I avsnitt 205 pratar vi om hur det är att starta bryggeri. Therese intervjuar Malin Kähkönen som studerar till bryggeritekniker. Veckans "ölstil" är session och Micael tipsar om maträtt till denna. Therese tipsar om flera platser i Göteborg med koppling till Stigbergets Bryggeri. Robert rekommenderar ett öl.
--------
1:19:15
--------
1:19:15
204. Ölresor
I avsnitt 204 bjuder vi på tips på ölresor både inom och utanför Sveriges gränser. Veckans ölstil är saison och Micael tipsar om vilka rätter som passar bäst till denna stil.
--------
56:05
--------
56:05
203. Midsommaröl & humlevatten
I avsnitt 203 pratar vi med Alexandra Lindgren från Jämtlands Bryggeri vars bryggeri som släppt humlevatten. Vi diskuterar också öl som passar bra till midsommar. Vi bjuder som vanligt på ett besöksmål, en matkombo och en ordvits!
--------
57:51
--------
57:51
202. Lägre alkoholskatt på öl
I avsnitt 202 intervjuar vi Titti Campalto på Skatteverket. Hon berättar mer om hur de gått tillväga för att tolka den nya lagen som innebär lägre skatt för för små oberoende ölproducenter. Vi reder ut en del frågetecken och har dessutom lite eftersnack kring differentierad alkoholskatt och gårdsförsäljning.
--------
59:25
--------
59:25
201. Hantverksölets dag & SM i hembrygd öl
I avsnitt 201 presenterar vi vår nya kollega, Therese. Vi berättar mer om vårt nya upplägg och berättar även vad man kan göra på Hantverksölets dag/SM i Hembrygd öl den 10 maj!
En podcast där Robert, Micael och Therese möts i samtal för att diskutera ämnen som omfattas av den stora ölvärlden!
Få Ölvärlden Premium för endast 29 kr per månad.
https://premium.pod.space/sv/olvarldenpremium
Merchandise: https://brewmerch.se/collections/olvarlden