Powered by RND
Lyssna på Djupet i appen
Lyssna på Djupet i appen
(2 266)(249 698)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

Djupet

Podcast Djupet
Podcast Djupet

Djupet

Kvartal
Lägg till
I Djupet tar vi hjälp av experterna, och lyssnarna, för att ta oss ner i detaljerna i några av Sveriges mest brännande samhällsfrågor. Hosted on Acast. See acas...
Mer
I Djupet tar vi hjälp av experterna, och lyssnarna, för att ta oss ner i detaljerna i några av Sveriges mest brännande samhällsfrågor. Hosted on Acast. See acas...
Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 10
 • Om hädelse och koranbränningar
  Rätten att bränna religiösa böcker offentligt är högaktuell – 53 år efter att lagen om trosfrid avskaffades. Vad är hädelse och vad innebär det för yttrandefriheten att nästan alla partier i riksdagen vill, med lagens hjälp, få stopp på framtida koranbränningar? Koranbrännaren Salwan Momika berättar med egna ord vad han är ute efter. Med Richard Jomshof (SD), ordförande i justitieutskottet, Ali Abdelsaid, rådgivare åt Svenska Islamiska Unionen och Ängla Pändel, ordförande i Institutet för juridik och internet. Dessutom hör ni en intervju med exmuslimen och aktivisten Zara Kay. Programledare: Staffan Dopping. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-09-22
  33:22
 • Vätgasen – klimaträddare eller grön bubbla?
  Fossilfri vätgas pekas av både näringsliv och politiker ut som en avgörande pusselbit för att kraftigt få ner utsläppen av växthusgaser och rädda klimatet. Men kommer det verkligen att fungera? Med Christian Sandström, biträdande professor, Jönköping International Business School och Ratio. Jan Blomgren, professor i tillämpad kärnfysik och egen företagare inom rådgivning och utbildning på kärnkraftsområdet, Gustav Green, forskare inom förnybara energisystem och vätgassystem på forskningsistitutet RISE och Mikael Nordlander, utvecklingschef för Vattenfalls industrisamarbeten, bland annat Hybrit. Programledare: Magnus Thorén Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-06-25
  1:07:47
 • Sveriges befolkning idag – och imorgon
  Den stora invandringen de senaste decennierna har i grunden förändrat den svenska befolkningen. Något som bland annat fått ledande Sverigedemokrater att tala i termer av "folkutbyte". Hur ser migrationen till Sverige faktiskt ut idag, och kommer födda i Sverige med två svenskfödda föräldrar i framtiden vara en minoritet? Och vad skulle det i så fall betyda?Med: Martin Kolk, forskare och docent i demografi vid Stockholms universitet. Karin Lundström, demograf och utredare vid SCB och Arvid Zheng Norin, omvärldsanalytiker på Migrationsverket. Programledare: Magnus Thorén Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-05-28
  1:04:28
 • Högräntesamhället – här för att stanna?
  I veckan höjde Riksbanken återigen räntan till 3,5 procent. Vad gör detta med samhället efter alla år av nollränte-dopning och enorma pandemistöd? Öppnas ett ekonomiskt slukhål nu, eller handlar det om en sund tillnyktring? Med Thomas Franzén, tidigare förste vice riksbankschef, LO:s chefekonom Laura Hartman och John Hassler, professor i makroekonomi. Programledare: Magnus Thorén. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-04-30
  58:39
 • Vad hände med de apatiska barnen?
  Det har gått fyra år sedan magasinet Filters reportage Ohörda rop orsakade stor debatt. Anahit och Nermin vittnade om hur de som barn tvingats spela apatiska för att öka familjernas chanser att få stanna i Sverige. Vad har hänt i frågan sen dess? Har någon tagit ansvar för fallen av misstänkt barnmisshandel och varför är frågan fortfarande känslig? Med barnneurologen Karl Sallin, specialisten i barn-och ungdomsmedicin Ingrid Segerberg och överläkaren i barn- och ungdomsmedicin Johanna Dalström. Programledare: Magnus Thorén. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-03-26
  1:03:22

Fler podcasts i Nyheter

Om Djupet

I Djupet tar vi hjälp av experterna, och lyssnarna, för att ta oss ner i detaljerna i några av Sveriges mest brännande samhällsfrågor. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Podcast-webbplats

Lyssna på Djupet, Radiokorrespondenterna Ryssland och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

Djupet

Djupet

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store

Djupet: Poddsändningar i Familj