Niclas Peyron – Ledarskap, logistik och lugn i stormen
VEM: Niclas Peyron EPISOD: 48 (Säsong 3 avsnitt 13) EN PODD AV: Simon Kölle www.linktr.ee/simonkolle PRODUCERAS AV: Simon Kölle & Amir Noghabai SÄSONG 3 GÖRS I SAMARBETE MED: FrameSage, med hjälp utav FrameSage kan du finansiera ditt filmprojekt eller investera i film. Besök www.framesage.com SÄSONG 3 SPONSRAS AV: Story Academy och Film Crew. Drömmer du om att jobba med film och TV? På Gotlands folkhögskola finns Story Academy och Film Crew – två utbildningar för dig som vill in i branschen. Voice Over: Alan Adler Om avsnittet: I det här avsnittet av Filmbranschpodden möter vi en av svensk film- och tv-världs mest erfarna nav: Niclas Peyron – producent, problemlösare och ledare med över 40 år i branschen och ett CV som spänner över allt från Chef’s Table till Whiskey on the Rocks och Top Gear USA. Niclas har arbetat med några av de största internationella aktörerna i världen – däribland Netflix, BBC, CBS, Discovery, Amazon, Disney och SVT – och varit den som får globala produktioner att fungera här i Norden. Men det här avsnittet handlar inte bara om produktionsteknik och schemahantering. Det handlar om människor. Vi pratar om: 🔹 Vad som kännetecknar gott ledarskap i en oförutsägbar bransch 🔹 Hur man bygger team som håller – både mänskligt och kreativt 🔹 Hur olika personlighetstyper fungerar i samspel under press 🔹 Politik, arbetsmiljö, etik och modet att vara tydlig 🔹 Och varför struktur och omtanke går hand i hand Niclas bjuder generöst på erfarenheter från ett yrkesliv i ständig rörelse – med konkreta berättelser från fältet, konkreta råd till nästa generations producenter och oväntade insikter om hur filmbranschen egentligen fungerar bakom kameran. Det här är mer än en intervju – det är ett porträtt av en producent som satt sin prägel på hur internationell filmproduktion bedrivs i Sverige. 🎙️ Välkommen till Filmbranschpodden – med Niclas Peyron. Host: Simon Kölle. Säsong 3 av Filmbranschpodden produceras i samarbete med FrameSage och sponsras av Gotlands folkhögskolas utbildningar Film Crew och Story Academy Gotland.
--------
2:08:14
--------
2:08:14
Susanne Tiger – Det ekonomiska maskineriet bakom filmen och serien
VEM: Susanne Tiger EPISOD: 45 (Säsong 3 avsnitt 10) EN PODD AV: Simon Kölle www.linktr.ee/simonkolle PRODUCERAS AV: Simon Kölle & Amir Noghabai SÄSONG 3 GÖRS I SAMARBETE MED: FrameSage, med hjälp utav FrameSage kan du finansiera ditt filmprojekt eller investera i film. Besök www.framesage.com SÄSONG 3 SPONSRAS AV: Story Academy och Film Crew. Drömmer du om att jobba med film och TV? På Gotlands folkhögskola finns Story Academy och Film Crew – två utbildningar för dig som vill in i branschen. Voice Over: Alan Adler Beskrivning: I det här avsnittet av Filmbranschpodden riktar vi blicken mot den kanske mest avgörande – men ofta osynliga – delen av en filmproduktion: ekonomin, planeringen och strukturen som gör att filmer faktiskt blir av. Gäst är ingen mindre än Susanne Tiger, VD för Film Finances Scandinavia och en av svensk films mest erfarna produktionspersonligheter. Med en bakgrund som linjeproducent, produktionsledare, head of production och controller på Svenska Filminstitutet har hon arbetat med allt från Turist, Goliat, Jag är Zlatan och Greta, till Innan vi dör och Bergman – Ett år, ett liv. Ja, och mycket mer Vi pratar om: – Hur completion bonds fungerar och varför de är avgörande – Den outnyttjade potentialen i privat filmfinansiering – Klyftan mellan publikens vilja och svensk films innehåll – Vad som krävs för att skapa verklig mångfald bakom kameran – Och hur det är att hålla ihop en produktion när allt skakar Susanne delar med sig av erfarenheter, insikter och konkreta råd till både etablerade och nya producenter – och lyfter hur mod och nytänkande kan forma framtidens filmbransch. Som vanligt är också avsnittet ett porträtt
Filmbranschspodden - A part of acasting
Dyk ner med oss till filmbranschens innersta kärna, där vi inte bara utforskar det vi ser på duken utan också de oumbärliga rollerna bakom kulisserna. Genom podden strävar vi efter att belysa alla aspekter av filmvärlden – både framför och bakom kameran – för att skapa en djupare förståelse och kunskap om branschen.