I veckans avsnitt dyker vi ner i två väldigt olika men ändå högst relevanta ämnen:
🥃 Bunnahabhain lanserar ett nytt investeringsprogram där du kan köpa hela whiskyfat – men är det en passion eller bara en affär?
🤯 Och hur många drinkar krävs egentligen för en baksmälla? Vi går igenom en ny studie som försöker sätta siffror på det där luddiga “dagen efter”-tillståndet.
Vi pratar också om risker, förväntningar och varför vissa klarar sig bättre än andra både när det gäller investeringar och huvudvärk.
🎧 Lyssna gott!
--------
55:22
--------
55:22
116. Trappist på Burk, Dyra Festivalöl & Systembolagets Svar.
I veckans avsnitt diskuterar vi Systembolagets svar på kritiken från småbryggerierna, känns det som ett verkligt bemötande eller bara PR-svar?
Vi pratar också om:
🍺 Hur nya miljöavgifter påverkar öl- och vinpriser
🔔 Chimay på burk(!) – en historisk nyhet från trappistvärlden
🤘 Broken Summer 2025 – metal, värme och Falcon 33cl för 79 kronor burken?!
🍻 Våra barstopp efteråt – bland annat German Beer Hall i Stockholm
Det blir en blandning av nyheter, festivalreflektioner och barhäng – som vanligt med både hjärta och nörderi.
🎧 Lyssna gott! Finns där poddar finns!
--------
53:01
--------
53:01
115. Nedskärningar, Kärvt och Göttigött.
I veckans avsnitt pratar vi om Pernod Ricards stora omstrukturering, vad säger det om den globala dryckesmarknaden just nu? Vi dyker också ner i svenska småbryggeriers frustration med Systembolaget och diskuterar hur det påverkar både producenter och konsumenter.
Dessutom:
🍻 Midsommarresultat
🍷 Dryckestips: La Trappe Blonde Special och det portugisiska vinet Aphros Loureiro – varför vi tycker du ska testa dem i sommar
En mix av nyheter, personliga reflektioner och annat snack.
🎧 Lyssna gott!
--------
51:04
--------
51:04
114. Midsommar, Närkeöl och Egyptiska Bakfyllor.
Midsommar!
Sill, snaps och semester! Vi snackar om midsommar och svensk dryckeskultur med allt vad det innebär.
Vi dricker öl från Närkes Kulturbryggeri (Närke i Sverigeresan) och halkar (glatt) in på en artikel om hur forntida egyptier använde ölbryggning som ursäkt för att slippa jobba. Rimligt? Absolut.
Det leder vidare till ett samtal om alkoholens långa historia, från högtider och hantverk till dess mörkare sidor.
Ha en fantastisk midsommar och lyssna gott!
--------
52:05
--------
52:05
113. Hoppy Lager, Investera och Kemikalier i Ölen.
Då var det dags!
I det här avsnittet pratar vi om två väldigt olika nyheter från spritvärlden, samtidigt som vissa whiskydestillerier pausar produktionen satsar Jägermeister stort med en ny jättelokal. Två drycker, två riktningar – vad säger det om marknaden?
Vi pratar också om:
- Den yngre generationens syn på vin – är ursprung mindre viktigt än vi trott?
- Thailands första single malt
- Och… vad innebär det att man hittat “evighetskemikalier” i öl?
Podden där vi snackar alkoholhaltiga drycker! Whisky, öl, gin, vin, Armagnac, Champagne, Tequila, (nästan) allt du kan tänka dig. Vi presenterar och reflekterar nyheter, världssituationer och allmänna teman som rör alkoholhaltiga drycker. Förvänta dig surrealistiska analyser, tankar och utvärderingar. Mycket, men (kanske) inte allt, ska tas med en nypa salt. För entusiaster, av entusiaster.
http://desnackaralkohol.com