Powered by RND
Lyssna på Smarta cash i appen
Lyssna på Smarta cash i appen
(2 266)(249 698)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

Smarta cash

Podcast Smarta cash
Podcast Smarta cash

Smarta cash

Isabella Ahmadi
Lägg till
Smarta cash är podden som peppar till att styra upp sin ekonomi och förverkliga drömmar genom att intervjua inspirerande och kunniga gäster. Det handlar om allt...
Mer
Smarta cash är podden som peppar till att styra upp sin ekonomi och förverkliga drömmar genom att intervjua inspirerande och kunniga gäster. Det handlar om allt...
Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 103
 • #83 Nybörjarguide till börsen: Så kommer du igång med aktier och fonder
  Är du nyfiken på börsen men har inte tagit steget in? Eller har du redan kommit igång men känner dig osäker? Då är detta avsnittet för dig! I denna guide till aktier och fonder tar vi det från början. Gäster är två experter på Avanza: Linnea Wiklund, chef över fondutbudet, och Johanna Kull, hållbarhetsansvarig, som även driver podden Alfahonor spekulerar. Tillsammans går vi igenom vanliga frågor som uppstår när man ger sig in på börsen, från det mest basic till lite mer avancerat:Vad är aktier och fonderRiskspridningVanliga misstag: Tankevurpor, fomo, hajper, när känslorna tar överHur man väljer aktier och fonderHur man analyserar aktier och fonderInvesteringsstrategierSå hittar du aktier och fonderObs: Att investera i aktier och fonder medför alltid en risk. Ditt kapital kan både öka och minska i värde. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-06-20
  47:52
 • #82 Spartipsbonanza, budgetbovar och beteendeekonomi
  En konfetti av spartips bjuds på i detta avsnitt, där i princip inget ämne lämnas oberört – mat, el, kläder, prylar och bostad, ja, allt går att hitta en sparlösning på. Och vem är bättre att gästa än Compricer-sparekonomen och författaren Christina Sahlberg, som just släppt boken Spara pengar: Experternas 323 bästa tips (skriven ihop med Sveriges snålaste man Günther Mårder). Christina gör en total genomlysning av vardagsekonomin och ger genomförbara råd kring hur man kan minska kostnaderna, under dessa tuffa ekonomiska tider. Dessutom pratar vi en hel del beteendeekonomi. Varför är det så svårt att göra en ekonomisk beteendeförändring? Vilka fallgropar finns? Och hur gör man för att lyckas med sin ekonomi?Som en bonus passar Christina på att berätta hur man sparar ihop till 17,8 miljoner kronor. Inte illa! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-06-13
  29:44
 • #81 Skilsmässoexperten tipsar: Så löser du separationen – och detta ska du göra innan du går in i en ny relation
  Bodelning, äktenskapsförord och samboavtal. Kanske inte de mest romantiska orden i världen, men de kan vara ack så viktiga. För när ett par går isär är det inte bara känslorna som ska läka – ekonomin ska delas upp. Hur går egentligen en bodelning till? Charlotte Ljung, grundare av skilsmässoplanerartjänsten Endbright, guidar kring hur en separation kan gå till vid samboskap och äktenskap. Hon berättar om fallgropar och ger tips på hur man lyckas med svåra samtal om ekonomi vid en separation. Dessutom reder Charlotte ut hur det funkar med äktenskapsförord, samboavtal och enskild egendom, något som hon menar kan vara bra att se över innan man går in i en ny seriös relation. Plus ett gäng intressanta insikter i skilsmässor, ägande och jämställdhet. Ett avsnitt att lyssna på både vid uppbrott och innan relationen går in i nästa fas! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-06-06
  34:21
 • Smarta hacks: Samboavtal och äktenskapsförord
  Ekonomin kan påverkas när man gifter sig eller blir sambo. För att underlätta en eventuell framtida separation kan man skriva ett samboavtal eller äktenskapsförord. Vad det innebär och hur man gör det, förklarar gästen Charlotte Ljung som grundat skilsmässoplanerartjänsten Endbright. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-05-30
  3:25
 • #80 Tre magiska P:n – Plånbok, planet och personlig utveckling
  Veckans avsnitt är en berättelse om hur livsstil, ekonomi och klimattänk flätas ihop. Denice Fallsdalen, som driver Instagramkontot Plånbokssmart, drabbades av en utmattning och valde att lägga om livet till en lugnare, mer hållbar vardag. Hon flyttade från Stockholm till Nyköping, byggde upp ett fuck off-kapital och började skola om sig från ekonom till sjuksköterska, samtidigt som filosofin om ett plånbokssmart liv blev allt klarare. Denice berättar om sin sparstrategi, kontoupplägg och investeringsinriktning (spoiler: den är också hållbar!). Det bjuds på konkreta spartips och tankar om hur beteendeförändring kan göra skillnad i privatekonomin. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-05-23
  34:25

Fler podcasts i Näringsliv

Om Smarta cash

Smarta cash är podden som peppar till att styra upp sin ekonomi och förverkliga drömmar genom att intervjua inspirerande och kunniga gäster. Det handlar om allt från budget, sparande och börsen till karriär, relationer och ekonomisk jämställdhet. En privatekonomipodd som gör pengar roligare och livet rikare.Av Isabella Ahmadi.Följ på Instagram: @smartacashpodcastFölj på Twitter: @isabellaahmadiLäs bloggen: https://smartacash.finance.blogKontakt: [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Podcast-webbplats

Lyssna på Smarta cash, Framgångspodden och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

Smarta cash

Smarta cash

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store