Powered by RND
Lyssna på Musikdokumentär i appen
Lyssna på Musikdokumentär i appen
(2 266)(249 698)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

Musikdokumentär

Podcast Musikdokumentär
Podcast Musikdokumentär

Musikdokumentär

Sveriges Radio
Lägg till
Berättelser om musik, artister och låtar. På scenen och bakom den. Ansvarig utgivare: Ulf Reneland
Mer
Berättelser om musik, artister och låtar. På scenen och bakom den. Ansvarig utgivare: Ulf Reneland
Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 66
 • Lasse Berghagen - En blandning av sött & salt
  Möt en av våra mest älskade artister, Lasse Berghagen, i ett unikt porträtt av musikjournalisten Anna Charlotta Gunnarson. Sekunden efter att Lasse Berghagen tackat ja till att skriva "Stockholm i mitt hjärta" ångrade han sig. Nu avslöjar han varför, och berättar om höjdpunkter och fadäser från karriären och livet. Som hur tårarna rann när han första gången hörde sin egen musik och när Cornelis Vreeswijk slängde hans gitarr i Årstaviken. Även Berghagens mer okända sida kommer fram, som låtskrivare till Barbro Hörberg och Jan Malmsjö, och så påminns han om en låttext han i dag skäms över. Hör också om hur förlovningen med Lill-Babs gick till och om kärleken till hustrun Eva och barnen. Dessutom får vi veta hur han kände efter att ha klivit av "Allsång på Skansen".Tillsammans lyssnar Anna Charlotta Gunnarson och Lasse Berghagen på arkivklipp och musik från hans långa karriär. I programmet möter vi också ett av Lasse Berghagens största fans, Berit Holstein, som följt honom sedan 1965.Sänds kl 18.03 på nyårsafton i Sveriges Radio P4.
  2022-12-31
  49:40
 • Kraftwerk – experimentet som formade den moderna dansmusiken
  Det började som ett konstexperiment under tidigt 70-tal, senare revolutionerade Kraftwerk popmusiken och lade grunden för den moderna hiphopen och den elektroniska dansmusiken. En P4 musik-special från 2012 av Calle Dernulf och L-G Alsenius.
  2020-05-07
  55:02
 • Max Martin – popsagan, arvet och världssuccén
  Ett sammandrag av Sveriges Radios hyllade dokumentärserie med Max Martin, Shellback och sagan om Cheiron-studion och Denniz Pop som lade grunden till att svenska popmusikmakare blev störst i världen. Här sammanfattas Fredrik Eliassons uppmärksammade dokumentärer Cheiron – en Popsaga, Arvet efter Cheiron, Musikplats LA, Max Martin återvänder till Cheiron och Svenska Hitmakare (ursprungligen på totalt över sju timmar, alla finns att lyssna på nedan) i ett program. Följ med bakom kulisserna, hör unika intervjuer som spelats in regelbundet från 1990-talet fram till 2018 – och hör massor av de hundratals superhits som Max Martin & Co skapat under ett kvarts sekel med artister som Britney Spears, Backstreet Boys, Ace Of Base, Katy Perry, Justin Timberlake, Ariana Grande, Taylor Swift, Pink och många andra.
  2019-11-20
  2:06:59
 • Elton John, del 2: Det röda pianot
  Ett porträtt av det musikaliska underbarnet Reginald Kenneth Dwight som under namnet Elton John blev en av populärmusikens största låtskrivare, artister och stjärnor. I början 90-talet var tiden mogen för en återkomst av Elton John. Efter åratal av oinspirerade plattor, halvdana konserter och privata problem klev en mognare och mer sober Elton ut i strålkastarljuset. Med förnyat engagemang i sin musik och publik var Elton som född på nytt. 2004 inledde Elton sin turnéföreställning "The Red Piano" i Las Vegas, en show med musikaliska återblickar på en lång fruktbar karriär. Programmet gjordes av Maths Broborg i mars 2012.
  2019-05-15
  54:46
 • Elton John, del 1: Den gula tegelvägen
  Ett porträtt av det musikaliska underbarnet Reginald Kenneth Dwight som under namnet Elton John blev en av populärmusikens största låtskrivare, artister och stjärnor. Från genombrottet 1970 till mitten av decenniet släppte Elton John flera album varje år. Med hjälp av strålande medmusiker, lyhörda arrangemang och helgjutna produktioner fick Elton Johns och textförfattaren Bernie Taupins tidlösa låtmaterial extra guldkant. 1973 nådde Elton John sin formtopp med dubbelalbumet "Goodbye Yellow Brick Road" - en provkarta på hans sprudlande kreativitet och musikalitet. Programmet gjordes av Maths Broborg i mars 2012.
  2019-05-15
  54:46

Fler podcasts i Musik

Om Musikdokumentär

Berättelser om musik, artister och låtar. På scenen och bakom den. Ansvarig utgivare: Ulf Reneland
Podcast-webbplats

Lyssna på Musikdokumentär, As We Speak with David Sanborn och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

Musikdokumentär

Musikdokumentär

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store

Musikdokumentär: Poddsändningar i Familj