Partner im RedaktionsNetzwerk Deutschland
Lyssna på Naudio Dox i appen
Lyssna på Naudio Dox i appen
(171.489)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

Naudio Dox

Podcast Naudio Dox
Podcast Naudio Dox

Naudio Dox

Naudio
Lägg till
Naudio Dox är podden för dig som älskar dokumentärer. Här hör du ett axplock av några av Naudios bästa dokumentärer helt gratis! Gillar du det du hör? Skaf... Mer
Naudio Dox är podden för dig som älskar dokumentärer. Här hör du ett axplock av några av Naudios bästa dokumentärer helt gratis! Gillar du det du hör? Skaf... Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 20
 • Risktagarna del 4: Oljans baksida
  En svensk åklagare inleder en förundersökning mot Lundin efter misstankar om att folkrättsbrott kan ha begåtts i samband med oljeborrning i Sudan. Det är ett åtal som förföljer familjen i mer än ett decennium och tvingar bort den brottsmisstänkte Ian Lundin från tunga maktposter i familjebolagen. Risktagarna är en dokumentärserie i fem delar om familjen Lundins snåriga väg till rikedom och makt. Serien görs av poddproducenten Mohamed el Abed och ekonomijournalisten Emanuel Sidea. Mixning och ljuddesign: Jens Nielsen och Tomas Rajnai Exekutiv producent: Mark Malmström Fast Ansvarig utgivare: Mark Malmström Fast Lyssna på samtliga delar på Naudio.
  2023-05-28
  42:24
 • Risktagarna del 3: Sådan fader, sådana söner
  Bröderna Lukas och Ian Lundin lyckas få familjeimperiet att växa ytterligare – men hela tiden hägrar faderns dröm om att hitta en "elefant". De stora ekonomiska framgångarna skördas i affärer med diktaturer och kommer till ett högt pris. När journalister som granskar företagets verksamhet i Etiopien fängslas växer kritiken mot familjens affärer. Risktagarna är en dokumentärserie i fem delar om familjen Lundins snåriga väg till rikedom och makt. Serien görs av poddproducenten Mohamed el Abed och ekonomijournalisten Emanuel Sidea. Mixning och ljuddesign: Jens Nielsen och Tomas Rajnai Exekutiv producent: Mark Malmström Fast Ansvarig utgivare: Mark Malmström Fast Lyssna på samtliga delar på Naudio.
  2023-05-21
  43:35
 • Risktagarna del 2: Den svenske oljeshejken
  Adolf Lundin satsar stort på flera fronter och i ett lyckokast hittas en stor gasfyndighet i shejkdömet Qatar. En av världens största gasfynd som gör honom rikskänd som den svenske oljeshejken. Nya lyckade affärer radas snart upp och han fortsätter sin jakt på en oljefyndighet med hundra miljoner fat, en så kallad elefant. Men när Adolf Lundin plötsligt dör i cancer står familjeimperiet vid ett vägskäl: ska sönerna Lukas och Ian Lundin lyckas ta över? Risktagarna är en dokumentärserie i fem delar om familjen Lundins snåriga väg till rikedom och makt. Serien görs av poddproducenten Mohamed el Abed och ekonomijournalisten Emanuel Sidea. Mixning och ljuddesign: Jens Nielsen och Tomas Rajnai Exekutiv producent: Mark Malmström Fast Ansvarig utgivare: Mark Malmström Fast Lyssna på samtliga delar på Naudio.
  2023-05-14
  57:33
 • Risktagarna del 1: Pojken från Bromma
  Adolf Lundin, en pojke från Bromma, drömmer om äventyr och stora förmögenheter i oljeindustrin. Som entreprenör med höga ambitioner blir han mest känd som Saltwater Lundin, på grund av sina misslyckade oljeborrningar. På 1970-talet förlorar han nästan allt. Är Adolf Lundin en imperiebyggare eller blott en drömmare? Risktagarna är en dokumentärserie i fem delar om familjen Lundins snåriga väg till rikedom och makt. Serien görs av poddproducenten Mohamed el Abed och ekonomijournalisten Emanuel Sidea. Mixning och ljuddesign: Jens Nielsen och Tomas Rajnai Exekutiv producent: Mark Malmström Fast Ansvarig utgivare: Mark Malmström Fast Lyssna på samtliga delar på Naudio.
  2023-05-07
  50:36
 • Ljuset på Östersjön del 5: Den sista pusselbiten
  Använd koden NAUDIODOX för en månads gratis användning av dokumentärappen Naudio.  Om avsnittet: Jakob Ringbom och författarkollegan Lars Kruthof ska precis lägga sista handen vid deras bok som grundligt går igenom SS Hansas förlisning. Men Jakob Ringbom är inte riktigt nöjd med kapitlet om Hjälpkryssare4 och frågan om vem som lyste upp Hansa den där natten. En fråga som gäckat gotlänningarna i nära 80 år. Han bestämmer sig för att göra ett sista försök och ringer upp anhöriga till besättningen på hjälpkryssaren. Vid ett av de sista samtalen får han en sensationell uppgift som får honom att skaka.
  2023-04-30
  30:53

Fler podcasts i Samhälle och kultur

Om Naudio Dox

Naudio Dox är podden för dig som älskar dokumentärer. Här hör du ett axplock av några av Naudios bästa dokumentärer helt gratis!

Gillar du det du hör? Skaffa dokumentärappen Naudio! Hos Naudio får du tillgång till ett stort bibliotek med dokumentärer du inte kan höra någon annanstans – helt reklamfritt. Att prenumerera på Naudio är gratis de första 14 dagarna och därefter kostar det 69 kronor i månaden. Du kan avsluta när du vill.


Ansvarig utgivare: Mark Malmström Fast


Iphone (App Store)

Android (Google Play Store)

Podcast-webbplats

Lyssna på Naudio Dox, Allt du velat veta och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

Naudio Dox

Naudio Dox

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store

Naudio Dox: Poddsändningar i Familj