Powered by RND
Lyssna på Hemtrevligt i appen
Lyssna på Hemtrevligt i appen
(2 266)(249 698)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

Hemtrevligt

Podcast Hemtrevligt
Podcast Hemtrevligt

Hemtrevligt

Elin och Kattis
Lägg till
Elin Lervik och Katarina Matsson grottar ner sig i allt som är härligt med inredning och blandar personliga anekdoter med konkreta tips. Hosted on Acast. See a...
Mer
Elin Lervik och Katarina Matsson grottar ner sig i allt som är härligt med inredning och blandar personliga anekdoter med konkreta tips. Hosted on Acast. See a...
Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 77
 • Hemtrevligt med Kristin Krickelin Lagerqvist
  Välkommen till höstens första gästavsnitt! I samband med boksläppet (det är nerver de luxe) bjuder Kattis och Elin in personer de själva inspireras av för att få deras syn på hemtrevligt. Först ut är Kristin Krickelin Lagerqvist – direkt från Frankrike. Det blir ett samtal om våga vara o-cool (det kan leda till drömhuset!), koppla avgenom att möblera rum i huvudet och att sluta be om ursäkt för att livet rullar på snabbare än för de flesta. Skratt, igenkänning och nån liten tår i en salig blandning, helt enklet. Kristin delar även med sig av sin erfarenhet av våld i hemmet, hur det har påverkat henne och vad du som själv är utsatt, eller känner någon som du misstänker lever i en misshandelsrelation, kan göra. Klippt har som vanligt Jonas Sveningsson/Brandline gjort. Trevlig lyssning och trevlig helg!PS. Behöver du någon att prata med? Då kan du till exempel kontakta Unizon, ett riksförbund för över 130 kvinnojourer, tjejjourer, ungdomsjourer samt jourer som arbetar mot sexuella övergrepp och incest, insamlingsstiftelsen Kvinna till Kvinna eller Unga relationer, en nationell stöd- och kunskapsplattform för att motverka våld i ungas partnerrelationer. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-09-22
  51:04
 • Härskarteknik, sorg & en trädgårdsfråga
  ”Men du har ju så mycket för dig.” En fråga som Elin aldrig tycks komma ifrån. Ny är dock insikten om att det lika gärna kan handla om härskarteknik som om omsorg. För även om det inte syns utåt handlar ju livet lika mycket om allt man inte gör som om det man gör. Någon som faktiskt har lite för mycket för sig just nu är Kattis. Tre jobb och tre fastigheter är åtminstone en för mycket. Hon har städat ur sin pappas sommarhus och funderat mycket på sorg – hur det praktiska kan vara en räddning och att det är okej att låta den pysa ut över tid. Både Elin och Kattis har åkt mycket bil den senaste veckan, vilket är oväntat helande. Kattis vill typ tillbringa livet med att åka fram och tillbaka till tippen genom de svenska skogarna och Elin känner att middagsrasten på det gula M:et är höjden av lyx. Och så har det varit designvecka, vilket resulterade i social utmattning för Kattis. Dessutom har Elin blivit dumpad – av en hästförsäljare. Lite trädgårdsboktips hinner de också med. Som vanligt har Jonas Sveningsson/Brandline klippt. Trevlig helg och trevlig lyssning! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-09-15
  45:15
 • Så förbereder vi trädgården inför vintern
  Elin känner sig grundad på djupet, sedan hon bestämde sig för att den gula tegelvillan är hennes plats på jorden. I trädgården växer det så att det knakar (är Saltis Sveriges bästa plats för odling, som en granne hävdar?). Hon utvärderar säsongens odling och berättar om planerna inför vintern – gör er redo för praktiska tips! Mindre aprikos och mer vitlök blir det definitivt. Kattis har snarare ambitioner än planer när det gäller trädgårdslivet och de går mest ut på att flytta växter (cirka tre) till Roslagshuset. Men hur gör man det utan att få med sig några mördarsniglar? (Tyvärr har hon tvingats inse att de redan finns där, men ju färre desto bättre …). Dessutom sorgen efter två djur, en egen hemmadoft och bokrelease-nerver. Som vanligt är det Jonas Sveningsson/Brandline som klippt. Trevligt lyssning och trevlig helg! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-09-08
  45:39
 • Öststat, karma & sovrum
  Elin har varit i Riga för att trycka på knappen – nu har Hemtrevligt-boken gått i tryck! Men trots att den känslan var underbar, drabbades hon snabbt av en diffus ångest. Det var så … grått? Kattis, däremot, har en sida som går igång på sovjetisk öststatsestetik och berättar om sin tid i Rumänien (det var svartklubbar, snälla tanter och nära döden-upplevelser). Dessutom höll Elin på att inte komma hem, men karma har en tendens att få människor att göra undantag. Gör gott, så får du gott tillbaka, är duons religion. Sen går de in i hösten via sovrummet. Kattis tänker antroposofiskt rött medan Elin är inne på vitt och fräscht möter English cottage. Låter det som en omöjlig ekvation, tänk om! Det blir hotellinspiration, Donald Judd-DIY och kuddar eller icke kuddar (det är frågan!). Som vanligt är det Jonas Sveningsson/Brandline som klippt. Trevlig helg! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-09-01
  52:18
 • Fuck off (vett & etikett i sociala medier)
  Elin har haft instapaus och känner att livet skulle vara toppen utan sociala medier. Nu är hon ändå tillbaka, men jobbar hårt med olika app-tidsinställningar för att hålla kolla på sina prioriteringar i höst. Ett annat effektivt sätt att minska kommunikationen online är att svara ”Fuck off” när personer vill köpa saker på Marketplace – och sen blocka. Det har nämligen Elin ”råkat” göra, efter en dålig dag med en sur uppsträckning för mycket. Men det är också genom Instagram som både hon och Kattis träffat nya vänner i vuxen ålder. Elin känner att kompissjälvförtroendet är på topp – just tack vare det – och Kattis planerar att starta sin salong i november. För då ska hela hemmet vara bäddat för vintermys och dagens totalkaos ett minne blott. Kanske blir hennes nya Blocket-vän bjuden? Dessutom hästdrömmar, inre dialoger med (sannolikt döda) arkitektassistenter och Valentine Schlegel-inspiration. Som vanligt är det Jonas Sveningss on/Brandline som klippt. Trevlig helg – och om du gillar, tipsa gärna en kompis! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-08-25
  54:45

Fler podcasts i Konst

Om Hemtrevligt

Elin Lervik och Katarina Matsson grottar ner sig i allt som är härligt med inredning och blandar personliga anekdoter med konkreta tips. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Podcast-webbplats

Lyssna på Hemtrevligt, Recept Direkt - med Jessica Frej och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

Hemtrevligt

Hemtrevligt

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store