Partner im RedaktionsNetzwerk Deutschland
Lyssna på Allt du velat veta i appen
Lyssna på Allt du velat veta i appen
(171.489)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

Allt du velat veta

Podcast Allt du velat veta
Podcast Allt du velat veta

Allt du velat veta

Acast - Fritte Fritzson
Lägg till
Din populärvetenskapliga podcast. Den snabbaste och roligaste vägen till kunskap och allmänbildning. Ett ämne, en expert, en knapp timme. Become a member at ht... Mer
Din populärvetenskapliga podcast. Den snabbaste och roligaste vägen till kunskap och allmänbildning. Ett ämne, en expert, en knapp timme. Become a member at ht... Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 486
 • 428 Om Edith Södergran med Agneta Rahikainen
  En av de moderna pionjärerna på det svenska språket, Edith Södergran har varit död i 100 år. Det vill Agneta Rahikainen uppmärksamma. Tillsammans med Eira Sillanpää är hon aktuell med boken ”Världen är min” där de valt ut de mest spännande av Edith Södergrans fotografier och parat ihop dem med ett urval av hennes poesi. Agneta arbetar på Svenska Litteratursällskapet och doktorerade på Edith Södergran med avhandlingen Poeten och hennes apostlar. Hon har också skrivit flera andra böcker om Södergran.Programledare: Fritte FritzsonProducent: Ida WahlströmKlippning: Marcus TigerdraakeSignaturmelodi: Vacaciones - av Svantana i arrangemang av Daniel AldermarkGrafik: Jonas PikeFacebook: https://www.facebook.com/alltduvelatveta/Instagram: @alltduvelatveta / @frittefritzsonTwitter: @frittefritzsonHar du förslag på avsnitt eller experter: Gå in på www.fritte.se och leta dig fram till kontakt!Podden produceras av Blandade Budskap AB och presenteras i samarbete med AcastFoto Peter Ueda: Eva LindbladOrganisationer som hjälper Ukrainahttps://blagulabilen.se/http://www.humanbridge.se/https://www.rodakorset.se/https://lakareutangranser.se/nyheter/oro-over-situationen-i-ukrainaUkrainska statens egen lista (militär och civil hjälp)https://www.defendukraine.org/donate Become a member at https://plus.acast.com/s/alltduvelatveta. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-05-23
  46:05
 • 427 Om incels och självhjälpsgurus
  De senaste åren har incels blivit ett begrepp för ofrivilligt sexlösa män. Samtidigt har dynamiken på partnermarknaden förändrats i och med appar som Tinder. Självhjälpslitteraturen har både erbjudit männen verktyg för att framstå som mer attraktiva (som i The Game) och att ta tag i sina liv (som i Jordan B. Petersons 12 livsregler). Den som ska berätta för oss om det här är Peter Ueda, läkare, docent i epidemiologi vid Karolinska Institutet och forskare inom sexlöshet bland män.Programledare: Fritte FritzsonProducent: Ida WahlströmKlippning: Marcus TigerdraakeSignaturmelodi: Vacaciones - av Svantana i arrangemang av Daniel AldermarkGrafik: Jonas PikeFacebook: https://www.facebook.com/alltduvelatveta/Instagram: @alltduvelatveta / @frittefritzsonTwitter: @frittefritzsonHar du förslag på avsnitt eller experter: Gå in på www.fritte.se och leta dig fram till kontakt!Podden produceras av Blandade Budskap AB och presenteras i samarbete med AcastFoto Peter Ueda: Eva LindbladOrganisationer som hjälper Ukrainahttps://blagulabilen.se/http://www.humanbridge.se/https://www.rodakorset.se/https://lakareutangranser.se/nyheter/oro-over-situationen-i-ukrainaUkrainska statens egen lista (militär och civil hjälp)https://www.defendukraine.org/donate Become a member at https://plus.acast.com/s/alltduvelatveta. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-05-16
  47:43
 • 426 Om återvinning med Natalie Lindkvist
  Vad är det egentligen som händer med soporna vi sorterar? Och hur noggranna ska vi vara? De frågorna kan Natalie Lindkvist vara på. Hon är informatör på Vafab Miljö i Västerås och ägnar sig åt de här frågorna dagligen. Natalie driver också instagramkontot @miljomedveten och är en av dem som gör podden "Let's Talk Rubbish", som vänder sig till barn och unga.Programledare: Fritte FritzsonProducent: Ida WahlströmKlippning: Marcus TigerdraakeSignaturmelodi: Vacaciones - av Svantana i arrangemang av Daniel AldermarkGrafik: Jonas PikeFacebook: https://www.facebook.com/alltduvelatveta/Instagram: @alltduvelatveta / @frittefritzsonTwitter: @frittefritzsonHar du förslag på avsnitt eller experter: Gå in på www.fritte.se och leta dig fram till kontakt!Podden produceras av Blandade Budskap AB och presenteras i samarbete med AcastOrganisationer som hjälper Ukrainahttps://blagulabilen.se/http://www.humanbridge.se/https://www.rodakorset.se/https://lakareutangranser.se/nyheter/oro-over-situationen-i-ukrainaUkrainska statens egen lista (militär och civil hjälp)https://www.defendukraine.org/donate Become a member at https://plus.acast.com/s/alltduvelatveta. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-05-09
  50:05
 • 425 om allergi med Erik Melén
  Allergi är en folksjukdom och innebär att kroppens immunförsvar reagerar på något som egentligen inte är farligt. Allergi mot pollen eller pälsdjur är allra vanligast. Kvalster och olika typer av livsmedel är andra orsaker. Dagens gäst är Erik Melén, professor på Karolinska Institutet i Stockholm och barnallergolog. Detta avsnitt görs i samarbete med ALK, ett globalt forskningsdrivet företag som arbetar med prevention, diagnostisering och behandling av allergi. ALK driver även hemsidan pollenkoll.se och appen Pollenkoll där man kan få tips och råd om pollenallergi, föra symtomdagbok och se pollenprognosen där du befinner dig.Programledare: Fritte FritzsonProducent: Ida WahlströmKlippning: Marcus TigerdraakeSignaturmelodi: Vacaciones - av Svantana i arrangemang av Daniel AldermarkGrafik: Jonas PikeFacebook: https://www.facebook.com/alltduvelatveta/Instagram: @alltduvelatveta / @frittefritzsonTwitter: @frittefritzsonHar du förslag på avsnitt eller experter: Gå in på www.fritte.se och leta dig fram till kontakt!Podden produceras av Blandade Budskap AB och presenteras i samarbete med Acast Become a member at https://plus.acast.com/s/alltduvelatveta. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-05-05
  42:35
 • 424 Om visdom med Simon Kyaga och Katrin Goldstein Kyaga
  Visdom är ett begrepp som funnits i tusentals år. Vad människor har menat med visdom har varierat beroende på kulturell kontext, men att det är något mer än bara intelligens går nog att fastslå. På senare år har har har forskningen kring tänkandet och hjärnan exploderat och det har också satt strålkastarljuset på vad visdom egentligen är? Och om det går att mäta visdom?Dagens gäster är Simon Kyaga och Katrin Goldstein Kyaga som är aktuella med ”Visdom för människor i en föränderlig tid”.Programledare: Fritte FritzsonProducent: Ida WahlströmKlippning: Marcus TigerdraakeSignaturmelodi: Vacaciones - av Svantana i arrangemang av Daniel AldermarkGrafik: Jonas PikeFoto Karsten Ahlbeck: Gabriel LiljevallFacebook: https://www.facebook.com/alltduvelatveta/Instagram: @alltduvelatveta / @frittefritzsonTwitter: @frittefritzsonHar du förslag på avsnitt eller experter: Gå in på www.fritte.se och leta dig fram till kontakt!Podden produceras av Blandade Budskap AB och presenteras i samarbete med AcastOrganisationer som hjälper Ukrainahttps://blagulabilen.se/http://www.humanbridge.se/https://www.rodakorset.se/https://lakareutangranser.se/nyheter/oro-over-situationen-i-ukrainaUkrainska statens egen lista (militär och civil hjälp)https://www.defendukraine.org/donate Become a member at https://plus.acast.com/s/alltduvelatveta. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-05-02
  48:20

Fler podcasts i Samhälle och kultur

Om Allt du velat veta

Din populärvetenskapliga podcast. Den snabbaste och roligaste vägen till kunskap och allmänbildning. Ett ämne, en expert, en knapp timme.

Become a member at https://plus.acast.com/s/alltduvelatveta.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podcast-webbplats

Lyssna på Allt du velat veta, Norrsken - Norrlands Nation och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

Allt du velat veta

Allt du velat veta

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store