I avsnitt 213 intervjuar vi Annika och Elsa som är två av personerna som skapar smakbeskrivningar för samtliga drycker hos Systembolaget. Vi reder ut ord som ambrosiakaka och eneträ, hur känner man dessa smaker? Hur går det till när de provar och vad krävs för att jobba med detta på heltid?
Förtydligande från Systembolaget:
I avsnittet nämns felaktigt att Systembolaget skickar ut offert.Det korrekta ska vara att Systembolaget skickar ut offertförfrågan. Därefter skickar leverantör in offertsvar som motsvarar offertförfrågan. Därefter sker offertprovning, blint och under tystnad, poäng sätts och den dryck som får högst poäng och motsvarar offertförfrågan köps in.
--------
1:08:58
--------
1:08:58
212. Ölstilen IPA
I avsnitt 212 fördjupar vi oss i ölstilen IPA. En omåttligt omtyckt ölstil som bara växer sig starkare. Varför tycker Micael att man inte kan kalla Black IPA för just IPA? Varför tycker Robert att Systembolaget är ansvarslösa vad gäller ölstilar? Kommer Therese att välja en NEIPA som veckans ölstil?
--------
53:46
--------
53:46
211. Glutenfri öl
I avsnitt 211 diskuterar vi glutenfri öl och tipsar om en varsin. Robert berättar om sin resa till Polen, Therese berättar om sin ölfria period och Micael berättar om en spännande tävling.
--------
1:00:20
--------
1:00:20
Premium - Slopat matkrav!
Vi diskuterar slopat matkrav och vad det kan innebära. Om Robert och Therése få sätta ihop en varsin drömbar, hur skulle den då se ut?
Är det bättre att dricka ofta och mindre?
--------
38:58
--------
38:58
210. Höstöl
I avsnitt 210 diskuterar vi vad som definierar ett höstöl. Robert berättar om Craft Beer Circus i Nyköping och Therese delar med sig av sin upplevelse av Brewskival. Vi tipsar om ett varsin öl som förmedlar höstkänsla!
En podcast där Robert, Micael och Therese möts i samtal för att diskutera ämnen som omfattas av den stora ölvärlden!
Få Ölvärlden Premium för endast 29 kr per månad.
https://premium.pod.space/sv/olvarldenpremium
Merchandise: https://brewmerch.se/collections/olvarlden