Powered by RND
Lyssna på Ayurvedapodden i appen
Lyssna på Ayurvedapodden i appen
(2 266)(249 698)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

Ayurvedapodden

Podcast Ayurvedapodden
Podcast Ayurvedapodden

Ayurvedapodden

Johanna Mårdh
Lägg till
Välkommen till Ayurvedapodden! Sveriges största podcasts om ayurveda. Här pratar vi om vad ayurveda är för något. Är det bara en diffus filosofi... eller kan de...
Mer
Välkommen till Ayurvedapodden! Sveriges största podcasts om ayurveda. Här pratar vi om vad ayurveda är för något. Är det bara en diffus filosofi... eller kan de...
Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 61
 • 61. Älskade tridosha - Med Hanna Backman
  Teamat för det här avsnittet är tridosha. Och när man pratar om tridosha så menar man att det finns saker i vår värld som har en väldigt jämn balans mellan vata, pitta och kapha. Det finns även personer som har en grundkonstitution som är tridosha. Och det är det som vi kommer prata mer om i det här avsnittet. Så det här avsnittet är för dig som är tridosha men också för dig som vill lära dig mer om ayurveda - för det kommer du göra under det här samtalet. Några av de frågor som vi går igenom är: Hur vet man att man är i balans?Vad är det som kan få oss ur balans? Hur kan ayurveda ge oss en större förståelse för andra? Vilka är kvalitéerna för vata, pitta och kapha?Vad innebär det att vara tridosha? Med mig för att samtala om det här har jag Hanna Backman. Hon är meditations- och yogalärare och driver den egna yogastudion Little Peace som ligger strax norr om Stockholm. Till ayurvedapoddens medlemskap:ayurvedapodden.memberful.com/joinHär kommer du i kontakt med Johanna: www.instagram.com/[email protected] www.javeda.seHär kommer du i kontakt med Hanna:https://www.instagram.com/[email protected]://www.littlepeace.se Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-09-25
  48:32
 • 60. Dina inre årstider - med Sheila Arnell
  I det här avsnittet pratar vi mer om de fyra inre årstiderna, som alla kvinnor går igenom om och om och om igen under varje menscykel. Menscykeln går alltså att fördela i fyra olika faser, och fint nog så representerar var och en av dem de fyra årstider som vi har här i norden. Sheila kommer berätta vilken del av menscykeln som representerar vilken årstid och vad vi kan ge oss själva mer av, under vardera årstid, för att vi ska kunna leva fullt ut genom hela menscykeln. Och precis som Sheila själv säger i podden - så handlar hennes bok "De inre årstiderna" väldigt mycket om ayurveda. Och det är någonting som vi såklart kommer tillbaka till, om och om igen, i det här samtalet.Till ayurvedapoddens medlemskap:ayurvedapodden.memberful.com/joinHär kommer du i kontakt med Johanna: www.instagram.com/[email protected] www.javeda.seHär kommer du i kontakt med Sheila:www.instagram.com/[email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-09-18
  1:09:46
 • 59. Ayurvedisk mat på nordiskt vis - med Leon Ayman Hanna
  Måste man äta indisk mat för att äta ayurvediskt? Eller kan vi äta ayurvediskt med nordiska råvaror? Och vad händer, enligt ayurveda, när vi äter efter den lokala säsongen där vi bor? Det är några frågor som jag och Leon Ayman Hanna svarar på i det här avsnittet. Sanningen är att våra nordiska livsmedel faktiskt samspelar med oss människor här i norden. Det betyder att - när du äter råvaror efter den lokala säsongen - kommer de råvarorna att bidra till att hålla dina doshor i balans. Mer om det och mycket annat får du i det här spännande och givande avsnittet! Till ayurvedapoddens medlemskap:ayurvedapodden.memberful.com/joinHär kommer du i kontakt med Johanna: www.instagram.com/[email protected] www.javeda.seHär kommer du i kontakt med Leon:www.instagram.com/[email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-09-11
  45:00
 • 58. Incompatible Foods - med Leon Ayman Hanna
  Det här är till dig som vill lära dig mer om hur du kan ta hand om din agni - och genom det förbättra hela din hälsa. Enkelt förklarat kan man säga att incompatible foods handlar om vilka livsmedel som går bra att äta tillsammans och vilka livsmedel som är bättre att skilja åt. Det vill säga vilka livsmedel är kompatibla med varandra och vilka som inte är det. Tro mig - den här kunskapen är ovärderlig! Det har den i alla fall varit för mig.Till ayurvedapoddens medlemskap:ayurvedapodden.memberful.com/joinHär kommer du i kontakt med Johanna: www.instagram.com/[email protected] www.javeda.seHär kommer du i kontakt med Leon:www.instagram.com/[email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-09-04
  1:05:13
 • 57. Sattva, rajas och tamas
  Det här är tre energier som verkar inom vårt sinne. Ibland brukar man prata om att sattva, rajas och tamas är en del av den ayurvediska psykologin. I det här avsnittet går jag och Marie Maitri igenom vad dessa tre begrepp innebär samtidigt som vi delar med oss av flera personliga stories om hur vi upplever det att befinna oss i vardera energi. Till ayurvedapoddens medlemskap:ayurvedapodden.memberful.com/joinHär kommer du i kontakt med Johanna: www.instagram.com/[email protected] www.javeda.seHär kommer du i kontakt med Marie: www.facebook.com/[email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-08-28
  47:49

Fler podcasts i Hälsa och motion

Om Ayurvedapodden

Välkommen till Ayurvedapodden! Sveriges största podcasts om ayurveda. Här pratar vi om vad ayurveda är för något. Är det bara en diffus filosofi... eller kan denna lära främja ett friskare liv?Syftet med den här podden är att låta ayurveda gå från något abstrakt och avlägset, till något konkret och lättillgängligt. I podden hör ni mig, Johanna Mårdh, och mina inbjudna gäster. Tillsammans kommer vi undersöka hur ayurveda kan göra en skillnad för oss alla och vår hälsa. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Podcast-webbplats

Lyssna på Ayurvedapodden, Huberman Lab och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

Ayurvedapodden

Ayurvedapodden

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store