Powered by RND
Lyssna på Stockholm växer i appen
Lyssna på Stockholm växer i appen
(2 266)(249 698)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

Stockholm växer

Podcast Stockholm växer
Podcast Stockholm växer

Stockholm växer

Stockholms stad
Lägg till
Välkommen till podcasten Stockholm växer, en serie samtal där du får veta mer om hur Stockholm utvecklas och växer. Vad innebär det för bland annat arkitekturen...
Mer
Välkommen till podcasten Stockholm växer, en serie samtal där du får veta mer om hur Stockholm utvecklas och växer. Vad innebär det för bland annat arkitekturen...
Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 22
 • 20. En växande och sammanhängande stad
  Alla delar av Stockholm behöver hänga ihop och vara tillgängliga för stockholmare. Vilka är målen i stadens Översiktsplan och hur används denna som ett verktyg för att skapa bättre stadsmiljöer? Vilken potential finns i stadens fyra fokusområden, vilka är utmaningarna och hur arbetar staden systematiskt med social hållbarhet? I avsnitt 20 träffar vi Joel Edding, projektledare för Översiktsplanen på stadsbyggnadskontoret, Karin Ahlzén, projektchef för Fokus Skärholmen på exploateringskontoret och Jennie Argerich, samordnare för hållbar stadsutveckling på exploateringskontoret. Lyssna på ett samtal om stadens övergripande plan när det kommer till stadsutveckling och arbetet med socialt värdeskapande analys samt medborgarperspektivet i planeringen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2022-02-24
  42:12
 • 19. Den klimatsmarta staden
  Stockholm ska vara en hållbar stad, både för människa och miljö. Hur arbetar Stockholms stad med klimatfrågan? Hur sker arbetet med att minska utsläppen av växthusgaser och hur anpassas staden till klimatförändringarnas effekter? Vilka är de största utmaningarna och hur kan vi inspirera och utbilda stockholmare och unga att leva mer hållbart? I avsnitt 19 träffar vi Björn Hugosson, klimatchef på stadsledningskontoret, Peter Wiborn, projektledare på miljöförvaltningen samt Zeinab Al Mansour, kökschef på förskolan Snårvinden. Lyssna på ett samtal om stadens utmaningar och klimatmål, och hur staden ligger i relation till dessa. Du får också veta mer om arbetet med klimatsmarta och mångfunktionella ytor och om arbetet med minskat matsvinn och klimatsmart mat. Vill du veta mer? https://miljobarometern.stockholm.se/https://vaxer.stockholm/tema/klimat-och-miljo/https://start.stockholm/om-stockholms-stad/sa-arbetar-staden/klimat-och-miljo/https://www.norradjurgardsstaden2030.se/https://vaxer.stockholm/projekt/slussen/https://hallbart.stockholm/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2022-02-10
  36:15
 • 18. Framkomlighet och rörelse
  När Stockholm växer ska vi också kunna ta oss fram på gator och torg. Hur många människor reser i Stockholm på en vardaglig basis, och hur möjliggör vi för att olika trafikslag ska kunna vara i rörelse samtidigt? Vilka är de historiska lärdomarna när det kommer till framkomlighet, och hur ser framtiden ut? I avsnitt 18 träffar vi Sara Bergendorff, trafikstrateg på trafikkontoret och Joakim Boberg, trafik- och cykelstrateg på trafikkontoret. Lyssna på ett samtal kring stadens framkomlighetsstrategi, om bilens, elsparkcykelns och självdrivna fordons roll i staden samt hur Stockholm ska bli en ännu bättre cykelstad. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2022-01-27
  36:24
 • 17. Kulturen i fokus
  När Stockholm växer ska också kulturen växa. Men hur inkluderas kulturen i stadsutvecklingen, och hur möjliggör vi för kultur i alla stadens delar? På vilket sätt kan konsten och kulturen bidra till platsskapande och upplevelser, samtidigt som stockholmare önskar olika? I avsnitt 17 träffar vi Patrik Liljegren, biträdande kulturdirektör och chef för kulturstrategiska staben, Katrin Behdjou Arshi, kulturlots samt Johan Westerlund, enhetschef för Unga Berättar och Resurscenter på Kulturskolan Stockholm. Lyssna in på ett samtal kring det nya Slakthusområdet, hur kulturen skapar möjligheter för gemenskap och lärande samt om Stockholm faktiskt är en kulturstad i världsklass. Är du ungdom och vill driva eget projekt?Kontakta [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2022-01-21
  40:34
 • 16. Skolans palats och lådor: älskade/hatade rum
  Förskolan och skolan är en viktig del av livet i staden. Har skolans roll förändrats genom historien, och vad innebär en flexibel skolfastighet? Hur planeras det för skolan i staden och hur arbetar man med trygghet och tillgänglighet när man bygger nya samt förvaltar befintliga skolfastigheter? I avsnitt 16 träffar vi Maria Ryberg, förvaltningsområdeschef på SISAB, samt Jacob Landin, kommunikationschef och projektledare på SISAB. Lyssna in på ett samtal om arbetet med att bygga nya och renovera skolfastigheter runt om i staden och hur dessa bidrar till miljömässig och social hållbarhet, samt utmaningen kring att hantera målkonflikter i en växande stad. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2021-12-16
  31:05

Fler podcasts i Stat och kommun

Om Stockholm växer

Välkommen till podcasten Stockholm växer, en serie samtal där du får veta mer om hur Stockholm utvecklas och växer. Vad innebär det för bland annat arkitekturen, tryggheten, naturen och framkomligheten när en stad växer så det knakar? I podden pratar programledaren Fritte Fritzson med ansvariga och experter inom Stockholms stad om ämnen som berör just dig. Lyssna in för att inspireras och lära dig mer om hur arbetet kring stadsutveckling går till! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Podcast-webbplats

Lyssna på Stockholm växer, Engelsberg Ideas Podcasts och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

Stockholm växer

Stockholm växer

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store

Stockholm växer: Poddsändningar i Familj