I säsongsavslutningen av Jordkommissionen får du kära lyssnare en avancerad kurs i att odla tomater från frö till skörd. Vi bevarar lyssnarfrågor, tröskar igenom allt du behöver veta för att vara säker på att lyckas med dina tomater: ljusbehov, näring, utveckling, kyla, avhärdning, tjuvning, toppning, uppbindning, gödsling, bevattning, sjukdomar, skador, växthus vs friland och mycket mer.
ps. Detta är ett tidigare premiumavsnitt som publicerades första gången 17 maj 2023. Men innehållet är evigt. ds.
Pippifågel: koltrast
--------
1:44:57
135. Pollinering
Säsongens näst sista avsnitt handlar om det bästa, pirrigaste och viktigaste som finns: att bli pollinerad. Mycket nöje önskar nymferna på Jordkommissionen!
Producent: Johan Dahlberg
Vårflört: Rödstjärt
--------
1:17:45
134. Björnbär
Jordkommissionen blöder för detta mångbottnade bär som kallas "björnbär". Och beskärningen är inte så krånglig som det kanske verkar!
Nattuggla: Johan Dahlberg
Producent: Kattuggla
För en reklamfri upplevelse: www.perfectdaymedia.se/perfectdayplus
--------
1:13:17
133. Rosenböna
Häng med när Jordkommissionen slår sitt eget världsrekord i konsten att krångla till något väldigt enkelt. Mycket nöje!
Veckans skönsång: storspov
För en reklamfri upplevelse: www.perfectdaymedia.se/perfectdayplus
--------
1:11:12
131. Persika del 2
Den rafflande fortsättningen på förra veckans avsnitt där vi bland annat pratar igenom sorter, plantering, krussjuka och annat du ska ha koll på innan du kutar ut och planterar ditt nya sagoträd. Mycket nöje!
Producent: Johan Dahlberg
Fågelsort: Sydnäktergal
För en reklamfri upplevelse: www.perfectdaymedia.se/perfectdayplus
Sveriges bästa matskribenter om odling. Vad kan man odla, hur gör man då och vad ska man laga av det man odlat? Matskribenterna Lotta Lundgren och Tove Nilsson möts i ett samtal över en råvara i taget och pratar ut om sina egna erfarenheter, succéer och misslyckanden, från sådd till skörd. Kunnigt och pedagogiskt berättar de hur du förvarar, konserverar och förädlar din egenodlade mat, och delar med sig av sina bästa idéer och recept. En odlingspodd för nybörjare, entusiaster och alla andra som vill äta och laga godare mat. Poddens recept hittar du på jordkomissionen.se. Där finns även Odlingsskolan med sammanfattande artiklar i några av de ämnen som Lotta och Tove pratat om.Vill du också säga något? Ställa en fråga, be om ett förtydligande, önska ett ämne eller bara berätta något som de borde känna till? Skriv till Lotta och Tove på jordkommissionen.se