Partner im RedaktionsNetzwerk Deutschland
Lyssna på Söndagsmysteriet i appen
Lyssna på Söndagsmysteriet i appen
(171.489)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

Söndagsmysteriet

Podcast Söndagsmysteriet
Podcast Söndagsmysteriet

Söndagsmysteriet

Söndagsmysteriet Podcast
Lägg till
Det här är en podcast där vi djupdyker i det okända. Varannan söndag berättar och diskuterar vi ämnen allt ifrån ufo incidenter, övernaturligt, paranormala feno... Mer
Det här är en podcast där vi djupdyker i det okända. Varannan söndag berättar och diskuterar vi ämnen allt ifrån ufo incidenter, övernaturligt, paranormala feno... Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 35
 • Försvinnandet av piloten Frederick Valentich
  21 oktober 1978 är 20 årige Frederick Valentich ute på något som verkar som en ren rutinflygning. Frederick hade flugit i 2 år, hade 150 flygtimmar och siktade på att bli en kommersiell pilot. Hans flygtur startar från Moorabin flygplats Melbourne i Australien, väderförhållanden är goda och har alla förutsättningar för att bli en lyckad flygning. Flygningen tar en oväntad vändning när Frederick anropar Melbourne flygledning om ett okänt föremål som flyger runtomkring honom. Samtalet kommer avslutas med tystnad och man kommer aldrig att se eller höra av Frederick Valentich eller hans flygplan igen. I dagens avsnitt får ni höra om det mystiska försvinnandet av Frederick Valentich, ett fall i Australien som gått till historien. Vad var det för föremål som Frederick såg? Och vart tog han vägen? Sociala medierInstagram: SöndagsmysterietFacebook: Söndagsmysteriet PodcastKontaktEmail: [email protected]: Epidemic Sound Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-05-21
  1:06:12
 • The Vallecas haunting - Historien bakom filmen Veronica
  I dagens avsnitt gräver vi ner oss i ”The Vallecas Case”, den verkliga historien bakom filmen ”Veronica”. Det är i Vallecas-distriktet i Madrid som det utspelar sig en rad händelser som fortfarande skickar rysningar längs ryggarna på dem som minns. Det börjar med en flicka vid namn Estefanía Gutierrez Lázaro som med några vänner bestämmer sig för att försöka få kontakt med den andra sidan genom ett Ouija-bräde. Det verkar dock leda  till något som de inte riktigt tänkt sig. Estefanía hade börjat plågas av sömnproblem, hallucinationer och uppvisade ett störande och oberäkneligt beteende. Och hon möter snart en plötslig död. Familjen kommer efter Estefanías död utstå ett år av fasa i huset. Det eskalerar och slutar 1992 med att de kontaktar polisen.Det här kommer att bli det enda fallet i spansk historia där polisen rapporterar att orsaken kan vara paranormalt fenomen.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-05-08
  58:01
 • Hemsökta föremål - Dybbuk box
  I det här avsnittet pratar vi om ett av världens mest mystiska och hemsökta föremål. Sägs det. Dybbuk box eller försvenskat Dybbuk lådan. Det här är ett föremål som har ett brokigt ursprung och hemsöks av en Dybbuk, en slags demon.Vår historia börjar när en man vid namn Kevin Mannis köper ett vinkabinett på en loppis. Och den lådan kommer visa sig vara allt annat än vad Kevin någonsin kan föreställa sig.Följ med i vår historia om den hemsökta Dybbuklådan och vad som hänt de som haft den i sin ägoTider:0:00 Intro07:35 Dybbuk box, Kevin Mannis och historiens början33:10 ”My experience with the Dybbuk box”39:15 Historien fortsätter, Zak Bagans & ”The hantera museum”52:35 Slutsnackat & teorierSociala medierInstagram: SöndagsmysterietFacebook: Söndagsmysteriet PodcastKontaktEmail: [email protected]: Epidemic Sound. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-04-23
  1:17:32
 • Historien bakom The Amityville Horror
  Allting tar sin början år 1974 då Ronald Defeo Jr (23 år) skjuter ihjäl sina föräldrar och 4 syskon i sitt hem på 112 Ocean Avenue Long Island. Men det var ett mord som lämnade många frågor efter sig. Ett år senare flyttar Kathy och George Lutz in med sina 3 barn på 112 Ocean Avenue. En vistelse som kommer snabbt bli allt annat än vad de förväntar sig och de flyr huset 28 dagar senare. Kort inpå kommer det startas upp en paranormal utredning i huset och det är inga mindre än de kända spökjägarna Ed och Lorraine Warren som står i fronten. Det är just George och Kathy Lutz upplevelser som boken Amityville Horror baserats på. Men vad var det som egentligen hände i huset? Vad hade det för koppling till det tragiska familjemordet 1974? Och kunde de paranormala utredarna fånga upp något i huset? Hålltider: 0:43 Försnack avsnitt 29 & märklige svar från GPT och Google Home9:30 Intro Amityville horror11:35 Historien bakom Amityville Horror51:15 Vi syr ihop historien, lyfter frågor och pratar om olika teorierSociala medierInstagram: SöndagsmysterietFacebook: Söndagsmysteriet PodcastKontaktEmail: [email protected]: Epidemic Sound Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-04-09
  1:18:50
 • UFO - Läckta observationer och Pentagons hemliga UFO program
  I första avsnittet på säsong 5 kommer vi dyka in i de omtalade UFO observationer som det skrevs om i New York times 2017 - ”Glowing Auras and black money. The Pentagons mysterious UFO program”. Här fick vi reda på att det amerikanske försvarsdepartementet hade bedrivit ett hemligt forskningsprojekt. Programmet kallades för AATIP Advanced Aerospace Threat Identification Program och tog sin start 2007. Här pumpade man in 22 miljoner dollar för att utreda olika UFO observationer. Och som kommer att styrkas av läckta videos och senare en rapport som släpps av USAs regering på begäran av dåvarande president Trump. Ni får i det här avsnittet höra om New York Times UFO artikel, det hemliga UFO programmet, Pentagons filmer från händelser där USAs militärer observerar just UFOn som kommer att kallas för Flir, GoFast och Gimbal.Tider0:00 Intro och Väderballonger 9:38 Project Blue book, Flir1, GoFast, Gimbal ufo49:45 DiskussionSociala medierInstagram: SöndagsmysterietFacebook: Söndagsmysteriet PodcastKontaktEmail: [email protected]: Epidemic Sound Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-03-26
  1:09:39

Fler podcasts i Samhälle och kultur

Om Söndagsmysteriet

Det här är en podcast där vi djupdyker i det okända.

Varannan söndag berättar och diskuterar vi ämnen allt ifrån ufo incidenter, övernaturligt, paranormala fenomen, hemsökta platser och andra mysterier.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podcast-webbplats

Lyssna på Söndagsmysteriet, Trettio plus trevar och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

Söndagsmysteriet

Söndagsmysteriet

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store