Partner im RedaktionsNetzwerk Deutschland
Lyssna på Så in i Själen i appen
Lyssna på Så in i Själen i appen
(171.489)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

Så in i Själen

Podcast Så in i Själen
Podcast Så in i Själen

Så in i Själen

Acast
Lägg till
Så in i Själen med Agneta Sjödin & gästerI min nya podd "Så in i Själen" kommer samtalen med mina gäster handla om hur deras resa har sett ut, hur de har fu... Mer
Så in i Själen med Agneta Sjödin & gästerI min nya podd "Så in i Själen" kommer samtalen med mina gäster handla om hur deras resa har sett ut, hur de har fu... Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 141
 • 136. Hans Oreheim - Arkeolog och författare som tar oss med på en spännande resa
  I veckans avsnitt av ”Så in i Själen” så har jag bjudit in Arkeologen och författaren Hans Oreheim. Hans har under många år arbetat med olika Arkeologiska projekt både i Sverige och utomlands. Han har studerat antikens kultur, egyptologi, geovetenskap och astronomi på Göteborgs Universitet. Dessutom är han också författare, och har skrivit ett antal spännande böcker som handlar just om arkeologiska fynd, mystiken runt dem, forntida historia, fördold kunskap, förbjuden kunskap och tempelriddare. Jag har hört talas om Hans Oreheim och sett fram emot att träffa honom för att dyka ner i allt detta spännande. Och om ni stannar kvar efter vårt samtal så kan ni lyssna på inledningen och uppstarten i Hans Orehiems första bok ”Den Förbjudna Kunskapen” Hans läser själv ur sin bok. Det blir en liten bonus till er lyssnare. De andra böckerna i serien heter ”Den Förlorade Kunskapen” och ”Den fördolda Kunskapen” utöver det så har Hans även skrivit en bok om "Tempelriddaren John Lionheart” Varmt välkomna till ”Så in i Själen” Producerat av Silverdrake Förlagwww.silverdrakeforlag.seRedaktör: Marcus [email protected]: Patrik Sundén Följ denna länk för att del av Så in Själens första ljudbok https://plus.acast.com/s/sa-in-i-sjalen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-05-28
  1:29:11
 • Utomjordiskt - Sista torsdagen varje månad – En hemlig gäst som gläntar på dörren till det hemligstämplade (#4)
  Vad tror vi att vi vet? Det vi får till oss i tidig ålder blir till sanningar, men betyder det att det är sant? Alla dessa så kallade sanningar, som vi bär runt på, vad gör de med oss, hur begränsas vi av dem i allt vi tänker, tror och tycker. Var kommer tillexempel dina åsikter och trosuppfattningar ifrån. I vår tredimensionella värld delar vi upp allt i rätt och fel, sant och falskt, rimligt och orimligt… osv. Men vad händer om vi lyfter blicken lite. Öppnar våra sinnen och höjer oss över allt, gör oss själva större än vår dualistiska värld? Vi kan tro precis vad vi vill men jag tänker att vi behöver vara oerhört ödmjuka inför att det vi faktiskt tror kan komma att förändras. Livet, världen, universum, är fyllt av möjligheter. Här finns ett tidlöst och oändligt medvetande som vi alla är en del av.Universum sägs vara 14 miljarder år. Jorden runt 4 miljarder år. Ända fram till slutet av 1920-talet så trodde vetenskapen att det bara fanns en galax i Universum – Vintergatan. Idag tror man att det är 2000 miljarder galaxer. Så på 100 år har vi gått från 1 galax till 2000 miljarder galaxer. Så vad ser vi som sanningar idag som om några år kommer att visa sig vara fel!?Vintergatan, innehåller mellan 200 och 400 miljarder stjärnor. Det förmodas att de allra flesta stjärnor i Vintergatan och andra galaxer omges av en eller flera planeter. Det är försvinnande lite vi vet om universum. Men livskraften är stark. Bara på vår egen planet har vi livsformer som lever i de mest extrema förhållanden. Det finns så mycket liv på vår planet – lusten och kraften i livet är enorm. Livet hittar alltid en väg! Låt oss bara konstatera och vara överens om att inget kan stoppa livets framfart, och att det med största sannolikhet sprudlar av livsformer därute som vi ännu inte känner till. Och vad får oss att tro att vi skulle vara den mest intelligenta livsformen. Det är bara att se på världen som den ser ut för att inse att så förmodligen inte är fallet. Men om hur andra eventuella livsformer ser ut kan vi bara spekulera. Och med detta sagt så kan vi nu påbörja vår resa. Sista torsdagen i varje månad så presenterar ”Så in i Själen” - Utomjordiskt! I det här avsnittet har jag och Michael en gäst i studion. Det är en hemlig gäst eftersom det vi ska prata om är känsligt, speciellt och inom området för ofattbart för de allra flesta av oss. Saker som pågår som vi inte får ta del av. Ett samtal som får en att inse det många av oss säkert redan förstått, det är oerhört mycket som vi inte får reda på. Välkomna till UtomjordisktProducerat av Silverdrake Förlagwww.silverdrakeforlag.seRedaktör: Marcus [email protected]: Patrik Sundén Följ denna länk för att del av Så in Själens första ljudbok https://plus.acast.com/s/sa-in-i-sjalen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-05-26
  47:35
 • 135. Nicole LePera - Författare till bästsäljaren Läk dig själv/How to do the work
  I veckans avsnitt av ”Så in i Själen” möter ni Nicole LePera. Nicole är verksam inom holistisk psykologi, och utbildad vid Cornell University. Med utgångspunkt i sitt instagramkonto, @the.holistic.psychologist, har LePera spridit sin filosofi till miljoner människor världen över. Som klinisk psykolog kände sig Nicole LePera frustrerad över den traditionella psykoterapins begränsningar. Hon ville göra mer för sina patienter, och för sig själv, och utformade en holistisk filosofi för psykisk, fysisk och andlig hälsa som utrustar människor med de verktyg som behövs för att läka på egen hand.Med snart 7 miljoner följare på instagram har hon skapat en rörelse för att hjälpa människor att läka sina barndomstrauman, få en större förståelse för den man är, sitt liv och sina mönster. Komma i kontakt med sitt sanna och verkliga jag, läka och befria sig. Det här avsnittet är på engelska och jag vet att vissa av er mina lyssnare tycker att det är knepigt. Men Nicoles bok finns på svenska ”Läk dig Själv” väldigt mycket av det vi pratar om finns att läsa i den. Jag vill också passa på att understryka vikten av att läka barndomstrauman, stora som små, vi har alla trauman, det pratar Nicole om, saker som hänt som vi inte minns men som finns kvar i kroppsminnet och fortsätter att trigga igång och påverka våra liv. Det vilar en skönare värld och en frihet där det är lättare att andas när du får en ny förståelse för vem du är. Jag säger som Sokrates – Känn dig själv! Välkomna till ett samtal i ”Så in i Själen”.Här är länken till Nicoles hemsida: www.theholisticpsychologist.comProducerat av Silverdrake Förlagwww.silverdrakeforlag.seRedaktör: Marcus [email protected]: Patrik Sundén Följ denna länk för att del av Så in Själens första ljudbok https://plus.acast.com/s/sa-in-i-sjalen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-05-21
  57:35
 • 134. Prinsessan Märtha Louise – Om modet och styrkan att gå sin egen väg
  Prinsessan Märtha Louise av Norge är tillbaka och gästar ”Så in i Själen”. Förra gången Märtha Louise var med i min podd var det under Corona-tider och vi hördes över en väldigt dålig länk. Men trots allt det så var det ett mycket uppskattat samtal där Märtha Louise berätta om sin högkänslighet. Den här gången ses vi live i Göteborg och spelar in i samband med att hon är där och jobbar. Och den här gången vill jag prata om hennes liv i dag. Hur har hon funnit mod och styrka att gå sin egen väg genom livet? Hur hanterar hon det motstånd och de påhopp hon fått utstå genom åren. Vad brinner hon för. Vad gör hon just nu och hur ser hon på själen och tiden vi lever? Det och en del annat ska vi prata om. Varmt välkomna till ”Så in i Själen”. Producerat av Silverdrake Förlagwww.silverdrakeforlag.seRedaktör: Marcus [email protected]: Patrik Sundén Följ denna länk för att del av Så in Själens första ljudbok https://plus.acast.com/s/sa-in-i-sjalen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-05-14
  1:00:09
 • 133. Sandra Torbjörnsdotter och Suzanne Pärlhamn - Kan vi prata om ensamhet?
  Kan vi prata om ensamhet? Den ensamhet som inte syns utåt, den som ingen talar om. Den som faktiskt kostar liv. Otalig forskning pekar på att ensamhet är hälsofarlig, så pass att den innebär en lika stor riskfaktor som rökning och slår både fetma och fysisk inaktivitet. Dessutom innebär ensamhet ett stort psykiskt lidande och en lågintensiv stress då hjärnan hela tiden larmar om att söka upp sin flock. Ändå pratar vi inte om den … Sandra Torbjörnsdotter är marknadschefen med internationell karriär, singelmamma som sprungit maraton. Utåt sett en stark, sprallig en glad tjej. Ingen anade att samma stund som hon klev över tröskeln till sin lägenhet infann sig en bottenlösa ensamheten. I samtal med sin terapeut Suzanne Pärlhamn, lär hon sig vikten av att se, bära och förstå sig själv. Efter avslutad terapi tar en vänskap vid och Sandra väcker tanken om att skriva en bok. Tillsammans har Sandra och Suzanne skrivit boken Kan vi prata om ensamhet, för att lyfta ett av samhällets största och helt osynliga problem – ensamheten som inte syns utåt, den som ingen talar om. Vad är ensamhet? Varför är det så viktigt för oss att känna tillhörighet? Vad händer i kroppen när vi känner oss ensamma? Och finns det en väg ut ur ensamheten? Det ska vi prata om. Varmt välkomna till ”Så in i Själen”.Producerat av Silverdrake Förlagwww.silverdrakeforlag.seRedaktör: Marcus [email protected]: Patrik Sundén Följ denna länk för att del av Så in Själens första ljudbok https://plus.acast.com/s/sa-in-i-sjalen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-05-07
  1:03:30

Fler podcasts i Hälsa och motion

Om Så in i Själen

Så in i Själen med Agneta Sjödin & gäster


I min nya podd "Så in i Själen" kommer samtalen med mina gäster handla om hur deras resa har sett ut, hur de har funnit sätt och verktyg för att må bra, hitta balans och funnit ett lugn i sig själva och i sin själ. Målet med samtalen i den här podden är att få dig som lyssnar att komma i kontakt inåt, att hitta ett sätt att bygga upp en bra och kärleksfull relation till dig själv och din själ. Jag hoppas att ni vill vara med mig på den här resan! Den kommer bli härlig, känslosam, innerlig, närvarande och äkta. Och som det sagts: "Det är svårt att finna lyckan inom sig, men det är omöjligt att finna den någon annanstans". Den viktigaste resan börjar inom dig - i djupet av din själ.


Producent: Marcus Silverdrake Blomgren


Vill du skicka in ett ljudmeddelande till podden? Spela då in ett meddelande på 30-90 sekunder. En inspelning på mobilen räcker gott och väl. När du är klar skickar du meddelandet till [email protected]. Märk mailet med “Agneta meddelande” och ditt namn! Notera: Om du skickar in ljudmeddelandet godkänner du att det kan komma att spelas upp i podden.

Följ denna länk för att del av Så in Själens första ljudbok https://plus.acast.com/s/sa-in-i-sjalen.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podcast-webbplats

Lyssna på Så in i Själen, Somna med Henrik och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

Så in i Själen

Så in i Själen

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store

Så in i Själen: Poddsändningar i Familj