Powered by RND
Lyssna på BabyzPodcast i appen
Lyssna på BabyzPodcast i appen
(2 266)(249 698)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

BabyzPodcast

Podcast BabyzPodcast
Podcast BabyzPodcast

BabyzPodcast

Rebecka & Carina
Lägg till
PODCASTEN MED PROFFS - LYSSNA OCH LÄR!BabyzPodcast låter dig hänga med in i Rebecka Kaplan Sturk, läkare specialiserad inom gynekologi/obstetrik och barnmorskan...
Mer
PODCASTEN MED PROFFS - LYSSNA OCH LÄR!BabyzPodcast låter dig hänga med in i Rebecka Kaplan Sturk, läkare specialiserad inom gynekologi/obstetrik och barnmorskan...
Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 290
 • Frågeavsnitt - svar på era frågor om PCOS
  Vi fortsätter vårt fokus på PCOS med ett späckat frågeavsnitt! Våra kära lyssnare och följare har skickat in frågor kring PCOS, och gynekolog Rebecka svarar. Vad är det för skillnad mellan PCO och PCOS? Vilka blodprover ingår i utredningen?Hur ser relationen mellan PCOS och havandeskapsförgiftning ut? Är det lättare att bli gravid " på äldre dar" med PCOS?Kan läkemedel respektive vitamintillskott hjälpa vid PCOS?Och mycket, mycket mer ...Tune in, lär dig mer om PCOS, och hjälp oss att sprida kunskapen vidare genom att dela inlägg och podavsnitt. För att få till en bättre PCOS-vård måste vi skapa medvetenhet och intresse för diagnosen!Veckans avsnitt sponsras av MAM Frida Baby & NATURAL CYCLES Och du, med koden:BABYZ får du nu möjlighet att testa appen gratis i 7 dagar! Kika in på NATURAL CYCLESTips: Lyssna även till vår systerpodd - AMNINGSPODDEN Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-09-27
  41:21
 • September är PCOS Awareness Month!
  Vi på Babyzpodcast pratar gärna om PCOS under årets alla månader, men under september lägger vi extra fokus på detta tillstånd.PCOS står för Polycystiskt ovarialsyndrom, och är ett tillstånd som drabbar cira 10-15% av alla kvinnor. De vanligaste, och mest kända symtomen, är oregelbunden mens/ägglossning, akne, ökad behåring av manlig typ och tendens till att gå upp i vikt. Men PCOS är så mycket mer än det - det påverkar psykisk hälsa, leder till ökad risk för diabetes, hjärt-kärlsjukdom och livmodercancer, påverkar fertilitet, graviditet och generell livskvalitet.I podavsnittet pratar vi om vad PCOS är, men framförallt fokuserar vi på de nya riktlinjer för utredning, behandling och uppföljning som kom i aug 2023, och gynekolog Rebecka spanar in framtidens PCOS-vård och hur den borde se ut.Missa inte detta avsnitt!Veckans avsnitt sponsras av MAM Frida Baby & NATURAL CYCLES Och du, med koden:BABYZ får du nu möjlighet att testa appen gratis i 7 dagar! Kika in på NATURAL CYCLESTips: Lyssna även till vår systerpodd - AMNINGSPODDEN Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-09-20
  37:15
 • Uterusruptur - när livmoderväggen inte pallar trycket
  En ovanlig komplikation vid vaginal förlossning är uterusruptur. Det innebär att livmoderväggen brister på grund av kraften i värkarna. Det leder till blödning i buken, upphävt värkarbete och är potentiellt farligt för både mor och barn. I princip är det bara efter tidigare operation i livmodern som detta kan inträffa, t ex efter kejsarsnitt eller myomoperation. I veckans podavsnitt berättar vi mer om detta ovanliga, men dramatiska skeende. Vi går igenom symtom, risker, förebyggande åtgärder och mycket, mycket mer. Ett mycket bra faktavsnitt helt enkelt!Veckans avsnitt sponsras av MAM Frida Baby & NATURAL CYCLES Med koden:BABYZ får du 20% på en årsprenumeration + en gratis bluetooth-termometer! Kika in på NATURAL CYCLESTips: Lyssna även till vår systerpodd - AMNINGSPODDEN Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-09-13
  40:24
 • Julias gravidlycka
  Julia Bergman väntar sitt fjärde barn och gästar oss igen!Vi pratar skillnad mellan graviditeter, tidigare förlossningar och förberedelser inför kommande födsel. Vi pratar även om hur viktigt det är att ha rätt personer i "födanderummet" och om att inte bli störd i processen för att boosta oxytocinet och kunna känna trygghet. Hur tänker då Julia om att föda hemma eller om "free birth"? Tune in för att ta del av Julias tankar och hennes tips till er som snart ska föda!Veckans avsnitt sponsras av MAM Frida Baby & NATURAL CYCLES Med koden:BABYZ får du 20% på en årsprenumeration + en gratis bluetooth-termometer! Kika in på NATURAL CYCLESTips: Lyssna även till vår systerpodd - AMNINGSPODDEN Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-09-06
  45:30
 • Utebliven mens - Varför?
  Varför får jag ingen mens? Varför har den plötsligt upphört, eller varför kom den inte tillbaka efter graviditet eller efter att har slutat med preventivmedel?Det här är en av de vanligaste frågorna Rebecka får som gynekolog, och orsakerna till utebliven mens är många och vitt skilda.I veckans avsnitt går vi igenom orsaker till varför mensen inte kommer, varför diagnostiken är som ett detektivarbete, och vad du själv kan tänka på när mensen uteblir. Vi pratar om utebliven mens och fertilitet, om näring, träning och energibalans och om olika diagnoser som utredningen kan hitta. Veckans avsnitt sponsras av MAM & NATURAL CYCLES Med koden:BABYZ får du 20% på en årsprenumeration + en gratis bluetooth-termometer! Kika in på NATURAL CYCLESTips: Lyssna även till vår systerpodd - AMNINGSPODDEN Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-08-30
  43:45

Fler podcasts i Barn och familj

Om BabyzPodcast

PODCASTEN MED PROFFS - LYSSNA OCH LÄR!BabyzPodcast låter dig hänga med in i Rebecka Kaplan Sturk, läkare specialiserad inom gynekologi/obstetrik och barnmorskan Carina Rylanders, spännande värld.Med värme och kärlek diskuterar vi experter kring livsomvälvande händelser som graviditet, förlossning, föräldraskap, amning och familjeliv. Våra gäster är inte bara intressanta utan även välkända experter och kändisar som du säkert känner igen.Vi bjuder på faktaspäckade avsnitt och förlossningsupplevelser i en härlig och bred blandning! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Podcast-webbplats

Lyssna på BabyzPodcast, Vattnet går och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

BabyzPodcast

BabyzPodcast

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store