Partner im RedaktionsNetzwerk Deutschland
Lyssna på P1 Dokumentär: Miniserie i appen
Lyssna på P1 Dokumentär: Miniserie i appen
(171.489)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

P1 Dokumentär: Miniserie

Podcast P1 Dokumentär: Miniserie
Podcast P1 Dokumentär: Miniserie

P1 Dokumentär: Miniserie

Sveriges Radio
Lägg till
Serier i kortformat för dig som älskar dokumentärer om samhällets mörka sidor. Här hör du berättelser om kriminalitet och utsatthet som påverkar människors liv.... Mer
Serier i kortformat för dig som älskar dokumentärer om samhällets mörka sidor. Här hör du berättelser om kriminalitet och utsatthet som påverkar människors liv.... Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 139
 • Knarkjakt i Skövde – Den buggade bilen | Del 3/3
  Från sin bil ringer mannen hemliga samtal och gör stora narkotikaaffärer. Vad han inte vet är att polisen kan höra allt han säger. Mannen i bilen är toppnamnet på polisens hemliga lista över de som styr den lokala drogmarknaden runt Skövde.Påstår sig jobba för "Kurdiske räven"Polisen hittar en nedgrävd väska med knark i en skogsgömma som kopplas till mannen. Men under en avancerad spaningsinsats med hemlig avlyssning växer bilden - mannen beställer automatvapen och stora partier med droger, han tycks vara en viktig spelare i en internationell droghandelskedja. Själv påstår han att han jobbar för ”Kurdiske räven”. – Det är ju ingen tvekan om att vår huvudman har galet bra kontaktnät på riktigt stora narkotikapartier och vapen, säger spaningsledare Peter Sundblad.  Knarkjakt i Skövde är en serie av Pernilla Wadebäck, i samarbete med Tredje Statsmakten Media. I tre delar följer vi polisens arbete på jakt efter personerna som styr narkotikahandeln i och omkring Skövde.Producent: Martin JönssonSlutmix: Fredrik NilssonProgrammet är gjort 2023.
  2023-05-30
  25:02
 • Knarkjakt i Skövde – Kokain på krogtoan | Del 2/3
  På en av Skövdes nattklubbar går en partyknarkare in på herrtoan. På stolslocket lägger han upp det han köpt för kvällen och drar i sig. Polisen i Skövde jobbar med en hemlig lista: tio namn på inflytelserika kriminella som styr narkotikahandeln och som polisen vill sätta dit. Men poliserna jobbar i motvind. På kroggatan inne i stan finns en ständigt växande efterfrågan på droger.– Jag tror inte folk förstår hur allvarligt och farligt det är, säger områdespolisen Ulf.Knarkjakt i Skövde är en serie av Pernilla Wadebäck, i samarbete med Tredje Statsmakten Media. I tre delar följer vi polisens arbete på jakt efter personerna som styr narkotikahandeln i och omkring Skövde.Producent: Martin JönssonSlutmix: Fredrik NilssonProgrammet är gjort 2023.
  2023-05-23
  24:56
 • Knarkjakt i Skövde – Polisens hemliga lista | Del 1/3
  I köket står en man och packar kokain på en ugnsplåt. Han är en av polisens främsta måltavlor i jakten på Skövdes knarkhandlare. I Södra Ryd utanför Skövde har polisen identifierat tio personer som ligger bakom storskalig narkotikaförsäljning. De klär sig i märkeskläder, kör flotta bilar och bär tunga guldlänkar. Namnen sätts upp på en hemlig lista. Nu börjar arbetet med att få fast dem.Knarkjakt i Skövde är en serie av Pernilla Wadebäck, i samarbete med Tredje Statsmakten Media. I tre delar följer vi polisens arbete på jakt efter personerna som styr narkotikahandeln i och omkring Skövde. I ett källarförråd hittas resterna av narkotikahantering, på en krogtoalett syns spår av kokain – och i en buggad bil planerar en av huvudmåltavlorna för hur han ska förse Skövde med ännu mer narkotika.Producent: Martin JönssonSlutmix: Fredrik NilssonProgrammet är gjort 2023.
  2023-05-16
  24:59
 • Skjutbanan – Avhopparen | Del 3/3
  Han har besökt skjutbanor både i Sverige och utomlands. Nu väljer han att berätta om hur kriminella övar skytte helt lagligt. I flera mordutredningar har polisen upptäckt att kriminella övat skytte på en skjutbana i Stockholmsområdet. I privata meddelanden och slutna grupper på sociala medier delas bilder och filmer från träning på skjutbanor.– Man har ju sett videos. Till exempel, man har varandra på Snapchat, man ser att någon är där på skjutbanan. En månad senare är han misstänkt för ett mord, säger Omar, som lämnat kriminaliteten och vars namn och röst vi har bytt ut.Skjutbanan har på sin hemsida skrivit att det är instruktörerna som sköter all vapenhantering som att ladda och tömma vapnet på patroner. Men på mobilfilmer från en mordutredning syns hur besökare själva får stoppa in magasin i vapen. Enligt skjutbanans egna regler är det 18-årsgräns och krav på legitimation som gäller, men i en annan utredning framgår att en 17-åring kunnat besöka skjutbanan och provskjuta flera sorters pistoler.P1 Dokumentär Miniserie har sökt de ansvariga för skjutbanan, men de har valt att inte ställa upp på en intervju.Skjutbanan är en serie i tre delar av Evalisa Wallin, i samarbete med Third Ear Studio.Producent på Third Ear Studio: Frida FernqvistExekutiv producent på Sveriges Radio: Martin JönssonSlutmix: Gustav SondénProgrammet gjordes 2023.
  2023-05-09
  25:00
 • Skjutbanan – Vapeninstruktören | Del 2/3
  En man stoppas av polisen misstänkt för drograttfylla. Han är vapeninstruktör på en skjutbana. Det blir starten på en härva med 15 åtalade. På en skjutbana i Stockholmsområdet har dömda och misstänkta mördare övat skytte. En av instruktörerna har själv ett kriminellt förflutet och bland annat varit aktiv inom den svenska vit makt-miljön.På skjutbanan har han kommit i kontakt med personer som vill ha vapenlicens. När polisen går igenom instruktörens telefon hittar de konversationer som tyder på att han tagit betalt för att skriva fejkade intyg, så att personer kunnat få vapenlicenser utan att ha rätt till det.Vapeninstruktören döms i tingsrätten, mot sitt nekande, för bland annat grovt vapenbrott. Domen är överklagad.P1 Dokumentär Miniserie har sökt vapeninstruktören för en intervju, men via sin advokat har han tackat nej. Vi har också sökt de ansvariga för skjutbanan, men de vill inte heller ställa upp på en intervju.Skjutbanan är en serie i tre delar av Evalisa Wallin, i samarbete med Third Ear Studio.Producent på Third Ear Studio: Frida FernqvistExekutiv producent på Sveriges Radio: Martin JönssonSlutmix: Gustav SondénProgrammet gjordes 2023.
  2023-05-02
  25:00

Fler podcasts i Samhälle och kultur

Om P1 Dokumentär: Miniserie

Serier i kortformat för dig som älskar dokumentärer om samhällets mörka sidor. Här hör du berättelser om kriminalitet och utsatthet som påverkar människors liv. Ansvarig utgivare: Karin Lindblom
Podcast-webbplats

Lyssna på P1 Dokumentär: Miniserie, BULLFIKA och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

P1 Dokumentär: Miniserie

P1 Dokumentär: Miniserie

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store

P1 Dokumentär: Miniserie: Poddsändningar i Familj