Powered by RND
Lyssna på Placerad i appen
Lyssna på Placerad i appen
(2 266)(249 698)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

Placerad

Podcast Placerad
Podcast Placerad

Placerad

Riksförbundet Attention
Lägg till
Omkring 30 000 barn och unga placeras i familjehem, på HVB-hem och SiS-institutioner varje år. Många av dem har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Trots ...
Mer
Omkring 30 000 barn och unga placeras i familjehem, på HVB-hem och SiS-institutioner varje år. Många av dem har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Trots ...
Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 7
 • 6. Emma
  “Jag tycker det är viktigt att man ska veta att saker kan ta tid. Det kan ta tid för barn att öppna upp sig.”När varken skola eller familj kunde stötta henne fick Emma klara sig själv. Till slut fick hon hjälp av BUP där hon möttes av förvåning. Varför fick Emma inget stöd tidigare? Efter år av traumatiska upplevelser placerades Emma på ett familjehem. Placerad är en del av Riksförbundet Attentions projekt Ung dialog, där de samlat in barn och ungas erfarenhet från samhällsvården.
  2021-05-31
  32:47
 • 5. Laura
  “Allting jag har tagit mig igenom har jag gjort ensam.”20-åriga Laura letar lägenhet. Hon ska flytta ifrån det HVB-boende som varit hennes hem de senaste åren. Lauras uppväxt är kantad av missförstånd, våld och upplevelser som hon helst vill glömma. Händelser som satt djupa spår i Laura och som gör att hon bland annat lider av ångest och PTSD, posttraumatiskt stressyndrom. Placerad är en del av Riksförbundet Attentions projekt Ung dialog, där de samlat in barn och ungas erfarenhet från samhällsvården.
  2021-05-31
  33:04
 • 4. Stella
  “Det händer på riktigt och det kan inte fortsätta vara så på SiS och HVB. “Efter år av placeringar på SiS-institutioner och HVB-hem var det ett uppklarat familjemysterium som blev vändningen för Stella. Hon placerades när hon var 14 år, men trots att Stella diagnostiserats med både ADHD och autism upplever hon att placeringarna snarare förvärrade hennes situation och mående. Placerad är en del av Riksförbundet Attentions projekt Ung dialog, där de samlat in barn och ungas erfarenhet från samhällsvården.
  2021-05-31
  32:28
 • 3. Axel
  “Blir man bemött med våld så blir man själv elak och börjar slåss.” 17-åriga Axel har bott i flera familjehem och HVB-hem. Han har bytt boende tio gånger innan han hamnade på det HVB-hem där han bor idag. Han har aldrig känt att passat in och bemötandet från personal, andra boende och vuxna har gjort att hans liv har varit präglat av våld. Idag bor han på en bra plats där han fått hjälp utifrån sina förutsättningar och det tagits hänsyn till hans asperger- och ADHD-diagnos. Placerad är en del av Riksförbundet Attentions projekt Ung dialog, där de samlat in barn och ungas erfarenhet från samhällsvården.
  2021-05-31
  30:49
 • 2. Liv
  “Man behöver upplysa om att det är ett så jävla stort problem att låsa in barn med diagnoser.” Idag studerar Liv och bor med sina barn i en egen lägenhet. Vardagen skildrar hon på sitt populära Instagramkonto, livgrenell99. Där skildrar hon också upplevelserna från samhällsvården. Efter år på SiS-institutioner och HVB-hem lider hon av PTSD och har startat ett upprop mot att män tillåts arbeta med flickor på SiS-institutioner. Placerad är en del av Riksförbundet Attentions projekt Ung dialog, där de samlat in barn och ungas erfarenhet från samhällsvården.
  2021-05-31
  32:22

Fler podcasts i Stat och kommun

Om Placerad

Omkring 30 000 barn och unga placeras i familjehem, på HVB-hem och SiS-institutioner varje år. Många av dem har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Trots det saknas det kunskap och vårdformer för hur man på bästa sätt hjälper den här gruppen att öka chanserna till ett gott liv. Riksförbundet Attentions projekt Ung dialog har i rapporten ”Var ska jag hamna?” samlat in barn och ungas erfarenhet från samhällsvården. I den här serien hör du sex ungdomar berätta om sina erfarenheter.
Podcast-webbplats

Lyssna på Placerad, HARDtalk och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

Placerad

Placerad

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store