Powered by RND

Rena Smaker

Jenny Schwieler Staaf
Rena Smaker
Senaste avsnittet

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 23
  • 23. Svinmålla
    Ogräs eller delikatess? Ja, åsikterna om svinmålla går isär. Jenny berättar om sin absoluta favorit bland ogräsen, hur svinmålla kan användas både färsk, torkad, stekt och förvälld. Passa på att fylla frysen nu när denna gröna godsak kryllar i trädgårdslanden!  Med detta avsnitt tar Rena Smaker sommarlov, och vi önskar alla en fin sommar! 
    --------  
    27:14
  • 22. Vitlök
    Ett helt avsnitt om vitlök - den älskade växten som är både medicin och grönsak! Jenny och Hannah berättar om sin relation till vitlöken, det blir en hel del odlingsprat - båda vill lyckas med elefantvitlök - men så klart mest prat om mat. Vitlöksbröd på flera olika sätt presenteras, och förstås olika former av fermentering. Jenny har precis upptäckt Black Garlic, och Hannah är nyfiken på att använda ugnsbakad vitlök som marmelad. Det pratas ugnsrostad vitlök, glaze på vitlök, färsk vitlök, och hur vitlöksblasten kan användas i matlagningen. 
    --------  
    37:06
  • 21. Svartpeppar
    Äntligen är det dags att sätta tänderna i ett av favoritämnena hos Jenny och Hannah: Svartpeppar - och då i synnerhet svartpepparolja, eller Black Pepper plusolja som den heter på riktigt. Det blir en kärleksförklaring till denna medicinalväxt, som använts i tusentals år och i delar av historien haft lika högt värde som guld. Idag finns den svartpeppar överallt där mat serveras, men när du använder den i oljevariant höjs smaknivåerna skyhögt. Varm mat, kall mat, bröd, desserter, kakor, glass... det finns egentligen inget ände där svartpepparolja kan ingå i receptet. 
    --------  
    36:14
  • 20. Honung
    I detta avsnitt av Rena Smakar tar Hannah och Jenny sig an området honung. Det visar sig att Hannah är en finsmakare som är noga med vilken honung hon använder, och Jenny är inte bara biodlare, utan var vid tiden för inspelningen nyss hemkommen från en stor, ekologisk bigård i Frankrike och ville berätta allt om det. I övrigt tipsas det om ugnsrostade rotsaker med honung, fermenterad honung, honungsglass och mycket annat.
    --------  
    37:20
  • 19. Lavendel
    Jenny har varit i Frankrike och planterat lavendel, och det spritter i hela kroppen på henne att få prata om den underbara läkeväxten. Hannah delar med sig av sin kärlek till lavendeln, och berättar om hur mycket den hjälpt hennes familj. Du får veta skillnaden mellan äkta lavendel och hybriden lavandin, men det pratas förstås också mat: lavendelglass, lavendelhonung, lavendelkakor, lavendelbröd, ris med lavendelsmak, lavendelvinäger, olivolja med lavendel och varför inte våfflor med lavendelsmak? 
    --------  
    34:32

Fler podcasts i Konst

Om Rena Smaker

Med Hannah Carpemo och Jenny Schwieler Staaf. Podden där två bondmoror pratar om matlagning och tillvaratagande av råvaror med rena smaker - på såväl klassiskt vis som lite med otraditionellt. Musik: Örjan Schwieler
Podcast-webbplats

Lyssna på Rena Smaker, Sanning & konsekvens och många andra poddar från världens alla hörn med radio.se-appen

Hämta den kostnadsfria radio.se-appen

  • Bokmärk stationer och podcasts
  • Strömma via Wi-Fi eller Bluetooth
  • Stödjer Carplay & Android Auto
  • Många andra appfunktioner

Rena Smaker: Poddsändningar i Familj

Sociala nätverk
v7.23.9 | © 2007-2025 radio.de GmbH
Generated: 9/29/2025 - 7:48:50 PM