Powered by RND
Lyssna på Pappalandia i appen
Lyssna på Pappalandia i appen
(2 266)(249 698)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

Pappalandia

Podcast Pappalandia
Podcast Pappalandia

Pappalandia

Vasabladet & Österbottens tidning
Lägg till
Pappalandia är Vasabladets egna pappapodd. Den görs av småbarnsföräldrarna Johannes Björkqvist, Jonny Huggare Smeds och Tomas Esselström. De diskuterar de stund...
Mer
Pappalandia är Vasabladets egna pappapodd. Den görs av småbarnsföräldrarna Johannes Björkqvist, Jonny Huggare Smeds och Tomas Esselström. De diskuterar de stund...
Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 10
 • Avsnitt 10 – Vem springer barnen till om de stött sig och Jonnys stjärna har slockat
  I det tionde avsnittet tar de avstamp i en kolumn skriven i Vasabladet av Ronja Boije. Hon skriver om jämställdhet och att hennes barn tyr sig mer till henne än hennes man.  Hur är det för Jonny, Johannes och Tomas? Tomas har inte upplevt att barnen oftare skulle föredra att vara mer med honom eller hans fru, Johannes har oftast varit nummer två och Jonnys stjärna har till viss del slocknat. Jonny har varit en rockstjärna för sin äldsta son, men känner sig för tillfället som en avdankad artist som uppträder på Silja Line. Utöver snack om vem barnen springer till om de stött sig så berättar Johannes om en underbar stund med sin son, Tomas om att han lovat för mycket och Jonny om att han har varit på bröllop. 
  2023-09-20
  41:30
 • Avsnitt 9 – Hur vanligt är det att man inte älskar sitt barn?
  Kontrasterna var stora när Johannes, Tomas och Jonny bandade in det nionde avsnittet av podden Pappalandia.  Johannes berättade att hans son under en sen bilfärd sagt att han måste göra nummer två, och nöden har ju som bekant ingen lag. Jonny mindes ett bajsäventyr från barndomen och det fick dem att vika sig av skratt.  Men det var inte enbart lättsamma ämnen som diskuterades i avsnittet. På grund av lyssnarrespons tog de tag i ett känsligt ämne, och det handlar om att älska sina barn. För många kommer kärleken direkt och den försvinner aldrig. Men för många tar det länge innan de börjar älska sina barn. Det här berättar få föräldrar åt vänner och bekanta och det kan skapa oro. Många mår så dåligt på grund av det här så de söker professionell hjälp.  För att reda ut hur vanligt det är och vad man rent konkret kan göra tog de kontakt med Annika Ek-Lönnqvist. Hon arbetar som psykolog och psykoterapeut och har tidigare jobbat som rådgivningspsykolog. 
  2023-09-06
  41:44
 • Avsnitt 8 – De första gångerna och ömma familjejuveler
  Johannes, Tomas och Jonny tvingades fundera så det knakar inför det här avsnittet. De pratar om de första gångerna. Alltså barnens första steg, första gången barnet rullade runt från rygg till mage och barnens första simtag.  Tomas äldsta barn har nyss fyllt sju och det här öppnar många dörrar på streamingplattformarna. Han tog tillfället i akt och visade den egna favoritfilmen från barndomen. Resultatet var dessvärre inte det han önskade.  Johannes är imponerad av sin sons minne i och med att han navigerade till en toalett i Vasa centrum. Hans son har även åkt partytåg mitt i natten.  Jonny är, som alla andra småbarnsföräldrar, trött. Familjen hade en mardrömsnatt på sommarstugan. En natt de flesta med småbarn kan känna igen sig i. Han berättar även om gången familjejuvelerna tog stryk på Tropiclandia. 
  2023-08-23
  38:04
 • Avsnitt 7 – Skol- och dagisstart och barn som säger samma sak tusen gånger
  I dagens avsnitt diskuteras skol- och dagisstarten. Tomas arbetar som lärare och har ett väldigt bra tips till alla föräldrar som är osäkra på hur deras barn trivs i skolan.  Utöver snack om att lämna över sina barn till främlingar diskuteras hur barn gärna upprepar samma fras gång på gång, och det kan få en att bli sjukt irriterad.
  2023-08-09
  39:34
 • Avsnitt 6 – Första tiden med småbarn och avundsjuk på sambons bröst
  Tomas, Johannes och Jonny diskuterar den första tiden med småbarn. Alltså tiden när man knappt vågade lyfta barnet eftersom man trodde att något skulle gå sönder. Utöver småbarnsnacket så berättar Johannes om en intressant grej som hände i bastun, Tomas har besökt fredens öar med familjen och Jonny berättar att han snart får vara ensam på sommarstugan i fyra dagar.
  2023-07-26
  37:25

Fler podcasts i Barn och familj

Om Pappalandia

Pappalandia är Vasabladets egna pappapodd. Den görs av småbarnsföräldrarna Johannes Björkqvist, Jonny Huggare Smeds och Tomas Esselström. De diskuterar de stunder när livet går som på räls, men även de stunder då allt är kaotiskt och det är minus på sömnkontot.
Podcast-webbplats

Lyssna på Pappalandia, Historierummet i Barnradion och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

Pappalandia

Pappalandia

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store

Pappalandia: Poddsändningar i Familj