Powered by RND
Lyssna på Salong Ett i appen
Lyssna på Salong Ett i appen
(2 266)(249 698)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

Salong Ett

Podcast Salong Ett
Podcast Salong Ett

Salong Ett

Filmstaden
Lägg till
Salong Ett är Filmstadens podcast om bioaktuella filmer och allt som händer på biograferna just nu. Genom podden bjuds lyssnarna in i biomörkets dramatiska värl...
Mer
Salong Ett är Filmstadens podcast om bioaktuella filmer och allt som händer på biograferna just nu. Genom podden bjuds lyssnarna in i biomörkets dramatiska värl...
Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 21
 • SPECIALAVSNITT: Romantiska komedier – Kyssar i ösregn, makeoverscener och alla dessa missförstånd
  Det har blivit dags att åka in i kärlekstunneln när Filmstadens podcast Salong Ett djupdyker i den omåttligt populära filmgenren: romantiska komedier. Programledaren Ayan Jamal får sällskap av filmskaparen Fanni Metelius och komikern Jonas Strandberg för att prata om filmerna som får vårt hjärta att slå ett extra slag. Vad är den perfekta balansen mellan romantik och komedi i en romcom? Och hur har den digitala tidsåldern genren?
  2023-08-15
  1:06:21
 • Oppenheimer – Om auteuren Nolan och hans bombastiska filmkonst
  Den 21 juli är det dags för Christopher Nolans senaste film Oppenheimer att ta sig upp på vita duken. Den här gången skildrar den prishyllade regissören berättelsen om den amerikanska vetenskapsmannen J. Robert Oppenheimer och hans roll i utvecklingen av atombomben.  I det senaste avsnittet av Filmstadens podcast Salong Ett bjuder programledaren Ayan Jamal in filmkritikern Caroline Heiner och filmnörden bakom instakontot 1000filmer, David Borg, för att prata om Nolans storslagna filmstil och vad vi kan förvänta oss av filmen Oppenheimer.
  2023-07-14
  37:40
 • Barbie – Den hypade filmen om världens mest kända docka
  Premiären av den efterlängtade filmen Barbie närmar sig. Den 21 juli ska vi dyka ned i regissören Greta Gerwigs tolkning av hur den rosaskimrande drömvärldens ser ut. Men hur drömsk är den faktiskt? Och vad innebär egentligen karaktären Barbie? I Salong Etts avsnitt om världens mest kända docka bjuder programledare Ayan Jamal in kreatören och Barbie-kännaren Tommie X och kulturjournalisten Michelle Hallström för att prata om det populärkulturella fenomenet Barbie.
  2023-07-07
  45:33
 • Indiana Jones and the Dial of Destiny – Den äventyrliga arkeologen som erövrade filmhistorien
  Den 28 juni är det dags för en av de mest ikoniska filmkaraktärerna genom tiderna att åter igen rida fram på den vita duken. Då är det premiär för den femte filmen i serien om den äventyrliga arkeologen Indiana Jones, i ”Indiana Jones and the Dial of Destiny”. I det senaste avsnittet av Filmstadens podcast Salong Ett äntrar programledaren Ayan Jamal äventyrsfilmsgenren tillsammans med filmnördarna Jonas Strandberg och David Borg. De utforskar hur Indiana Jones har kommit att bli en av de mest älskade hjältarna i filmvärlden och diskuterar hur den legendariske filmskaparduon Steven Spielberg och George Lucas, har blivit en oskiljaktig del av filmhistorien.
  2023-06-15
  56:14
 • SPECIALAVSNITT: Disney – Tidlösa berättelser och evig magi
  I snart hundra år har Disney skapat filmer som format vår barndom. I det här avsnittet av Filmstadens podcast Salong Ett bjuder programledaren Ayan Jamal in manusförfattaren Michaela Hamilton och filmnörden David Borg för en nostalgisk resa – från 30-talets Snövit till nutidens Frost. Var har filmerna sitt ursprung? Vad hände under 90-talets Disneyrenässans? Och hur ska Disney ta sig an en live-action-version av den älskade klassikern Den lilla sjöjungfrun?
  2023-05-15
  1:00:43

Fler podcasts i TV och film

Om Salong Ett

Salong Ett är Filmstadens podcast om bioaktuella filmer och allt som händer på biograferna just nu. Genom podden bjuds lyssnarna in i biomörkets dramatiska värld och får ta del av såväl breda som djupt nördiga samtal om allt som tar plats både på och bakom den vita duken.
Podcast-webbplats

Lyssna på Salong Ett, Håller den? och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

Salong Ett

Salong Ett

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store