När skolorna drar igång står skolmaten i fokus. I det här avsnittet gästas vi av Linda Dahlberg från Orkla FoodSolutions och deras representant Elin Rigo, kostchef i Lomma kommun. Det blir ett inspirerande samtal om hur vi får barnen att äta mer växtbaserat och samtidigt balansera näring, budget och smak.Vi pratar också om Fast Fusion Climate Week - ett projekt som Orkla startade för att stötta skolor i att laga mer klimatsmart mat. Idag deltar över 60 kommuner, och intresset växer för varje år.Det finns fortfarande tid att anmäla sig till Fast Fusion Climate Week 2025, som äger rum vecka 43. Men skynda dig för anmälan stänger redan på fredag 19 september! Mer information och länk hittar du nedan.Info: https://www.orklafoodsolutions.se/inspiration/koncept/fast-fusion-climate-week/Anmälan:https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=iu1XS1e8Q0GCKbaM2Sy684zm0KTnckdOmou2YcWZEJlURDdLSUdZT1ZJV0Q5VkQ0SEJSVklVNUhHNy4u&route=shorturlVi vill också passa på att be om ursäkt för dåligt ljud, då det var tekniska problem men vi lovar att det ska vara åtgärdat till nästa gång.
--------
27:11
--------
27:11
Sommartrender och semestersnack
Välkommen till ett somrigt tredje avsnitt av Smak & Passion! I dag är det bara vi två – Anette och Matilda – bakom mikrofonerna, och vi dyker rakt in i allt som hör sommaren till med de hetaste mat- och dryckestrenderna, semestersnack och inspiration från vårt magasin Grosshandlarn.Uteserveringarna lever sitt bästa liv just nu och det gör vi också – med en rykande färsk utgåva av Grosshandlarn i handen pratar vi om vad som gäller i sommar. Det blir allt från smashburgare och svalkande glas till trender, tips och våra egna reflektioner kring mat, människor och passionen bakom.Häng med på ett varmt, inspirerande och lättsamt avsnitt där vi får prata loss – bara vi två.
--------
25:53
--------
25:53
Köttsnack med Calle!
I det här avsnittet gästas vi av Calle Lind. Han är färskvarusäljare och köttspecialist på Nordströms/Svensk Cater Ängelholm. Han är en välkänd kontakt för många av våra kunder och en passionerad ambassadör för riktigt bra kött. Vi snackar marmoreringsgrad, smak, detaljer och "varför rätt kött på rätt plats" kan lyfta hela menyn. Calle bjuder på kunskap, varför han hamnat där han är och såklart sina allra bästa grilltips. Missa inte detta avsnitt fullmatat med inspiration och köttglädje.För er som vill ta del av ännu mer av Calles gedigna köttkunskap, så se vår youtubevideo inspelad hos vår kund Garage i höganäs. https://youtu.be/PJkkVpxCG3s?si=bmT_x0d0GW_mktZi
I denna podcast av Svensk Cater bjuder vi in leverantörer, kockar, kreatörer och krögare från hela landet. Vi kommer snacka om trender, råvaror, utmaningar m.m. inom kök och foodservicebranschen. Podden drivs av Anette Jensen och Matilda Hellberg från marknadsavdelningen på Svensk Cater.