Powered by RND
Lyssna på Makrorådet i appen
Lyssna på Makrorådet i appen
(2 266)(249 698)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

Makrorådet

Podcast Makrorådet
Podcast Makrorådet

Makrorådet

Dagens industri
Lägg till
En podd där Dagens industris Viktor Munkhammar samtalar med två tunga makroexperter.En podcast från Bonnier News. Ansvarig utgivare: Peter Fellman.Kontakt redak...
Mer
En podd där Dagens industris Viktor Munkhammar samtalar med två tunga makroexperter.En podcast från Bonnier News. Ansvarig utgivare: Peter Fellman.Kontakt redak...
Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 187
 • "I det perspektivet är 40 miljarder en ganska liten summa"
  Baserat på vad som är känt får statsbudgeten underkänt, såväl när det gäller omfattning och inriktning som hur den presenterats. Betyget delas ut av Kristin Magnusson Bernard, vd på Första AP-fonden, och Andreas Wallström, prognoschef på Swedbank. De konstaterar också att av den kommande veckans många räntebesked är ECB:s det avgjort viktigaste och att en sista minuten-läcka plötsligt ändrat förutsättningarna. Samtalet leds av Di.s Viktor Munkhammar.
  2023-09-13
  31:25
 • "Vi kommer att få en svag utveckling i Europa"
  Annika Winsth, chefsekonom på Nordea, och SEB:s analyschef Johan Javeus diskuterar de dystra konjunktursignaler som nu syns på allt fler håll - betyder det att lågkonjunkturen nu till slut blir verklighet? Samtidigt skakar det betydligt i den kinesiska ekonomin. Hur illa är det och vilka blir smittoeffekterna för resten av världen? Experterna bjuder också på spaningar – om den svenska kronans svaghet som ett samhällsproblem och att det är för tidigt att blåsa faran över för en "hard landing". Programledare: Di:s Viktor Munkhammar.
  2023-08-30
  31:18
 • "För tidigt att blåsa faran över"
  Säsongsavslutning! I stället för brant utför och sedan upp ser det ut att bli en flackare men mer utdragen svacka i ekonomin. Det gör det svårare för centralbankerna att veta när det är dags att sluta höja och för företagen att våga hålla kvar anställda. Det säger veckans gäster Anna Hammer, investeringschef på Länsförsäkringar, och Olof Manner, senior rådgivare på Swedbank, i Makrorådet. Experterna försöker också peka ut de ekonomiska händelserna hittills i år som kommer att påverka oss mest framåt. De bjuder också på varsin spaning.Programledare: Di:s makroexpert Viktor Munkhammar.
  2023-06-14
  31:20
 • "Kronförsvagningen ska inte ses som ett negativt betyg på Sverige”
  Kristin Magnusson Bernard, vd på Första AP-fonden, och Swedbanks prognoschef Andreas Wallström diskuterar det branta kornfallet de senaste veckorna – är det oron för fastighetssektorn som styr? De analyserar även läget i svensk ekonomi som visat sig vara lite bättre än befarat. Andreas Wallström förklarar begreppet "jämviktskurs". Dessutom bjuds på två spaningar.Programledare: Di:s makroexpert Viktor Munkhammar.
  2023-05-31
  36:34
 • "Inflationen är fortfarande förfärande hög"
  Inflationsnedgången i april räcker inte – Riksbanken kommer att höja räntan igen i juni. Det slår veckans gäster Anna Hammer, investeringschef på Länsförsäkringar, och Olof Manner, senior rådgivare på Swedbank, fast i Makrorådet.Experterna diskuterar också den plötsliga inbromsningen i tysk ekonomi och spanar om bland annat stigande svenska långräntor i spåren på ett växande utbud av statsobligationer. Programledare: Di:s makroexpert Viktor Munkhammar.
  2023-05-17
  31:47

Fler podcasts i Näringsliv

Om Makrorådet

En podd där Dagens industris Viktor Munkhammar samtalar med två tunga makroexperter.En podcast från Bonnier News. Ansvarig utgivare: Peter Fellman.Kontakt redaktionen: m[email protected]örfrågningar: [email protected]
Podcast-webbplats

Lyssna på Makrorådet, Tabberaset och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

Makrorådet

Makrorådet

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store

Makrorådet: Poddsändningar i Familj