Powered by RND
Lyssna på UD-podden i appen
Lyssna på UD-podden i appen
(2 266)(249 698)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

UD-podden

Podcast UD-podden
Podcast UD-podden

UD-podden

Utrikesdepartementet
Lägg till
Vad gör egentligen Sverige utomlands? Hur ser vardagen ut för en diplomat och hur blir man ambassadör? Bidrar vår utrikespolitik till någon verklig skillnad? Va...
Mer
Vad gör egentligen Sverige utomlands? Hur ser vardagen ut för en diplomat och hur blir man ambassadör? Bidrar vår utrikespolitik till någon verklig skillnad? Va...
Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 42
 • #42 Extraavsnitt! Om Agda Rössel
  Agda Rössel var en svensk diplomat och pionjär. 1958 blev hon världens första kvinnliga FN-ambassadör, ensam blad 60 män. Hör historien om hennes liv, från banvaktsstugan i Norrbotten till FN-skrapan på Manhattan, i ett samtal mellan Elin Jäderström, journalist och författare, och Karin Bolin, UD:s presschef.
  2023-06-20
  40:39
 • #41 Extraavsnitt! Om Dag Hammarskjöld
  Hör Staffan Carlsson i samtal med Viktoria Li om Sveriges kanske mest kända diplomat genom tiderna – Dag Hammarskjöld. Vilken roll spelade Hammarskjöld i utformningen av Sveriges säkerhetspolitik? Hur såg hans väg ut fram till utnämningen som FN:s generalsekreterare? Var Hammarskjöld en maktspelare eller ett helgon - och vad hade han egentligen för tankar om ett svenskt Nato-medlemskap? Detta, och mycket mer, behandlas i veckans UD-podd när ambassadör Staffan Carlsson, diplomat och författare intervjuas av Viktoria Li, chef för UD:s kommunikationsenhet.
  2023-06-13
  50:17
 • #40 Halvvägs igenom svenska EU-ordförandeskapet
  Hur sköter sig Sverige som ordförande i EU:s ministerråd? Vad ska Sverige fokusera på under ordförandeskapets andra halva? Hur påverkas ordförandeskapet av att det pågår ett krig i Europa, och vad har EU egentligen för påverkansverktyg gentemot Ryssland? Dessa är exempel på frågor som besvaras när Kristoffer Triumf intervjuar Jan Olsson, stående ersättare för EU-chefen och chef för ledningsstödet vid statsrådsberedningen, och Martin Åberg, chef för UD:s europakorrespondentenhet.
  2023-04-04
  35:07
 • #39 Diplomatins roll och internationella förhandlingar
  Vad spelar diplomatin för roll egentligen? Hur är det att jobba som diplomat i ett konfliktdrabbat område? Och hur känns det att representera Sverige i en multilateral förhandling vid FN i New York? Det – och mer – får vi höra när Kristoffer Triumf intervjuar Niklas Kebbon, chef över enheten för folkrätt, mänskliga rättigheter och traktaträtt på UD.
  2023-04-04
  32:04
 • #38 Ett år av krig i Ukraina
  Drygt ett år har gått sedan Ryssland inledde sin fullskaliga invasion av Ukraina. Hur har den ryska invasionen påverkat Sveriges säkerhetspolitik? Vad är Sveriges roll i stöttandet och återuppbyggandet av Ukraina? Hör Kristoffer Triumf i samtal med Andreas von Beckerath, chef för UD:s enhet för Östeuropa och Centralasien, och Johan Frisell, chef för UD:s säkerhetspolitiska enhet.
  2023-03-28
  46:26

Fler podcasts i Stat och kommun

Om UD-podden

Vad gör egentligen Sverige utomlands? Hur ser vardagen ut för en diplomat och hur blir man ambassadör? Bidrar vår utrikespolitik till någon verklig skillnad? Vad talar man med en premiärminister om? I UD-podden reder vi ut just detta och ger lyssnarna chansen att lära känna några av dem som jobbar i Sveriges tjänst utomlands.
Podcast-webbplats

Lyssna på UD-podden, Järnvägspodden och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

UD-podden

UD-podden

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store