Partner im RedaktionsNetzwerk Deutschland

Ramadan-Radio -
Lyssna på 27 Ramadan radiostationer online

De bästa radiostationerna för ramadan

Fastemånaden Ramadan är en särskilt viktig tid i den muslimska världen, då människor avstår från många saker för att fokusera mer på de verkligt viktiga sakerna i livet. Under tiden mellan soluppgång och solnedgång fastar människor under ramadan. Efter solnedgången firar många familjer fastebrytningen tillsammans med vänner och goda måltider.

Ramadan är alltså en mycket speciell månad även för barn, med många förluster men också en mycket speciell känsla av samhörighet. Eftersom dagarna alltid blir lite längre på våren är måltiderna i ramadankalendern några minuter senare från dag till dag.

Ramadanradiostationer meddelar när fastan ska brytas

Idag är det lyckligtvis mycket lättare att ta reda på de rätta tiderna för att bryta fastan. Det finns smarttelefoner och internet, ramadan-kalendrar där fastans början och måltiderna anges i detalj.

Ett annat mycket praktiskt sätt att hålla koll är att lyssna på speciella Ramadanradiostationer som meddelar de rätta tiderna för varje region. De troende styrs av de lokala tiderna för soluppgång och solnedgång. Och radiostationerna utformar sina program så att de passar till ramadan.

Vissa ramadanradioapparater sänder populära nasheeds som är särskilt lämpliga för fastemånaden. Andra sänder mer innehåll om religiösa ämnen.

Ramadan, en tid för familjen

För många muslimer är fastemånaden en särskilt vacker tid på året. Först lagar familjen mat tillsammans och sedan äter de tillagade delikatesserna tillsammans efter solnedgången. Eid i slutet av fastemånaden är naturligtvis en höjdpunkt för många.

Men det väcker också minnen av förfäderna och det gamla hemlandet, och barnen älskar att hålla sig vakna längre. I den här speciella atmosfären får barnen också lära sig om ramadans betydelse och bakgrund. Tiden för avsägelse och eftertanke för Koranens budskap närmare många människor.

Med Ramadan Radio missar du aldrig starten på ramadan och behåller alla Ramadan-måltider. Välj rätt radio med ett enda klick!