Powered by RND
Lyssna på ARTpodden i appen
Lyssna på ARTpodden i appen
(2 266)(249 698)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

ARTpodden

Podcast ARTpodden
Podcast ARTpodden

ARTpodden

ARTpodden
Lägg till
ARTpodden är Ekologigruppens podcast där vi tillsammans med inbjudna gäster fokuserar på en ny art eller artgrupp varje månad. Från fun facts om organismernas h...
Mer
ARTpodden är Ekologigruppens podcast där vi tillsammans med inbjudna gäster fokuserar på en ny art eller artgrupp varje månad. Från fun facts om organismernas h...
Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 31
 • #31 På myren, i hjortronlandet
  I sensommarens avsnitt av ARTpodden pratar Emma Holmberg med Tomas Bannerhed om myrmarker, artkunskap, naturskildringar och kulturen som en väg in till naturen. Om hemortstrohet, vingspeglar och meståg. Om det gröna virrvarret utan namn. Medverkar gör alltså författaren till den Augustprisbelönade romanen Korparna och mannen bakom radioprogrammet Bannerheds bevingade vänner - som släpper sin nya bok Hemma vid myren: Och andra texter om naturen i våra liv i september i år.
  2023-08-24
  41:14
 • #30 Rika kärr & luriga orkidéer
  Det 3e avsnittet på 2023 års tema våtmarker blir ARTpoddens 30e avsnitt - denna gång om ORKIDÈER och RIKKÄRR. Visste du t ex att var tredje orkidé lurar till sig pollinerare utan att ge dem något tillbaka? Lyssna för att ta reda på hur de lyckas och varför just rikkärren sprudlar av orkidéer och andra arter som tillsammans bildar en särskilt rik biologisk mångfald. Inspelat från ett rikkärr i Sveriges mest orkidérika landskap - Gotland.
  2023-07-06
  29:37
 • #29 Sphagnum - våtmarkernas ödmjuka klimathjältar
  Ekologigruppens våtmarksserie fortsätter! Denna gång med fokus på en ödmjuk klimathjälte i gränslandet mellan vått och torrt - vitmossan - och om varför återställande av våtmarker är en så viktig klimatåtgärd. Med illustratör och skribent Jossi Qwiberg och forskaren Amelie Lindgren.
  2023-04-28
  48:42
 • #28 Om utdikningen av våtmarker med Bo Landin
  Här är första avsnittet i årets temaserie om VÅTMARKER i ARTpodden. Med oss denna gång är journalisten, författaren och TV-legenden Bo Landin, aktuell med boken ”VATTEN - LAND: Om våtmarkens roll i det utdikade landskapet”. Bosse hjälper oss att förstå varför så många av Sveriges våtmarker har dränerats på vatten och hur omvandlingen av våra vattenlandskap har att göra med allt från hungersnöd till frågor om makt och språk. Håll stövlarna leriga!
  2023-02-02
  52:30
 • #27 Myror
  Avsnitt 27 av ARTpodden handlar om några av de 1000000000000000 myror om finns i världen, som utgör ungefär en 1/5 av alla landlevandes djurs biomassa och som kan bära 1000 gånger sin egen vikt. Om kollektiv intelligens hos superinsekternas superorganismer. Med författaren till Myrornas hemliga liv och Myrornas rekordbok - Katja Bargum! 
  2022-09-26
  1:02:35

Fler podcasts i Vetenskap

Om ARTpodden

ARTpodden är Ekologigruppens podcast där vi tillsammans med inbjudna gäster fokuserar på en ny art eller artgrupp varje månad. Från fun facts om organismernas hemliga liv, till arternas roll i en hållbar samhällsutveckling. Vi bjuder in dig till att hänföras av naturens komplexitet – och reflektera över vad den Stora Gröna Massan a.k.a. Naturen verkligen består av.
Podcast-webbplats

Lyssna på ARTpodden, I hjärnan på Louise Epstein och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

ARTpodden

ARTpodden

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store