Partner im RedaktionsNetzwerk Deutschland
Lyssna på Dagens story i appen
Lyssna på Dagens story i appen
(171.489)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

Dagens story

Podcast Dagens story
Podcast Dagens story

Dagens story

Svenska Dagbladet
Lägg till
Ett ämne, en kvart, sex dagar i veckan. Svenska Dagbladets nyhetspodd – med några av Sveriges kunnigaste journalister. Dagens story från SvD ger dig djup och pe... Mer
Ett ämne, en kvart, sex dagar i veckan. Svenska Dagbladets nyhetspodd – med några av Sveriges kunnigaste journalister. Dagens story från SvD ger dig djup och pe... Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 600
 • Därför vill Silicon Valley-kungen stoppa sig själv
  När Sam Altman, vd för Open AI, frågades ut av den amerikanska kongressen härom veckan var det en del av en större charmoffensiv bland politiker och medier. AI-boomen har tagit makthavarna på sängen och tekniken håller nu på att än en gång springa ifrån dem. På en kvart får du veta hur mycket makt kungarna i Silicon Valley har över utvecklingen och hur ädla deras motiv egentligen är. Med Björn Jeffrey, Techanalytiker på SvD.
  2023-05-29
  16:04
 • Hur mycket kan vi dricka egentligen?
  Hur mycket vi bör eller inte bör dricka har åter hamnat på tapeten. Nya rekommendationer är på väg där budskapet verkar bli - drick helst inte alls. Men frågan är känslig och splittrar forskarvärlden. På en kvart får du veta hur svårt det är att ge ett tydligt svar på hur mycket du kan dricka. Med Henrik Ennart, vetenskapsreporter på SvD.
  2023-05-28
  15:24
 • Tv-kollen: Sagan om ”Air Jordan”-skon
  Ben Afflecks film ”Air” återberättar hur basketlegendaren Michael Jordan ändrade idrottares möjligheter att tjäna pengar på att kommersialisera sitt namn. Hjärnan bakom affärsstrategin var givetvis hans mamma Deloris Jordan, som också figurerar i filmen som visas på Prime Video. Tetris, Blackberry och nu Air Jordan, varumärke efter varumärke blir till en film. Vad säger en film om en sko om vår konsumtionsglada samtid? På omkring 20 minuter gräver Tove Norström och Elias Björkman ner sig i hur varumärken är en del av oss och hur vi blir en del av varumärken.
  2023-05-26
  21:22
 • De superrikas plan: avskaffa döden
  I alla tider har den funnits, drömmen om ett evigt liv - men aldrig förr har lika stora resurser satsats på att bromsa mänskligt åldrande. På en kvart får du veta varför långlevnads-forskningen är nästa stora grej bland tech miljardärerna i Silicon Valley, och hur realistiskt det är att tekniken kommer kunna flytta maxgränsen för mänskligt liv. Med frilansjournalisten Sam Sundberg, som bland annat skriver för svd
  2023-05-26
  16:46
 • Därför får attackerna i Belgorod Putin att skämmas
  Nu riktas världens blickar mot Belgorod efter att kriget rört sig över den ukrainska gränsen till rysk mark. På en kvart får du veta vilka som misstänks ligga bakom attackerna och hur psykande attentaten är för Ryssland och Putin. Med Jesper Sundén, som bevakar utrikesfrågor på SvD.
  2023-05-24
  16:08

Fler podcasts i Nyheter

Om Dagens story

Ett ämne, en kvart, sex dagar i veckan. Svenska Dagbladets nyhetspodd – med några av Sveriges kunnigaste journalister. Dagens story från SvD ger dig djup och perspektiv på de viktigaste nyhetshändelserna just nu. Nytt avsnitt varje vardagsmorgon – och så “Tv-kollen” på lördagar.
Podcast-webbplats

Lyssna på Dagens story, Kvällspasset i P4 och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

Dagens story

Dagens story

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store

Dagens story: Poddsändningar i Familj