Powered by RND
PoddsändningarKonstJordkommissionen

Jordkommissionen

Perfect Day Media
Jordkommissionen
Senaste avsnittet

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 151
  • 149. Förkultivering (repris från 2024)
    Vi mumlar och viskpratar oss igenom hela den långa förkultiveringsfasen, från sådd till avhärdning: brätten, substrat, näring samt en riktigt jazzig genomgång av allt ingenjören alltid velat veta om växtljus men aldrig vågat fråga. Mycket nöje och god sådd! Veckans fågel: Nötskrika Producent: Jakob Almgren Det här är en flott återsändning av avsnitt 69 från januari 2024.
    --------  
    1:05:23
  • 148. Mykorrhiza
    Vad ÄR ens det här tråkiga mykorr-nåt och varför ska man bry sig om det? Svar: Det är en sexig symbios mellan växter och svampar som ger bättre jord och större skörd av godare grönsaker. Och lugn i brallan, vi kommer berätta ALLT du inte visste att du ville veta om den här komplicerade kärleksrelationen. Mycket nöje!
    --------  
    59:44
  • 147. Lagra och konservera (repris från 2024)
    Drömmer du om ett riktigt matigt samtal om att konservera, frysa in, torka eller bara låta din hemodlade mat stå kvar i landen? Då har du något underbart framför dig. Producent: Johan DahlbergFågelsång: Sydnäktergal Detta är ett avsnitt som lagrats i skafferiet i över ett år, men tro det eller ej, det är lika fräscht som när det var nybakat!
    --------  
    1:40:59
  • 146. Vintersticklingar
    Hoppas du på en absurt noggrann genomgång av hur man tar vintersticklingar så kommer du inte bli besviken. Mycket nöje!
    --------  
    51:43
  • 145. Lövkompost (repris från 2023)
    Allt du någonsin velat veta om lövkompost, ”Finland”, nedbrytande svampar, barnuppfostran på 1970-talet, sälghyddor och lite till. Mycket nöje! Veckans fågelfä: Blåmes Producent: Jakob Almgren Detta avsnitt är från 26 oktober 2023, men är lika rykande aktuellt nu, ty löven verkar falla även i år.
    --------  
    1:06:50

Fler podcasts i Konst

Om Jordkommissionen

Sveriges bästa matskribenter om odling. Vad kan man odla, hur gör man då och vad ska man laga av det man odlat? Matskribenterna Lotta Lundgren och Tove Nilsson möts i ett samtal över en råvara i taget och pratar ut om sina egna erfarenheter, succéer och misslyckanden, från sådd till skörd. Kunnigt och pedagogiskt berättar de hur du förvarar, konserverar och förädlar din egenodlade mat, och delar med sig av sina bästa idéer och recept. En odlingspodd för nybörjare, entusiaster och alla andra som vill äta och laga godare mat. Poddens recept hittar du på jordkomissionen.se. Där finns även Odlingsskolan med sammanfattande artiklar i några av de ämnen som Lotta och Tove pratat om.Vill du också säga något? Ställa en fråga, be om ett förtydligande, önska ett ämne eller bara berätta något som de borde känna till? Skriv till Lotta och Tove på jordkommissionen.se
Podcast-webbplats

Lyssna på Jordkommissionen, Stök & Stil och många andra poddar från världens alla hörn med radio.se-appen

Hämta den kostnadsfria radio.se-appen

  • Bokmärk stationer och podcasts
  • Strömma via Wi-Fi eller Bluetooth
  • Stödjer Carplay & Android Auto
  • Många andra appfunktioner

Jordkommissionen: Poddsändningar i Familj

Sociala nätverk
v7.23.13 | © 2007-2025 radio.de GmbH
Generated: 11/23/2025 - 12:19:14 AM