Powered by RND
Lyssna på Ideologipodden i appen
Lyssna på Ideologipodden i appen
(2 266)(249 698)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

Ideologipodden

Podcast Ideologipodden
Podcast Ideologipodden

Ideologipodden

ideologipodden
Lägg till
Vad tror du att du tror på? Varför tycker människor som de gör? Den ideologiska kompassen snurrar snabbt i dagens polariserade värld, men ideologierna själva än...
Mer
Vad tror du att du tror på? Varför tycker människor som de gör? Den ideologiska kompassen snurrar snabbt i dagens polariserade värld, men ideologierna själva än...
Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 100
 • John Locke - Gurupodden avsnitt 2
  Vem var egentligen John Locke och varför är han relevant än idag? Dessa frågor försöker vi besvara i dagens avsnitt av ideologipodden. Vi kommer varje onsdag under de kommande veckorna att släppa en serie avsnitt som är gjorda i samarbete med Fria Moderata Studentförbundet som nyligen gett ut Guruhandboken, som avsnitten är baserade på. Dagens avsnitt är skrivet av Joakim Löf. Inläsningen är gjord av Rutger Brattström.
  2023-09-26
  21:07
 • Arbetslinjen
  Arbetslinjen har varit en central politisk idé i svensk politik och framförallt inom borgerligheten i decennier. Men under den senaste tiden har arbetslinjen som politisk projekt kritiserats från olika inomborgerliga håll. Den kritiken, arbetslinjens vara eller icke vara och mycket mer diskuterar Linnea Dubois, ordförande för Fria Moderata Studentförbundet och Lovisa Lanryd, projektledare på Timbro tillsammans med programledare Henrik Dalgard. 
  2023-09-21
  43:32
 • Frédéric Bastiat - Gurupodden avsnitt 1
  Vem var egentligen Frédéric Bastiat och varför är han relevant än idag? Dessa frågor försöker vi besvara i dagens avsnitt av ideologipodden. Vi kommer varje onsdag under de kommande veckorna att släppa en serie avsnitt som är gjorda i samarbete med Fria Moderata Studentförbundet som nyligen gett ut Guruhandboken, som avsnitten är baserade på. Dagens avsnitt är skrivet av Johan Norberg. Inläsningen är gjord av Rutger Brattström.
  2023-09-19
  19:45
 • Konkurrens eller konsensus? Den globala kapplöpningen om bolagsskatt
  Vem ska få skattepengarna från stora multinationella bolag? Är det bra att stater konkurrerar med låga skatter? Och behövs bolagsskatten egentligen? Alla de frågorna är antingen på tapeten i OECD eller besvaras i detta avsnitt av dagens gäst Jacob Lundberg. Programledare är Rutger Brattström
  2023-09-14
  30:39
 • Skotten i Slovakien
  Trettio år efter självständigheten brottas Slovakien med stora problem: korruption, låg tillit, populism. Samtidigt leds landet av en liberal president och huvudstadsregionen är en av de rikaste i hela Europa. I Skotten i Slovakien skildrar Hynek Pallas ett land som konstant befinner sig i svensk medieskugga. Här i samtal med Andreas Johansson Heinö om landets historia, politiska utveckling och ett politiskt mord som avslöjade en djupare korruption än någon vågat föreställa sig.
  2023-09-07
  51:42

Fler podcasts i Historia

Om Ideologipodden

Vad tror du att du tror på? Varför tycker människor som de gör? Den ideologiska kompassen snurrar snabbt i dagens polariserade värld, men ideologierna själva ändrar sig långsamt. Följ med Amanda Broberg på en svindlande samtalsresa bland särartsfeminister, kapitalister, kristdemokrater, gröna radikaler och många andra.
Podcast-webbplats

Lyssna på Ideologipodden, När man talar om trollen och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

Ideologipodden

Ideologipodden

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store