Powered by RND
HemsidaSport
FIFA Dam-VM i fotboll 2023

FIFA Dam-VM i fotboll 2023 live radio streams

FIFA Dam-VM i fotboll 2023 sparkar igång i Australien & Aotearoa Nya Zeeland den 20 juli och kulminerar med finalen den 20 augusti. På radio.se kan du följa alla resultat live och lyssna på matcherna från den aktuella matchdagen i Dam-VM 2023 live på radio.

Final

Förflutna matcher

zondag 20-08-2023

10:00

Spain

- : -

England

På radion: talkSPORT 2
--

Njut av ett sportevenemang utan motstycke: FIFA Dam VM 2023, som äger rum i Australien och Nya Zeeland. Denna internationella damfotbollsturnering lovar att ge fans runt om i världen förstklassig fotboll, mycket action och oförglömliga ögonblick.

Favoriterna inför turneringen är naturligtvis de regerande världsmästarna från USA, som har en fortsatt stark trupp. De kommer dock att möta konkurrens från de europeiska stormakterna Tyskland, Spanien och i synnerhet de europeiska mästarna England, som ännu inte har vunnit ett världsmästerskap. Japan og værterne fra Australien betragtes også som potentielle rivaler.

På spelarsidan finns det flera framstående namn att hålla ögonen på. Vivianne Miedema från Nederländerna, Fran Kirby från England, Alexandra Popp från Tyskland och amerikanskan Rose Lavelle är bara några av de stjärnor som hoppas kunna glänsa i den här turneringen.

Öppningsmatchen mellan Nya Zeeland och Norge kommer att äga rum den 20 juli 2023. Fansen kan se fram emot en hel månad av spännande matcher eftersom finalen är planerad till den 20 augusti 2023. Matcherna kommer att spelas i olika städer i Australien och Nya Zeeland, vilket ger fansen möjlighet att uppleva den hisnande skönheten i båda länderna.

Följande städer och arenor kommer att stå värd för 2023 års världsmästerskap i fotboll för damer:

Australien:

  • 🇦🇺 Stadium Australia (83 500 platser, Sydney)

  • 🇦🇺 Brisbane Stadium (52 263 platser, Brisbane)

  • 🇦🇺 Sydney Football Stadium (42 512 platser, Sydney)

  • 🇦🇺 Melbourne Rectangular Stadium (30 052 platser, Melbourne)

  • 🇦🇺 Perth Oval (22 225 platser, Perth)

  • 🇦🇺 Hindmarsh Stadium (18 435 platser, Adelaide).

Nya Zeeland:

  • 🇳🇿 Eden Park (48 276 sittplatser, Auckland)

  • 🇳🇿 Wellington Regional Stadium (39 000 sittplatser, Wellington)

  • 🇳🇿 Dunedin Stadium (28 744 platser, Dunedin)

  • 🇳🇿 Waikato Stadium (25 111 platser, Hamilton)

På grund av tidsskillnaden kommer de flesta av matcherna att äga rum tidigt på morgonen, centraleuropeisk tid. På radio.se hittar du streams från några av matcherna samt nationella och internationella radiostationer som rapporterar om matcherna, lagen och turneringen.