Powered by RND
PoddsändningarKonstEtt gott exempel

Ett gott exempel

Generation Waste
Ett gott exempel
Senaste avsnittet

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 39
  • Joel Albertsson grundare av Odlingsbolaget Svalan
    Joel driver odlingsbolaget Svalan som ämnar återuppbygga och förbättra de ekosystemfunktioner som utarmats eller satts ur spel av mänsklig åverkan på jord och mark där ekologiska värden inte tagits i åtanke.Ta del av Joels resa och låt dig inspireras hans driv och förhållningssätt. Joel arbetare med strävar att bibehålla biologiska, sociala och teknologiska värden som gynnar ekologisk integritet, mänskligt välbefinnande eller maximal funktion till minimal energiåtgång samt de element i jord och mark som ännu fyller sin urspungliga ekosystemfunktion och därmed bidrar till minskad naturkonflikt och ökad integritet. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
    --------  
    54:47
  • Lena Sjöqvist, restaurangchef på Tullängens gymnasie som blev Sveriges mest hållbara skolrestaurang?
    Vårt förändringsarbete började i matsalen för det handlar om att beskriva maten och möta gästen där de är. Så beskriver Lena Sjöqvist teamets framgångar. Antalet hinder på vägen har varit många men Lena älskar förändringar och är en förespråkare för möjligheter: "blir det inte bra, går man tillbaka till det andra". Med sitt team har restaurangen på Tullängens gymnasium bidragit till att skolmåltider runt om i Sverige tagit flera kliv framåt. Tack vare innovativa recept, serveringsmetoder och ett genuint hållbarhetstänk har de startar en förändringsvåg som har varit svår att undgå men lätt att svepas med i. I det här avsnittet får ni lära känna restaurangchefen Lena och inspireras av hennes hjärtliga driv och lättsamma sätt. Visste ni t.ex. att hennes väg till att arbeta med skolmat började med en matsvinnsutmaning?Lena Sjöqvist, restaurangchef på Tullängens gymnasie som blev Sveriges mest hållbara skolrestaurang? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
    --------  
    51:33
  • Lena Sjöqvist, restaurangchef på Tullängens gymnasie som blev Sveriges mest hållbara skolrestaurang?
    Vårt förändringsarbete började i matsalen för det handlar om att beskriva maten och möta gästen där de är. Så beskriver Lena Sjöqvist teamets framgångar. Antalet hinder på vägen har varit många men Lena älskar förändringar och är en förespråkare för möjligheter: "blir det inte bra, går man tillbaka till det andra". Med sitt team har restaurangen på Tullängens gymnasium bidragit till att skolmåltider runt om i Sverige tagit flera kliv framåt. Tack vare innovativa recept, serveringsmetoder och ett genuint hållbarhetstänk har de startar en förändringsvåg som har varit svår att undgå men lätt att svepas med i. I det här avsnittet får ni lära känna restaurangchefen Lena och inspireras av hennes hjärtliga driv och lättsamma sätt. Visste ni t.ex. att hennes väg till att arbeta med skolmat började med en matsvinnsutmaning? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
    --------  
    51:33
  • Karolina Martinsson om havets primörer och om att låta ens värderingar agera fyr i företaget.
    Välkommen till ett urmysigt avsnitt med tångdykerska Karolina Martinsson. Det är lätt att förstå varför Karolina älskar att plocka och leva av vad naturen ger. När hon berättar och sätter ord på sitt förhållande till växter, ekosystem, havet, tång och matlagning vill man bli inbjuden och sitta vid hennes bord. Vi kan inte bjuda på maten hon plockar men vi bjuder in dig att lyssna och inspireras. Vi behöver bli fler som förstår och respekterar havet och de råvaror som kommer därifrån. Det är lätt att förstå när en hållbarhetsinspiratör - och ambassadör för framtidens blå mat, som Karolina får ordet. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
    --------  
    47:40
  • Heidi Johansson Hotell F&B manager Hyatt hotel "the queen of zero waste"
    Bland alla de hotell och restauranger i Sverige, som arbetar med vår metod för minskat matsvinn, finns ett par stjärnor som lyser klarare och starkast av alla. Före detta First Hotel G i central Göteborg, som numera bytt kostym och går under Hyatt-flagg och namnet Hotel G Gothenburg är definitivt en av dem med sina 26g/ gäst 2024. Hon som leder arbetet är ingen mindre än Heidi Johansson. Men vem är F&B managern Heidi Johansson och vad har definierat hennes ledarskap och kärlek för att driva ett hållbart hotell? Lyssna och inspireras av hur Heidi med sina medarbetare visat vad som är möjligt och rimligt. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
    --------  
    40:30

Fler podcasts i Konst

Om Ett gott exempel

I denna podcast får ni skifta bekantskap med spännande ämnen och aktörer inom restaurang- och hållbarhetsbranschen. Alla med en sak gemensamt – Vi vill på ett eller annat vis inspirera till en hållbar restaurangbransch! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Podcast-webbplats

Lyssna på Ett gott exempel, Ingredienserna och många andra poddar från världens alla hörn med radio.se-appen

Hämta den kostnadsfria radio.se-appen

  • Bokmärk stationer och podcasts
  • Strömma via Wi-Fi eller Bluetooth
  • Stödjer Carplay & Android Auto
  • Många andra appfunktioner
Sociala nätverk
v7.22.0 | © 2007-2025 radio.de GmbH
Generated: 7/30/2025 - 8:08:23 PM