan dess har karaktärerna och sketcherna fått evigt liv. Jag har träffat Roy och Roger och pratat om hur serien kom till, ryktena om flopp innan premiären, orättvisan i gänget, de olika versionerna av signaturmelodin och om låten som skickades in till Melodifestivalen men ratades. Men de avslöjar också om att de fått låtar till Mello presenterade för sig i nutid (av stora låtskrivare) men då är det dom som har nobbat, vad tycker det egentligen om Melodifestivalen, tävlingen som de också parodierat? Hör också om varför de aldrig spelat in sina program på SVT Göteborg, varför blev det just en vit Opel, vilka är deras favoritscener och hur ofta blir de påminda om Macken idag? Vi snackar också om hur de tackade nej till att göra SVT:s julkalender och mängder med kommersiella samarbeten och om låten från filmen om Macken som spelas på både bröllop och begravningar. Och hur ser de på mackar idag? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-08-19
  1:22:43
 • 126. Best of säsong 5
  Dags att återigen summera året som gått med Sveriges största tv-podd! Jag och mina bollplank Johan Bengtsson och Fredrik Johnsson har valt ut tre klipp var från säsongen som gått som vi kommenterar och analyserar. Du får också en känd hemlig gäst och så ringer vi upp och konfronterar Harald Treutiger. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-06-24
  1:19:52

Fler podcasts i TV och film

Om TV-fabriken

Programledaren Fredrik Ralstrand träffar kända och okända som jobbar med tv. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Podcast-webbplats

Lyssna på TV-fabriken, Obiter Dictum och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

TV-fabriken

TV-fabriken

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store

TV-fabriken: Poddsändningar i Familj