Powered by RND
Lyssna på A-kursen i appen
Lyssna på A-kursen i appen
(2 266)(249 698)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

A-kursen

Podcast A-kursen
Podcast A-kursen

A-kursen

Emma Frans och Clara Wallin
Lägg till
I A-kursen får du grundläggande kunskaper i de ämnen som kastas runt, debatteras högljutt och ibland helt missuppfattas. Emma Frans och Clara Wallin ställer de ...
Mer
I A-kursen får du grundläggande kunskaper i de ämnen som kastas runt, debatteras högljutt och ibland helt missuppfattas. Emma Frans och Clara Wallin ställer de ...
Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 6
 • 3. Varför är våra författare så självupptagna? (A-kursen i autofiktion)
  De senaste veckorna har en debatt rasat på kultursidorna efter att Mikaela Blomqvist i Göteborgsposten anklagat författare för att vara för självupptagna. I en mängd av replikerna har autofiktion nämnts men vad är det för litteraturgenre egentligen? Och är det kanske snarare på grund av läsarna än självupptagenhet som så många författare väljer att skriva om sig själva? Emma har intervjuat Lisa Grahn och Ingeborg Löfgren som båda är forskare och lärare på Litteraturvetenskapliga institutionen vid Uppsala universitet och Clara har läst på om litteraturdebatter i Norge i Knausgårds spår, tidiga självbiografier och elaka recensioner.Klipp och musik:Kulturpodden, Aftonbladet Café Bambino, AftonbladetStudio Ett, P1Alex och Sigges podcastVärvet med Denise Rudbergmail: [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-09-24
  38:23
 • ”Man kanske tänkte att frågan var lite enklare än vad den faktiskt är” (Överkursen i våtmark)
  Det här är överkursen i våtmark, det vill säga hela Emmas intervju med Marcus Wallin och Karin Eklöf som båda är docenter på Svenska Lantbruksuniversitetet. Marcus Wallin med expertis inom kolbalans och Karin Eklöf med expertis inom hur olika former av markanvändning påverkar vattenkvalitet. De berättar om vad våtmarker är för något, hur de brukar delas in och om de faktiskt kan vara en quick fix för att minska utsläppen av växthusgaser. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-09-20
  30:12
 • 2. Varför tar klimataktivister kulor för just våtmarker? (A-kursen i våtmark)
  Direktsänd tv har fått många besök av klimataktivister det senaste året och det har även trafikleder runt om Stockholm. De som står bakom aktionerna är organisationen Återställ Våtmarker. Varför brinner klimataktivister för just blöt mark? Och är det en bra idé att återställa torrlagda torvmarker eller kan det till och med öka utsläppen av växthusgaser? Emma har intervjuat Marcus Wallin, docent på SLU med expertis inom kolbalans, och Karin Eklöv, docent på SLU med expertis inom markanvändning och vattenkvalité, och Clara har läst på om andra specifika klimatorganisationer, symboliken med vägblockader och hur klimataktivisten håller på att gå från mäktig man till terrorist.Klipp och musik:Mis Li uppträder på idolfinalen, TV4Loreen uppträder på Melodifestivalen, SVTLet's Dance, TV4Jan Emanuel och Anders Lindberg i Aktuellt, SVTNyhetsrapport om Insulate Britain, BBCRapport 14 september, SVTEnvoys - Almarna åt folketAn Inconvenient TruthSkolstrejk för klimatetMary Hopkin - Those Were The DaysP4 MalmöhusKulturnytt i P1mail: [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-09-17
  40:41
 • ”Vad menar man med att bränna en koran? Det är ju det som är frågan” (Överkursen i yttrandefrihet)
  Det här är överkursen i yttrandefrihet, det vill säga hela Emmas intervju med Mikael Ruotsi som är lektor i konstitutionell rätt vid Uppsala universitet. Han förklara allt om grundlagar, yttrandefrihet och hets mot folkgrupp. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-09-13
  33:18
 • 1. Är det verkligen så fel att bränna koraner? (A-kursen i yttrandefrihet)
  Koranbränningarna i Sverige har skapat debatt. Vissa menar att de borde klassas som hets mot folkgrupp medan andra säger att det måste vara tillåtet med hänvisning till yttrandefriheten. Men vad säger egentligen lagboken? Och hur skulle den behöva ändras om politiker bestämmer att koranbränningar inte ska få ske i Sverige? Emma har intervjuat Mikael Ruotsi som är lektor i konstitutionell rätt vid Uppsala Universitet och Clara har läst på om karikatyrkriser, skändade flaggor och osmakliga predikningar.Klipp och musik:SVT nyheter - Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin vs. Ulf KristerssonSR EkotElisabeth Ohlson Wallin i Kultur ExpressenSVT Morgonstudion - Henrik Jalalian vs. Alice Teodurescu MåweOLAOLA -Skända svenska flaggan kukenMail: [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-09-10
  42:51

Fler podcasts i Vetenskap

Om A-kursen

I A-kursen får du grundläggande kunskaper i de ämnen som kastas runt, debatteras högljutt och ibland helt missuppfattas. Emma Frans och Clara Wallin ställer de dumma frågorna till forskare och universitetslärare, så att du kan briljera när det senaste diskuteras på middagen eller vid kaffeautomaten. Du har ju nämligen tagit A-kursen.För kursbevis, följ oss på instagram: @akursen_podd Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Podcast-webbplats

Lyssna på A-kursen, P3 Dystopia och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

A-kursen

A-kursen

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store