Powered by RND
Lyssna på Tro & livsstil i appen
Lyssna på Tro & livsstil i appen
(2 266)(249 698)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

Tro & livsstil

Podcast Tro & livsstil
Podcast Tro & livsstil

Tro & livsstil

Hemen & Irena Derki
Lägg till
Välkommen till Tro & livsstil, en kristen podcast om Bibeln.
Mer
Välkommen till Tro & livsstil, en kristen podcast om Bibeln.
Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 8
 • Går det att påpeka någons fel utan att döma?
  I det här avsnittet pratar vi om något som det råder vitt skilda åsikter om. Det handlar om att döma andra.Är det ok att döma eller är det något man ska undvika? Om det INTE är ok, betyder det att det är helt upp till var och en att bedöma vad som är rätt och fel? För vi tycker ju trots allt att vissa saker är fel, t ex att mörda. Är det att döma, och är man då en dömande person om man tycker att det är fel att mörda?Nånstans tycker väl alla nånting. Alla har en åsikt om vad som är rätt och fel. Så när är det rätt och när är det fel att tycka vad som är rätt och fel?Som du ser är det mer komplicerat än vad man kan tro, och allt för ofta ges det väldigt förenklade svar. Det vill vi råda bot på i det här avsnittet.Det här är del 1 av 2 i det här ämnet.
  2023-09-21
  44:47
 • Att vara kristen är omöjligt
  När man summerar vad Jesus säger så verkar det som att det är helt omöjligt att vara kristen. Det finns bud som t ex "älska era fiender och be för dem som förföljer er". Hur lätt är det? Eller när Jesus säger vi ska vara lika perfekta som Gud är. Det var just därför de som lyssnade på Jesus reagerade med "Vem kan då bli räddad?"Samtidigt så finns det miljontals kristna i världen. Hur händer det egentligen ihop?I det här avsnittet fortsätter vi prata om vad kristen livsstil är och tar upp ytterligare 3 saker som kännetecknar en kristen.Det här avsnittet är tredje delen i en serie om kristen livsstil. Om du inte lyssnat på de tidigare så rekommenderar vi starkt att du börjar att lyssna på avsnitt #5 och #6.
  2023-09-13
  48:14
 • På frukten känner du trädet
  Vilka tecken kan man kolla efter hos en människa för att se om den lever en kristen livsstil? Jesus säger att det är på frukten som man känner igen ett träd. Och han har så rätt! I det här avsnittet fortsätter vi att lista 3 av 7 saker som kännetecknar en kristen livsstil.Vi pratar också om varför Jesus ger sig på ett fikonträd och om Hemens godisegoism.
  2023-09-06
  37:57
 • Går det att avgöra om en person är kristen?
  Idag inleder vi en serie kan man säga på tre avsnitt om det andra ordet i vårt namn, det vill säga "livsstil. Hur ser en kristen livsstil ut, går det att definiera? Och går det att avgöra om en person är kristen?I det här första avsnittet pratar vi också om det här med hyckleri.
  2023-08-30
  39:04
 • Tron är inte privat, den är personlig
  Idag är människor öppna och offentliga med allt möjligt. Man är öppen om sin idrott och hobby, sina politiska åsikter och till och med sina sexuella preferenser. Men tron, den ska man hålla för sig själv. Det är något med detta som inte känns helt rätt.Hur kommer det sig att tron har blivit en privatsak i Sverige? Vad är det som göra att man inte gärna pratar om den? Och vilka krafter är det som trycker tillbaka troende från offentligheten. Det är några av de saker som vi tar upp i veckans avsnitt.
  2023-08-23
  47:00

Fler podcasts i Religion och spiritualitet

Om Tro & livsstil

Välkommen till Tro & livsstil, en kristen podcast om Bibeln.
Podcast-webbplats

Lyssna på Tro & livsstil, The Higher Self with Danny Morel och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

Tro & livsstil

Tro & livsstil

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store