Idag testar vi något helt nytt – vårt första Lounge-avsnitt!
En ny typ av avsnitt där allt är oklippt, oredigerat och helt rått.
Vi börjar det här formatet med att prata om våra smakpreferenser – hur de har förändrats sedan starten av podden, vad vi uppskattar idag och vad som tappat sin charm längs vägen.
Ett avsnitt utan filter, där samtalet får flyta fritt – precis som vi gillar det.
🎧 Lyssna Gott!
--------
1:00:23
--------
1:00:23
130. Albanien, Champagne & en Mystisk Flaska.
Den här veckan lämnar vi nyheterna åt sidan och fokuserar på upplevelser:
Marcus i Albanien – han berättar om sin resa, landets dryckeskultur och de unika smakerna som sticker ut på Balkan.
Viktor på Champagne Fair – en kryssning fylld med bubblor, provningar och möten med producenter.
Mystery bottle! – en lyssnare skickade in en flaska, och vi försöker tillsammans lista ut vad det egentligen är vi dricker...
Ett avsnitt fullt av resor, överraskningar och nya intryck – både på land, till havs och i glaset.
--------
53:43
--------
53:43
129. Våra Topp 3 Dryckesresor.
Denna vecka bjuder vi på ett specialavsnitt där vi pratar resor istället för nyheter:
Våra topp 3 dryckesdestinationer – vi delar våra favoriter, varför vi valt just dem och vad som gör dem värda ett besök.
Ardbeg 8 år – veckans dram i glaset, med rök, kraft och mycket att säga om smaken.
Ett avsnitt för dig som drömmer om att resa med glaset som kompass – och för dig som alltid vill höra lite mer om Ardbeg.
🎧 Lyssna Gott! Finns där poddar finns!
--------
51:13
--------
51:13
128. Bubbelkris, Ardbeg-Gnista & Ölkärlek.
I veckans avsnitt skålar vi dels mot problem, dels mot nostalgi:
Champagne på väg mot katastrof? – Försändelserna måste öka snabbt för att undvika stora brister i utbudet.
US–UK–champagnedynamik – Exporten till USA sjunker, medan efterfrågan i Storbritannien skjuter i höjden.
Ardbeg igen – Vi fördjupar oss i det maltiga pratet, smakerna och varför denna Islay-whisky fortsätter fascinera oss.
Veckans tips:
Remmarlöv The Local Haze
O/O Porter Porter
Ett avsnitt där bubbelns framtid och whiskyns rötter möts över ett glas med smakförslag att hålla utkik efter!
--------
51:16
--------
51:16
127. Gårdsförsäljning, Bubblor och Budapest.
Freeeedag!
I veckans avsnitt blandar vi nyheter, provning och reseintryck:
Första sommaren med gårdsförsäljning – fyra odlare berättar om hur det gått, och vi funderar på framtiden för småproducenterna.
Champagneprovning – Moët & Chandon vintage 2012, 2002 och 1992. Tre årgångar, tre olika uttryck, vad tyckte vi?
Budapest – Marcus delar med sig av sina intryck från resan och berättar om dryckeskulturen där.
Veckans tips:
La Trappe Isid'or
Monsanto Chianti Classico Riserva, 2021
Ett avsnitt om bubblor, buteljer och barer – i Sverige och utomlands!
Podden där vi snackar alkoholhaltiga drycker! Whisky, öl, gin, vin, Armagnac, Champagne, Tequila, (nästan) allt du kan tänka dig. Vi presenterar och reflekterar nyheter, världssituationer och allmänna teman som rör alkoholhaltiga drycker. Förvänta dig surrealistiska analyser, tankar och utvärderingar. Mycket, men (kanske) inte allt, ska tas med en nypa salt. För entusiaster, av entusiaster.
http://desnackaralkohol.com