Powered by RND

Akutläkarpodden

Arin, Hilda och Hani
Akutläkarpodden
Senaste avsnittet

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 87
  • Avsnitt 87: Det brinner!!
    Det brinner! Vad händer vid en kolmonoxidintox, när ska vi använda cyanokit och vad är indikationen för trykkammare egentligen? Vi går igenom det akuta omhändertagandet från prehospen genom akuten och upp till intensiven. Lyssna på senaste avsnittet av Akutläkarpodden med Arin, Hani och Hilda
    --------  
    49:49
  • Avsnitt 86: Dubbelspecialist? Javisst!
    Vi frågade våra följare som bytt specialitet - varför? Därefter gästades podden av Philipp Martin, kirurg, akutläkare och nu även chef för akut- och traumasektionen i Lund. Vi ville prata om detta med att bli dubbelspec och varför många lämnar akutsjukvården för en ny specialitet. Är det en etablerad sanning eller mest att Arin har en känsla av massflykt? Vad saknas i akutsjukvården för att få oss att stanna? Hur mycket skiljer det mellan specialiteter och möjlighet till vidareutbildning, är det skillnad på budget för kurser och konferenser? Vilket ansvar är arbetsgivarens och den enskilda läkarens? Vad menar Phillip när han säger ”släpp offerkoftan”, ”utbildning kostar”, ”ta ansvar”? Hilda börjar genast spåna på en masterclass. Lyssna på avsnittet och avgör själva om Philipp är ”galen och helt sjuk i huvudet”!
    --------  
    1:10:05
  • Avsnitt 85: Vi lajvar nyhetsankare
    Vill du, liksom Hilda, vara förberedd på den minimala risken att uppleva stormastma eller vill du hellre känna igen din realistiska arbetsvardag hemma i soffan när du ser årets bästa serie? Arin har lyssnat på St Emlyn’s podd och tänkt en del på ”compassionate resuscitation” och vilket mindset man kan ha vid hjärtstopp. I detta avsnittet tar vi upp några kända och andra mindre kända nyheter relaterade till medicinska (sär)intressen.
    --------  
    1:07:34
  • Avsnitt 84: Huvudskada med Li Yang
    TBI - traumatiska hjärnskador - Li Jin Yang, specialist i akutsjukvård gästar podden för att diskutera hans PhD-forskningsämne och vi undrar såklart vilka patienter vi ska och -inte- ska röntga. Vilken plats har de olika hjälpmedlen som CT head rule och biomarkörer för att fatta beslut när vi har en åldrande befolkning där många står på antikoagulation och ramlar och slår sig?
    --------  
    1:35:48
  • Avsnitt 83: Handledning
    Hilda, Arin Och Hani har i detta avsnitt tagit tag i ämnet Handledning. Någon efterlyste en sällan skådad handledning medan en annan höll handen varje månad genom hela ST. Så hur mycket är LAGOM och HUR är det tänkt att man ska handledas? Metodernas mästare Hani tipsar om verktyg som kan strukturera handledningen för både ST och specialisten. Arin letar evidens och tycker man ska utvärdera handledarna medan Hilda gör sitt bästa för att inte gråta när någon kommer med negativ feedback.
    --------  
    1:25:14

Fler podcasts i Hälsa och motion

Om Akutläkarpodden

En podd om akutsjukvård för de inom akutsjukvården. Vi kommer prata om små saker som sker varje dag, saker vi känner, saker vi vill göra. Men också om akutsjukvård i det stora. Varför skapades akutsjukvård? Hur har utvecklingen sett ut? Vad behöver ske i Sverige? Hur kan vi bli bättre? Vad kan politiker göra? Vi vill nå ut till fler engagerade och på något sätt lyfta de som tagit oss hit och de som ska ta oss vidare till målet. Det kommer inte bara vara vi två utan många andra som kommer bidra på sitt sätt med det de kan bäst, men det kommer ni få se mer om så småningom.
Podcast-webbplats

Lyssna på Akutläkarpodden, Ångra inget och många andra poddar från världens alla hörn med radio.se-appen

Hämta den kostnadsfria radio.se-appen

  • Bokmärk stationer och podcasts
  • Strömma via Wi-Fi eller Bluetooth
  • Stödjer Carplay & Android Auto
  • Många andra appfunktioner
Sociala nätverk
v7.16.2 | © 2007-2025 radio.de GmbH
Generated: 5/2/2025 - 5:25:37 AM