Powered by RND
Lyssna på Nyhetsshowen i appen
Lyssna på Nyhetsshowen i appen
(2 266)(249 698)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

Nyhetsshowen

Podcast Nyhetsshowen
Podcast Nyhetsshowen

Nyhetsshowen

Göteborgs-Posten
Lägg till
Nyhetsshowen – live från GP-huset! Tillsammans guidar programledarna Kalle Berg, Ina Lundström, Fanny Wijk och Linnea Rönnqvist dig genom nyhetsflödet.
Mer
Nyhetsshowen – live från GP-huset! Tillsammans guidar programledarna Kalle Berg, Ina Lundström, Fanny Wijk och Linnea Rönnqvist dig genom nyhetsflödet.
Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 196
 • Jordskredet på E6, aktietrubbel för Erna Solberg och smutsig deg
  Vi ägnar en stor del av dagens program åt jordskredet på E6 utanför Stenungsund som lämnat stor förödelse efter sig.Reporter Annelie Moran har varit på plats under helgen och ger oss en lägesbild. Dessutom har vi med oss naturgeografen Mats Olvmo som berättar mer om hur jordskred uppstår och vilka krafter som sätts i rörelse. Kalle Berg pratar också om att Norges före detta stadsminister Erna Solberg hamnat i blåsväder då hennes man misstänks för insiderhandel. Linnea Rönnqvist pratar om restaurangen Dirty Dough på Lindholmen där tidigare anställda vittnar om bland annat mjölbaggar och mögligt kött, något som även miljöförvaltningen hittat vid en kontroll.
  2023-09-25
  1:28:35
 • Sis-rymningar, Rawa Majids situation i Turkiet, söt och salt-gate och fredagsquiz
  Kalle Berg pratar om uttrycket ”sött och salt” som återkommer i ledande liberalers vokabulär. Han har frågat en språkvetare vad det betyder - egentligen. Och så går han igenom de senaste uppgifterna om Rawa Majid, ledaren för det kriminella nätverket Foxtrot. Nu uppges han försöka lämna Turkiet med falskt pass. Linnea Rönnqvist berättar vad vi vet om gårdagens rymning från ett Sis-hem i Mölndal, där tre ungdomar fortfarande är på fri fot.Vi får dessutom en uppföljning av gårdagens besked att Göteborgs kommun inte kommer tillämpa lagförslaget om anmälningsplikt av papperslösa. Kan man göra så? Linnea hinner också med att berätta om instängslade skogsområden i svinpestens spår. Och så blir det såklart fredagsquiz!
  2023-09-22
  1:33:56
 • Höstbudgeten, Sveriges största insiderbrott och vem ska reglera AI?
  Linnea Rönnqvist tar ett livtag på regeringens höstbudget och försöker ge oss klarhet i var pengarna tar vägen. Hon pratar även om att det inte blir någon anmälningsplikt av papperslösa i Göteborgs kommun. Kalle Berg pratar om det som kallats för Sveriges största insiderbrott. Ett åtal mot 18 Icahandlare som misstänks ha köpt aktier efter att ha fått insideruppgifter om bolaget. Programmet gästas av Daniel Gillblad som pratar om hur vi ska reglera AI i framtiden och vilka risker han ser med utvecklingen. Dessutom i bakvagnen: Kändisarnas krav på Memmo, shorts-killarnas revansch i Senaten, Marilyn Manson snöt sig på fotograf och hjärnimplantat.
  2023-09-21
  1:29:50
 • Konflikten i Nagorno Karabach, toppchefernas löner, konstkupper och Hunter Biden
  Kalle Berg pratar om en för många okänd konflikt som blossat upp i enklaven Nagorno Karabach, där både Azerbajdzjan och Armenien gör anspråk på området. Sen berättar han också om vilka av de kommunala toppcheferna i Göteborg som tjänar mest.Ina Lundström tar oss igenom två rafflande konstkupper som hamnat i fokus den senaste veckan. Och så kommer GP:s USA-expert Britt-Marie Mattsson och berättar varför Joe Bidens son Hunter Biden hamnat i fokus och hur det kan påverka valrörelsen. Dessutom: Falska rykten om sexböcker i förskolan, pubdöden och Saudiarabien tar över Dreamhack
  2023-09-20
  1:28:35
 • Russell Brand anklagad för övergrepp, spanska spelare uttagna mot sin vilja och kulturchefernas läsupprop
  Fanny Wijk pratar om att den brittiske komikern, skådespelaren och numera wellnessinfluencern Russell Brand anklagas för övergrepp av flera olika kvinnor.Hon berättar också om att den franska matvarujätten Carrefour nu börjat märka ut varor i affärer som blivit mindre i inflationens spår.Linnea Rönnqvist går igenom nya turer gällande den spanska damlandslaget i fotboll. 15 spelare har blivit uttagna till Nations League-matchen mot Sverige på fredag, trots att de sagt att de planerar att bojkotta matchen.Och så kommer GP:s kulturchef Johan Hilton och berättar varför han gjort gemensam sak med fem andra kulturchefer i ett upprop mot läskrisen bland unga.Dessutom: Försvunnet stridsplan efterlyst, mystiskt hål var inte meteorit, tonårs-AI depressiv och narcissistisk efter TikTok-konsumtion.
  2023-09-19
  1:17:27

Fler podcasts i Nyheter

Om Nyhetsshowen

Nyhetsshowen – live från GP-huset! Tillsammans guidar programledarna Kalle Berg, Ina Lundström, Fanny Wijk och Linnea Rönnqvist dig genom nyhetsflödet.
Podcast-webbplats

Lyssna på Nyhetsshowen, Spotlight och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

Nyhetsshowen

Nyhetsshowen

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store

Nyhetsshowen: Poddsändningar i Familj